11; "Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır."

7.3K 598 459
                                    

➡️➡️Bu bölüme eklemek istediğim bir sahne var. Fazla gurur göte vurur arkadaşlar. İçinizden geldiği gibi yaşayın. Hayat size cehennem olacağına  bırakın içinizde kalmasını isteyenlere cehennem olsun.

2️⃣7️⃣5️⃣ oy
3️⃣0️⃣0️⃣ yorum

Sınır geçildiğinde söz verdiğim gibi bölüm gelecek.

11. Bölüm:

"Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır."

Aciz göz yaşları var kadının, yıldızları kıskandıracak kadar parlak gözlerinden düşmeye mahkum. Aciz sözleri var kadının, tapılası dudaklarından dökülmeye mecbur.

Susturur bütün sesleri aymazlıktan çıkan kadın. Gerçeğin sesine kulak kabartır.

Ruha korku salan suskunluk değil, acı olan sessizliği tercih edip gerçeklere kulak tıkamaktır.

🍀🍀🍀

Uzaktan gelen ezan sesiyle gözlerini açtı kadın bir sabaha daha. Ensesinde hissettiği sıcak nefes gerilmesine neden oldu. Beline dolanmış kola ne demeliydi peki? Son konuşmalarında yine yaratıcı beddualarda bulunmuştu kocasına halbuki. Kulağına dolan ezan sesiyle tövbe etti.

Tövbe Estağfirullah. Tövbe Ya Resulallah. Tövbe. Tövbe.

Beddua döner dolaşır sahibini bulur.

Kızmadan edemiyordu. Haklıydı. Akşam ne zaman eve geldiğinden, yatağına girişinden dahi haberi yoktu. Şimdi ise hiç bi şey yokmuş gibi mışıl mışıl uyuyordu. Kocasındaki genişlik kimselerde yoktu muhakkak. Ne kadının kırılan kalbi umurundaydı ne de arkasından saydırdığı sayısız beddua.

Arsız herif. Utanmadan bir de gelmiş sarılmış.

Dilber kendini kurtardığında soluğu balkonda aldı. İşte yine kendini tutmakta zorlanıyordu. Ağlamak istiyordu umarsızlığına. Sürekli böyle olacaklardı.

Dilber kızacak. Hazar umursamayacaktı.

Dilber öfkelenecek. Hazar fark etmeyecekti.

Dilber sessiz kalacak. Hazar da kabul görecekti.

Böyle zamanlarda acizliğinden nefret ediyordu. Bir kez oturup konuşamıyordu kocasıyla. Böyleyken böyle diyemiyordu. Bu gidişle de diyebileceğini de zannetmiyordu. Kızgınlığı da kendineydi. Öfkeside. Acımasızlığından sızlandığı hayatı değiştirmek için bugüne kadar ne yapmıştı.

Hiç.

Kocaman bir hiç.

Hep boyun eğmiş, hep kabullenmişti. Bir kez olsun kırgınlığını bile dile getirmemişti.

Soğuk hava iyiden iyide bedenin üşümesine neden olduğunda tekrar odaya döndü. Kocası yatağında kızı beşiğinde uyumaya devam ediyordu. Sabah namazı için abdest almak için banyoya yöneldi. Son zamanlarda fazlaca isyan ediyordu.

Dilber kahvaltıdan sonra gelen sürpriz telefonla, misafirliğe geleceğini söyleyen teyzesini önce konak ahalisi ile ağırladı. Yemekler yenilip, çaylar içildikten sonra Dilber ile teyzesi Dilber'in odasında baş başa kaldılar.

"Uzun zamandır gelmiyorsun teyzem?"

"Aşk olsun güzelim. Mümkün oldukça  gelmeye çalışıyorum. Biliyorsun enişten işten başını kaldıramıyor. Çocukların okulları falan derken fırsat olmuyor. Asıl sen hiç gelmiyorsun. Hele o hayırsız kocan yok mu? Telefonlarımı bile açmıyor. Gene nerelerde?"

ÇELİŞKİ-İKİ YABANCIWhere stories live. Discover now