25 • Olifantenbeeldje

313 19 12
                                    

Sofie pov

We zitten inmiddels bij elkaar en ik heb Harry rustig gekregen en Luke geholpen door ijs te halen en hem gerust te stellen. Harry en Niall zijn het bos in gegaan om Lisa te zoeken en wij zitten hier op de picknicktafel met zijn allen.

Luke legt heel het verhaal uit en ik help hem daarbij, want toen Luke naar Nederland kwam, was ik daar op vakantie. We hadden nummers uitgewisselt en veel geskypt. Ik wist zijn situatie met Lisa en heb hem heel erg gesteunt, toen hij het moeilijk had met zijn ouders. Zijn vader is aan de drugs gegaan, toen hij hoorde dat zijn moeder was vreemd gegaan. Zijn moeder was weggelopen en woont nu bij een of andere hippy in Polen. Zijn vader ging steeds meer drinken en toen hij op een ochtend niet meer terug kwam, was Luke heel ongerust. Hij heeft mij opgebelt en gevraagt om advies. Ik zei dat hij de politie moest inschakelen en na een maand hebben ze zijn vader gevonden op een steen midden in een rivier met een klein flesje wijn en een zakje wiet in de binnenzak van zijn jas. Luke was helemaal de weg kwijt en ik ben naar Nederland gevlogen. Ik heb bij hem in huis gewoont, totdat zijn huid verkocht was en dat was gekukkig al binnen 2 weken. We hebben zijn school op gezegt en ik heb hem meegenomen naar Engeland. Hij heeft een paar weken bij mij in huis gewoond, maar ook hij moest gewoon weer naar school. Hij stond pas twee dagen ingeschreven bij de kunstacedemie en werd al aangenomen. Hij vertelde het en we hielden een feestje. Hij was heel zenuwachtig, maar door mijn geweldige tips, was hij er klaar voor!

Toen hij bij zijn kamer kwam en Lisa zag, was hij verbaast en vooral heel erg blij. Die middag belde hij mij gelijk op. Ik was en ben heel blij voor hem, maar ik wist gewoon dat het fout ging aflopen...

Zayn pov

Luke heeft uitgelegt wat er gebeurt is tussen hem en Lisa en heeft heel zijn verleden verteld aan ons met behulp van Sofie. Hij kent ons pas een uur, maar het lijkt alsof we hem al jaren kennen. Hij zou zo in onze vriendengroep passen. Hij is heel vriendelijk, maar kan ook stoer zijn. Een beetje zoals Harry, maar net anders. Ik snap wel dat Lisa Luke aantrekkelijk vind, want ik moet zeggen hij is knap. Maar ze heeft Harry...

Is ze hem zomaar vergeten?

Ze is duidelijk in de war en het gaat helemaal niet goed met haar. Harry daar in tegen, weet precies wat hij moet doen. Hij gaat Lisa zoeken en wordt waarschijnlijk heel boos op haar. Ik hoop dat Niall hem een beetje in bedwang kan houden, want die meid is helemaal van het pad geraakt. Sofie vertelde mij net dat ze had gehoort dat Harry al gezegt had, dat hij wat merkte aan Lisa.

Nu ik aan Sofie denk, word ik bang. Niet om haar, maar wat ze net riep tegen Lisa. Ze riep: 'Lisa de Boer' Niet dat daar iets bijzonders aan is, maar dat is ook de achternaam van Mariëlle. En dat maakt me bang.

Ik voel een hand op mijn been en kijk op. Ik zie Geeske zitten en krijg gelijk een glimlach op mijn gezicht. Ik geef haar een kus en pak haar hand. 'I love you' fluister ik in haar oor en zie haar mondhoeken opkrullen. Zo zie ik haar het liefst, met een glimlach op haar gezicht.

Inmiddels bij Louis en Robin in het ziekenhuis

Louis pov

We zijn inmiddels al meer dan een uur in het ziekenhuis. Het gaat niet heel goed met Robin's voet, maar de dokter heeft gezegt dat het beter gaat, zodra ze bepaalde oefeningen gaat doen. We hebben natuurlijk gelijk gevraagt wat voor oefeningen dat dan zijn en de dokter heeft ons doorgewezen naar de fysio in het ziekenhuis. We zijn er gelijk heen gegaan en Robin is nu al een half uur verschillende oefeningen a /an het doen met haar enkel en been. Je ziet gewoon aan haar gezicht dat het pijn doet, maar het helpt wel gelukkig.

