Bölüm 28

18.7K 1.6K 642
                                    

Akşama kadar Azrail ile birlikte vakit geçirmiştik. Azrail Hermia ve Menos'a da haber vererek onları davet etmişti. Moneta'nın evine olan davetimizin zamanı geldiğinde odama çıkarak üzerimi giyindim. Saçlarımı tarayarak serbest bıraktıktan sonra alt kata indim. Dennis de gelecekti. Azrail ile birlikte bekliyorlardı. Yanlarına gittiğimde Azrail'in koluna girerek 'gidebiliriz' dedim. Evden çıkarken Hermia ve Menos da göründü. Onlar da kol kola gelirken selamlaştık. Davetten çok Fiona'nın açıklayacağı şeyi merak ediyordum.

Moneta'nın evine geldiğimizde kapıyı tıklatmış ve bir süre beklemiştik. Moneta kapıyı açtığında güler yüzle hepimizi karşılamıştı. Bizi içeri alırken diğerlerinin de geldiğini görmüştüm. Hepsiyle selamlaştıktan sonra koltuğa oturduk. Herkes gayet mutlu ve neşeliydi. Egeria da uzun süre sonunda okyanustan çıkmış ve yanımıza gelmişti. Egeriaya doğru dönerek sohbet etmeye başladık.

"Uzun zamandır yoktun. Okyanus ne durumda?"

Egeria iç çekerken 'okyanus siyaha büründüğünden beri okyanus canlıları çok telaşlı durumdaydı' dedi.

"Onları bırakıp çıkamadım. Henüz yeni yeni telaşları geçti. Bugün bile Damon'u yanlarına bırakmak zorunda kaldım."

Başımı olumlu anlamda sallarken Fiona dikkatleri üzerine çekmek için öksürdü. Bakışlarım onların tarafına dönmüştü. Corentin ve Fiona birbirlerine baktıktan sonra Fiona Corentine göz kırptı ardından bizlere dönerek ayağa kalktı.

"Ben bir şey açıklayacağım."

Ortam sessizleşirken herkesin bakışları Fionaydı. Fiona yerinde kıpırdanırken biraz heyecanlı görünüyordu. Açıkçası ben de merakla heyecanlanmıştım.

"Biz bir karar aldık. Corentinle birlikte."

Moneta gülerek 'yoksa' diye cümleye başladığında Fiona güldü.

"Biz evlenmeye karar verdik."

Herkes şaşırırken gülüyordu. Buna ben de gülerken Esya ifadesini bozmadan 'evlenmek mi' dedi.

"Bu da nereden çıktı?"

Şaya gözleriyle Esyaya susması için uyardığında bir müddet Esyaya baktım. Gördüğüm kesitleri görmemiş gibi davranarak uzun bir süre susmuştum. Bu yüzden Esya'nın geçmişteki yaptığı aptallıklara fazlasıyla öfkeliydim. Cesaretimi topladığım vakit bunu Şayaya söyleyecektim ama bu huzur ortamını bozmak istemiyordum.

Elka, Esyaya dönerek 'aşktan çıktı' dediğinde Esya burun kıvırdı. Ardından herkes Fiona ve Corentini tebrik etti. Elka o sırada söze girdi.

"Evlenme sezonunu açtığına göre gerisi gelecektir."

Benza buna gülerken Elka Benzaya göz kırptı. Bu beni daha çok güldürmüştü. Moneta heyecanlı bir şekilde araya girdi.

"Düğün için bir yer hazırlamalıyız. Bununla ben ilgileneceğim. Büyücülerle birlikte hallederiz."

Fiona teşekkür ederken Hermia 'ilk kim evlenmek istediğini söyledi' diye sordu gülerek. Corentin elini kaldırırken biraz utanarak başını eğdi. Bu herkesi güldürmüştü.

"Savaştan önce söz verdik birbirimize. Eğer sağ çıkarsak evlenme sözü aldık. Üzerinden fazla vakit geçti. Zamanı geldi."

"Ne zaman?"

"Yarın akşam."

Moneta heyecanla kıpırdanırken 'ilk defa bir düğüne katılacağım' dedi. Esya ise buna burun kıvırarak söze girdi.

ATALANTE 2 | [TAMAMLANDI] Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin