Resnica?

81 14 3
                                    

Saar

Zakon določa, da se plamenovci in ledenovci ne smejo poročati, biti skupaj. Ta zakon je morda krut, a je zakon. Kazen je smrt.
V drugih kraljestvih je kazen milejša, dosmrtno životarjenje v zaporu. A Ognjeno in Ledeno kraljestvo je v vojni. Če sta plamenovec in ledenovec skupaj, je to enostavno... nedopustno. To je narobe. In pika.
A pred nekaj leti sta dva prekršila zakon in mu za nekaj let celo ubežala. Širile so se govorice, da sta dobila naraščaj; fantka in dve punčki.
Obe kraljestvi sta bili v kaosu. Nihče ni vedel, kakšne moči bodo imeli otroci, jih sploh bodo dobili? Bili so nevarni, predstavljali so grožnjo, saj so bili nekaj neodkritega.
Lahko bi bili sredstvo za uničenje našega sveta ali pa le navadni slepovci. Nihče ni želel tvegati.

Čez leta so se povsem nedolžnim malčkom prijeli vzdevki. Nihče ne ve, kdo se jih je spomnil in kje je dobil podatke, a imena so se jih prijela in še kar jih nosijo:
Tisti, Ki Se Igra S Smrtjo; izdajalčev sin, njegova moč naj bi bila povezana s temo in smrtjo, z zlobo in bolečino.
Tista, Ki Je Živ Led; najmlajša hči, namesto srca naj bi imela led, v duši naj ne bi imela ničesar in naj bi bila brez vsakršnih čustev.
In Tista, Ki Ne Bi Smela obstajati. Art. Vilinka. Dekle, v katero sem se zaljubil.

Zmožnost: nepoznana.
Stopnja moči: desetkrat večja od moči katerega koli bitja, ki je kdaj obstajalo.
Nevarnost: huda.

Je to resnica? Možgani mi kričijo ja, srce ne. Težko je verjeti, da je to krhko dekle največji možen sovražnik, ki lahko izniči naš obstoj.
In morda celo nočem verjeti. Da je ona v duši morilka, tista, ki me je zmožna ubiti. Ki je zmožna ubiti vse nas.

Elementarna kraljestva ✔Where stories live. Discover now