Capitolul 1

1.5K 57 37
                                    

Joc dupa joc... Țară dupa țara... Competitie dupa competitie... Nici nu imi amintesc ultima data cand mi-am vauzt toata familia in aceeași camera.

Sunt Ginevra Molly Weasley, dar prefer Ginny. S-au intamplat destul de multe in ultima vreme. Sunt jucătoare de Vajhat pentru Harpiile Holyhead si am 32 de ani. Am terminat Hogwarts la 16 ani. Cel de-al șaptelea an al meu nu a existat. După Bătălia de la Hogwarts, castelul nu a ramas un loc prea primitor pentru elevi. Tot ce se putea observa erau ruinele si dezastrul. Au fost vremuri negre. Profesoara McGonagall si ceilalti profesori au reconstruit castelul într-un an și jumătate. Viata mea a continuat si capitolul Hogwarts a fost încheiat.

Nu stau prea mult acasa, avand in vedere ca avem o multime de meciuri in deplasare. Am un apartament dragut in Londra totusi. Acel loc este casa pentru mine. Acolo ma pot relaxa.

Vajhatul este destul de epuizant. În fiecare zi sunt pe teren. Vacanta este un substantiv care a ieșit de ceva vreme din vocabularul meu.

Am povestit despre trecutul meu, dar acum este timpul prezentului.

In seara asta, se desfasoara finala Campionatului Mondial de Vajhat. Jucam împotriva echipei Japoniei. Câțiva fluturi mi se plimba prin stomac, dar încerc să îi tin sub control. Fratele meu, Ron, va fi prezent ceea ce imi fac fluturii sa alerge si mai alert.

Eram in vestiar cand am auzit o voce familiara.

-Ginny! Ginny! l-am auzit pe Ron strigandu-ma.

Mi-am anuntam capitanul unde dispaream pentru cateva momente si m-am dus sa il întâmpin pe Ron.

-Sunt asa de fericita ca esti aici! si vorbeam serios, în ciuda emoțiilor.

-Sunt fericit sa fiu aici si sa imi vad surioara castigand. mi-a spus Ron zâmbind.

-Vom vedea asta la finalul serii.

-Legat de această seară, a venit cu mine un bun prieten care vrea sa iti ureze succes.

In fata mea s-a materializat Harry Potter, faimosul Harry Potter care a avut inima mea, faimosul Harry Potter care l-a învins pe Lordul Întunecat. Anii si-au pus amprenta asupra aspectului sau, dar inca arata extraordinar. Trecutul nostru a fost zbuciumat, la fel ca relatia noastra. După Bătălia de la Hogwarts, ne-am îndepărtat unul de celălat din ce in ce mai mult. Tot ce stiu este ca el a ajuns Auror, iar eu sunt o jucătoare de Vajhat. Fiecare si-a construit drumul. Nu l-am mai vazut de ani de zile si acum este aici pentru a ma sustine.

S-a asezat in fata mea si s-a uitat adanc in ochii mei cat timp si eu faceam acelasi lucru. Ochii lui verzi inca au puteri asupra mea. Am văzut în ei primul nostru sărut. Trecutul imi joaca feste. Nu aveam nevoie de asta, cu atat mai putin inainte sa intru pe teren. M-a strâns în brațele sale puternice si mi-a șoptit la ureche:

-Noroc, Gin!

Gin... Mi-a lipsit acest alint, mi-a lipsit el, vocea lui, ființa lui langa mine.

-Multumesc! am raspuns.

Prezenta lui aici inca imi ridica multe semne de intrebare, dar nu aveam timp sa ma gandesc prea mult la asta. Meciul era cel mai important acum.

Un zgomot puternic m-a readus la realitate. Era timpul spectacolului. 

-Trebuie sa plec. Bucurati-va de joc!

Ron m-a sarutat pe varful capului si a plecat impreuna cu Harry. Inainte sa fiu chemata, am luat o gura de apa si am vazut ca telefonul imi vibra. Era un mesaj de la Hermione:

Scuza-ma ca nu am putut fi in seara asta langa tine. Sunt acasa cu Grace, raceala... Iti tinem pumnii si nu ratam niciun moment. Nu ne dezlipim de televizor. 

Mesajul m-a facut sa zambesc. Am lasat telefonul si am mers spre intrarea in teren. Capitanul nostru ne spune niste ultime cuvinte de imbarbatare. Ma simteam puternica si pregatita. 

Echipa japoniei a intrat prima in teren, fiind oaspeti. Echipa noastra insa a fost mult mai vijelioasa si mult mai aclamata. Inainte de a ne urca pe maturi am tras un ochi spre loja VIP. Cei doi ma priveau. I-am surprins privirea lui Harry. El a dat afirmativ din cap, la fel cum facea inainte de fiecare meci de pe vremea cand jucam impreuna la Hogwarts. Acest gest m-a facut sa zambesc. Eram privita de marele vrajitor Harry Potter. Ar trebui sa ma simt intimidata, dar prezenta lui imi dadea un sentiment de siguranta care imi amintea de trecut.

I-am mai aruncat o ultima privire inainte ca mingile sa fie aruncate si jocul sa inceapa.

Buna tuturor, cititori vechi si noi! Nu m-am gandit ca voi mai scris vreodata o poveste cu Harry Potter, dar sunt aici si sunt pregatita sa va readuc pe taramul lui magic. Sper sa va placa si va astept parerile. Singura mențiune pe care o voi mai face este ca nu sunt sigura cat de repede voi pune next asa ca fiti indulgenti cu mine.

Jucatoarea de Vajhat Where stories live. Discover now