Urednik: Veronica Woods

2.2K 131 4
                                    

"Siguran si da želiš ovo da uradiš?", crvenokosa devojka se sada okrenula ka njemu, upijajući svaki trenutak u kome je toplina Petrovog kreveta milovala njenu kožu, "Možda ćeš shvatiti da grešiš." 

"Ja nikada ne grešim Diana", prešavši pogledom preko njenog lica, shvatio je da jedino ne greši u svojoj kancelariji, sve van nje je potpuna katastrofa, "Moram da se obučem, danas je razgovor za novu sekretaricu." 

Ustavši iz tog paklenog kreveta, žurio je da obavije svoje telo odelom od kašmira verujući da žurbu postiče želja za radom, ne želja da pobegne iz ove kuće koja je bila njegova. Imao je plan kojim je želeo da otkrije Veronicine tajne, sada kada zna da postoje, ne želi nikada više da je vidi u životu. Želi da prestane da viđa svoje lice po naslovnicama tabloida i zato će im zadati ovaj poslednji udarac pre nego što se povuče iz javnosti. 

"Šta će se dogoditi ako je sve ovo greška?", Diana ga je pratila kroz kuću postavljajući pitanja na koja ni sam nije znao odgovor i bio je na sekund do pucanja kada je svoj pogled prikovao za njen. 

"Onda ću ti isplatiti veću sumu novca i ti ćeš se vratiti u svoju zemlju tako što više nikada nećeš pomenuti moje ime", nije želeo da probudi strah u njenim očima ali mu je svaka iskra koja je zračila iz njih prijala. 

"Dakle odlučio si da budeš okrutno smeće?", nije želela da nastavlja raspravu sa advokatom koji se očigledno pretvarao u samog đavola i zato je okrenula leđa skupljajući svaku trunku samouverenosti u sebi. Pristala je na dogovor znajući samo cenu koja će joj lepim rukopisom biti ispisana na čeku kada se sve završi, sada je počela i da uviđa cenu koja će joj biti urezana na telu nakon što Petar završi sa njom. Morala je da veruje da je vrednija od toga. 

"Ješćemo, ja onda idem na posao a ti radi šta već želiš", avokat koji je užasan sa rečima pružio joj je kreditnu karticu preko stola, "Jer ne mogu da trpim drobljenje nad glavom svaki dan." 

Gledao je samo njene obrve koje su se podigle na zvuk prevlačenja kartice i verovao je da je bar malo otopio led koji je sam zamrzao. Ako je želeo da ovaj prokleti plan uspe, morao je da udovolji i drugoj strani, ma koliko mu ona cepkala nerve. I zato je odlučio da krene linijom manjeg otpora. 

"Diana?", uzdahnuo je dok je zvuk padanja kafe u šolju bilo sve što je dobio kao odgovor, "Trudim se." 

"Zašto ovo radiš?", reči su joj letele po papiru dok je zaustavljala njegov monolog. 

"Šta?", uzdahnuo je, već umoran od ove glume, "Izvinjavam ti se."

"Zašto si me unajmio Petre?", sada je njen pogled bio na njegovom licu, sklopila je novine na stranu koju je čitala a da nije ni trepnula. 

"Imam svoje ciljeve", slegao je ramenima. Što manje Diana bude znala, to je njegov plan sigurniji. 

"Izgleda da su ti ciljevi sranje", pružila mu je novine ustavši od stola, "I nauči da lepše kažeš izvini", dugim nalakiranim noktom, pokazala mu je na naslov koji je bio skoro preko cele strane, "Isti je na naslovnici." 

"Zašto bi mene ovo interesovalo?", prevrnuvši očima, nije bio spreman da vidi kakvu istinu o njemu su tabloidi sada izmislili, "Svakako će biti laž." 

"Onda pročitaj zaslužnog za ovaj tekst", osmehnula se kada je shvatio da i ona ima informacije koje su se našle u igri, "To je tvoja zlatna devojka, zar ne?" 

Pogled mu je leteo preko teksta uhvativši tek po koju reč dok su mu Dianine reči odzvanjale u glavi. Veronica je bila zaslužna za ovo a on nije bio spreman da pročita reči koje su bile štampane preko toliko strana. Na kraju se ispostavilo da je cela njegova porodica bila u pravu, ona je bila novinar a on je odlučio da je voli. Oboje su bili prevaranti i oboje su varali istu osobu, njega. 

"A sada me izvini, moram da napuderišem nos", prevrnuvši očima na svoju laž, Diana je izašla iz sobe svesna da on više i ne primećuje da postoji, uhvativši zaprepašćen pogled koji je prikovao za novine, bila je ubeđena da je uhvatila i njegovu bolnu tačku, Veronicu Woods. 

I oduživši svoj letimičan pogled na cele minute, Petar je napokon odlučio da se i sam uveri - kakva je to istina o njemu još u samom naslovu.

PETAR MAYAKOVSKY - Istina iz aktovke

Advokat koji na sudu nema izgubljen slučaj. 
Brižan stric koji se svim svojim srcem bori za budućnost. 
Šef koji u svakom trenutku čini da loše stvari postanu najbolje na svetu. 
Čovek koji je voleo i koji voli. 

Verujem da ste svi upoznati sa imenom i licem koje je na naslovnici. Petar Mayakovsky je član jedne od vodećih elitnih porodica New Yorka i firme koja u Americi stvara pravo, Mayakovsky brothers. Upoznati ste sa onim što vam servira žuta štampa u pet minuta slave, koliko ste upozati sa onim što Petar zapravo jeste? 

Blagovremeno sam imala priliku da provedem mesec dana u firmi u kojoj mi je nadrećeni bio baš on, čovek urođenih manira i čvrste ruke za posao. Imali smo tri boje fascikli, zelene za slučajeve koje je rešio čim su došli, plave za nagodbe i crvene za izlazak na sud. Najmanje je bilo crvenih. Ne zato što je Petar bio čovek koji je uništavao konkurenciju, već zato što je svakom problemu prilazio sa ozbiljnošću čoveka koji pobeđuje.  

No, kako iko može da vodi borbu sa vetrenjačama kakvi su mediji?

Petar je preživeo dosta od strane onih koji prave tiraž od nečije tragedije, izgubio je dosta u poslednjih godinu dana a mi mu nismo dali ništa. Dali smo mu patnju, bol i bes. Divnom čoveku smo bojili svet u sivo lažnim naslovima i verovanjima u iste. 

Petar Mayakovsky je čovek koji zaslužuje ljubav i razumevanje, Petar je onaj koji zaslužuje istinu pre svega. 

Istina je da je svaki trenutak u kojem sam radila za njega bilo uživanje i svaka kafa popijena sa njim bila je korak ka istini. Porodica Mayakovsky je sa razlogom jedna od najstarijih sa vodećom tradicijom. Odbacujući laži pisane zbog novca, upoznaćete porodicu sa dušom, porodicu koja organizuje donatorske balove i porodicu koja svoje bogatstvo deli sa svetom, sa siromašnima, sa nemoćnima, sa vrednima. 

Odbacujući laži, obrisaćete ljagu sa jednog velikog čoveka, sa Petra Mayakovskog. 

Veronica Woods


MOĆ U SMRTIWhere stories live. Discover now