'Meneer Tomlinson, wilt u uw vrouw optillen en naar de röntgen-afdeling brengen?' Ze stopt even met praten en pas als ik knik gaat ze verder met haar verhaal. 'Jullie mogen daar in de wachtkamer gaan zitten en als u geroepen wordt, moet u Robin daar brengen en dan weer in de wachtkamer gaan zitten'

Ik kijk de fysio-vrouw raar aan en wil wat zeggen, maar als ik haar geïrriteerde blik zie, besluit ik om mijn mond te houden. Ik til Robin op als een baby en loop naar de deur. Als Robin probeert de deurklink naar beneden te bewegen, verlies ik mijn evenwicht en val tegen een kast aan. Die kast blijkt op wieltjes te staan, dus rijdt leuk naar de andere kant van de kamer en de drie plantjes die erop staan vallen eraf. Net zoals de beeldjes die doodleuk dominoday spelen en daardoor vallen en van de kast afrollen. Ik probeer mijn lach in te houden, maar als ik Robin's gezicht zie, lukt het me niet om mezelf in te houden en ik proest het uit.

'WAT IS DIT NOU WEER?!' De fysio-vrouw wordt helemaal rood en rent als een pinqüin naar de beeldjes toe. Een van de beeldjes, die waarschijnlijk een olifant moet voorstellen, ligt in 2 stukken op de grond. Ze wordt steeds roder en wij stoppen met lachen als ze dreigend op ons afloopt. Ze komt steeds dichterbij en ik houd Robin steviger vast en loop heel zachtjes achteruit. Ze gaat heel dicht voor ons staan en haar hoofd ontploft bijna.

'WAT DENKEN JULLIE DAT JULLIE AAN HET DOEN ZIJN?!' Ik slik en zie dat Robin ook bang is.

'We deden het niet expres hoor' zeg ik zachtjes en ze kijkt steeds bozer. Ze balt haar handen tot vuisten en haalt uit op Robin. Robin brengt snel haar hand naar haar wang en de tranen springen in haar ogen.

Ik zet Robin voorzichtig naast me neer en fluister nog snel in haar oor: 'Hinkel naar de balie en roep hulp' Ik geef haar een kus en ze hinkelt naar de deur. Ze doet de klink naar beneden en hinkelt heel snel weg.

Ik kijk weer naar dat vrouw mens ding. Ze staat dreigend voor me, maar ze is heel klein en komt met haar hoofd niet eens tot mijn schouders, dus ik moet lachen en ze wordt nog bozer.

'WAAROMHEBJEVERDOMMEDIEKASTWEGGEDUWT?!'

'Uhm mevrouw, ik versta u niet' zeg ik en ik begin te lachen, omdat ze op een ontplofte chinese kip met hoofd lijkt. Ze wilt uithalen in mijn buik, maar ik stap snel opzij en ze slaat heel hard tegen de betonnen muur aan. De tranen springen in haar ogen en ik stap achteruit. Ik stap perongeluk op het beeldje dat een olifant moet lijken en het breekt echt in 1000000 stukjes als het niet meer is. Ze kan echt niet bozer worden en stampt de deur uit. Ze gooit de deur achter zich dicht en ik ren naar de deur. Ik duw de klink naar beneden, maar de deur gaat niet open. Ik trap tegen de deur aan, maar het heeft voor geen ene reet zin. Die vrouw heeft dus doodleuk de deur op slot gedaan...

Ik bedenk me dan opeens dat er misschien wel een extra sleutel in de kamer ligt. Ik loop naar het bureau en trek alle laatjes open. Ik gooi alle bladen, papieren en mappen van het bureau en zie een vakje in het bureau zitten. Ik open het vakje en zie een sleutel liggen. Ik pak de sleutel, maar er gaat een soortvan alarm af. Ik schrik me rot en laat de sleutel vallen. Ik kijk om me heen en er komt een slang mijn kant op kruipen. Ik pak snel de sleutel en spring over de slang heen. Ik ren naar de deur en doe de sleutel erin. Ik draai de sleutel naar rechts en duw de deurklink naar beneden.

'Jaaa!! Hij gaat open!!' Shit volgensmij riep ik dat hardop, want ik voel gewoon dat de hele wachtkamer mijn kant op kijkt.

Ik loop snel de kamer uit en doe de deur achter me dicht. Ik draai me om en zie allemaal fans staan.

OMG WTF IS THIS?! Ik word aan alle kanten meegetrokken en probeer me los te trekken totdat ik een schoen naar mijn hoofd krijg. Ik word duizelig en laat me meeslepen door de fans. Ik weet niet waar ik naar toe ga, maar een paar mannen trekken mij mee de lift in. Ik probeer uit alle macht om uit de lift te komen, maar de mannen zijn hardstikke sterk.

'Als we beneden zijn, doe je alsof wij je bodyguards zijn, anders doen we je lieve vriendinnetje wat aan'

The Drama Queen { Dutch } ✔Where stories live. Discover now