47 • Een lieve brief

165 18 3
                                    

~ Hiernaast/boven het hotel ~

Louis pov

'Shit shit shit, wat heb ik gedaan?!' Ik loop heen en weer in onze hotelkamer en bedenk wat ik kan doen om het goed te maken.

'Liam, kan jij me helpen?' Liam kijkt op van zijn mobiel en kijkt me geïrriteerd aan. Ik slik en krijg tranen in mijn ogen. Ik ren snel naar de slaapkamer waar ik slaap en ga in mijn bed liggen.

Ik heb nog nooit zoveel dingen fout gedaan in mijn leven als nu en ik weet niet eens hoe ik ze kan verbeteren of goed kan maken.

Ik pak pen en papier uit mijn tas en begin te schrijven.

Lieve Sofie,

Ik heb een grote fout gemaakt.

Ik ben zo dom geweest.

Ik doe de laatste tijd rare, domme en foute dingen en ik weet niet eens hoe ik ze goed kan maken.

Vanmiddag bijvoorbeeld, ik wist niet eens wat er aan de hand was en deed alsof ik dat wel wist, waardoor wij ruzie kregen.

Ik heb nog zoveel te leren, maar ik weet niet van wie. Misschien moet ik wel in therapie ofso?!

Allerliefste zusje,

Ik wil geen ruzie en zeker niet met jou.

Jij verdient dat niet en ik ook niet. En zeker niet in deze situatie.

Ik wil het graag goed maken, maar weet niet hoe.

Ik heb mijn kant van het verhaal zo goed mogelijk uitgelegd en hoop dat jij het begrijpt.

Ik zou graag onze band van vroeger terug willen.

Door al het drama de laatste tijd, loopt onze broer/zus-relatie in gevaar.

Ik wil graag weer eens wat met z'n tweeën gaan doen.

Ik hoop dat je het snapt en mijn excuses wilt aanvaarden.

X-jes je grote sterke beren broer

Ps. Als je me zoekt, ik ben in 'mijn' slaapkamer in het hotel.

Ik lees tevreden mijn brief nog eens na, waar ik zo mijn best op gedaan heb.

Ik sta op uit mijn bed en loop de woonkamer in. Zayn en Geeske staan op het punt om naar het ziekenhuis te gaan als ik ze tegen houd. 'Geeske, wil jij alsjealsjealsjeblieft deze brief aan Sofie geven?'

Geeske kijkt me raar aan, maar knikt dan. Ik geef haar een knuffel om te laten zien dat ik dankbaar ben en zwaai als ze de deur uit lopen.

'Toch maar een brief geschreven?' Ik knik trots en ga dan naast Liam op de bank zitten. Ik pak mijn mobiel uit mijn zak en werk mijn tweets bij. Ik zoek @niallhoran op en vind Niall's account.

@niallhoran: 'Meeting with old-schoolfriends'

@niallhoran: 'Omg, I see anyone I don't wanna see at this moment'

@niallhoran: 'At the hospital for my nephew'

Die drie tweets lees ik en ik weet al genoeg. Dit is foute boel, hele foute boel!

Sofie pov

Ik zie Zayn en Geeske hand in hand aan komen lopen en glimlach. Een van mijn beste vrienden en een van mijn beste vriendinnen samen gelukkig zien zijn, is toch het mooiste wat je kan zien? Mij maakt het in ieder geval blij!

'Goedenavond Sarry.' Zayn grijnst en ik kijk hem raar aan. Hij en Geeske beginnen hard te lachen en ik kijk hun nog steeds raar aan. Ik ben niet zo wakker, dus ik snap het niet echt.

Harry ziet dat ik het niet snap en fluistert in mijn oor: onze namen bij elkaar gevoegd. Ik kijk hem aan en hij grijnst. Ik por hem in zijn zij en hij maakt rare bewegingen, waardoor we geïrriteerde blikken naar ons toe krijgen.

'Sofie, ik moest je dit geven van Louis.' Geeske geeft me een brief die dichtgevouwen zit en er staat niks op de voorkant. Ik vouw de brief open en zie een best wel lange brief. Oke, daar gaat ie dan.

Lieve Sofie,

...

X-jes je grote sterke beren broer

Ps. Als je me zoekt, ik ben in 'mijn' slaapkamer in het hotel.

De tranen lopen over mijn wangen en Harry's hele shirt wordt nat.

Dit is echt het liefste wat hij kon doen, na wat er vanmiddag is gebeurd. Die brief heeft me zo erg geraakt. Ik had ook wel door dat onze band achteruit ging, maar hij heeft het zo mooi verwoord dat het nog 100 x meer over me heen komt. En dat raakt me.

'Mevrouw, als alles goed met u gaat, mag u even bij uw neefje langs.' Ik word gelijk rustiger en droog zo snel als ik kan mijn tranen. Ik spring op van Harry's schoot en pak zijn hand vast. Ik trek hem mee en hij protesteert gelukkig niet.

Als ik hem daar zo zie liggen, komen de tranen al op in mijn ogen. Mijn neefje, hij lijkt gewoon zo een ander persoon. Je herkent hem gewoon niet meer.

Hoe had ik dit kunnen voorkomen?

Als ik mee had gegaan, was er vast niks aan de hand geweest. Dan waren we nu gezellig met z'n drieeën aan het chillen in de hotelkamer, maar neehoor. Ik verpest het weer. Ik doe ook alles fout.

Ik schud met mijn hoofd heen en weer en bijt op mijn lip om mijn tranen binnen te houden.

De deur gaat open en daarna weer dicht. Ik hoor voetstappen mijn kant op komen en kijk naar de schoenen.

Niall pov

'Aah, kijk eens wie we daar hebben! Lang niet gezien man.' Ik geef mijn oude goede vriend een broederlijke knuffel en geef dan mijn oude vriendin, niet vriendin als in relatie, een knuffel en fluister in haar oor; 'je hebt hem aan de haak geslagen. Zorg dat hij er niet afvalt!'

Ze grinnikt en doet met haar hand mijn hele haar in de war. Ik kietel haar en ze stopt gelijk. Ik geef haar een sarcastische glimlach en pak dan wat drinken voor ons drieeën.

'Nou, wat is het plan?' Ik kijk hem grijnzend aan en hij kijkt vragend terug. Hij snapt blijkbaar niet dat nog niet iedereen er is.

'Nog niet iedereen is er.' Nog voordat ik het laatste woord heb uitgesproken, wordt er op de deur geklopt. Ik open de deur en verwelkom haar met een kus.

We lopen de woonkamer in en ze begroeten elkaar. Ik ga op de stoel zitten en aangezien de bank al vol zit, komt ze op mijn schoot zitten. Ik leg mijn handen om haar middel en mijn hoofd op haar schouder.

'Dus, wat is het plan?'

The Drama Queen { Dutch } ✔Where stories live. Discover now