Béke

301 10 0
                                    

Péter, háttal a pultnak dőlve nézte a mai újságot. Felkeltették rá a figyelmét, hogy nézzen bele. Először nem akart, de a kíváncsiság mindig hajtotta. Belle és Gold beléptek az étterembe majd a férfi lesegítette feleségéről a kabátot. Míg az asszony leült, férje addig elment a pulthoz, hogy kérjen. Péter összeráncolta a szemöldökét.

- Killian hazudott nekem. Nem is szerepelek az újságban. 

Motyogta a fiú miközben még megnézte az újság utolsó oldalát. Egy apró köhögés jött a háta mögül, amire megfordult. Széles mosoly terült el az angyalian gonosz fiú arcára, miközben mindkét kezével megtámaszkodott a pulton.

- Mit kértek, fiam? A heti ajánlatom, tőr a hátadba. Én már kipróbáltam. Pár érzékedet elveszíted ezáltal, de az egyáltalán nem számít. Az jó lesz? – kérdezte gúnyos mosollyal az arcán

- Nagyon vicces, de inkább kihagynám, apám! – mondta ugyanolyan hangnemben

- Nagy kár! Pedig szívesen adtam volna neked egyet! Hidd el, a jóból maradsz ki! – mondta gonosz mosollyal miközben megpaskolta a karját

Zörgő elengedte a füle mellett ezt a megjegyzést és lenézett, mikor belekezdett következő mondandójába. Mondta, hogy idefelé jövet összefutottak Wendy-vel és a lányával. Pán felhúzta a szemöldökeit. Mi van akkor? Gyakran találkoznak egymással az emberek az utcákon. Gold elmondta, hogy a kislány tényleg aranyos. Kérte, hogy a karjaiba foghassa. Péter álla összeszorult, mikor ezt hallotta. De aztán önelégülten elmosolyodott és felhajtotta a fejét. Nem hitte el neki. Zörgő ezt látta rajta, ezért mondta, ha nem hiszi, akkor kérdezze meg a drága Wendy-jét. Bár azt nagyon érdekesnek találta, hogy szinte minden idejét Jane-el tölti, annak ellenére, hogy csak nem olyan rég ismerte meg a saját lányát, de amikor ő kicsi volt, szinte nem is törődött vele. Pán vigyorogva megrántotta a vállát.

- Melyik törvény írja elő, hogy nekem szeretnem kell téged? Mert szerintem egyik sem. – mondta önelégülten – Felelősséget vállaltam érted! Ennyivel bőven megelégedhetsz! – sziszegte

Gold nem mondott semmit csak hümmögött egyet. Végül Pán mérgesen megkérdezte, hogy mit akarnak, mivel nem akar vele egész nap foglalkozni. Ezután mégjobban mogorva kedvében volt és bosszankodott. Mikor elmentek, ő hátrament és dühében földhöz vágott pár dolgot. A munka miatt is morgott, de leginkább, azért mert Zörgő hogy merészelte karjaiba fogni Jane-t. Wendy is hogy engedhette meg neki? Amikor kivitte nekik a számlát egyben egy üzenetet is vitt neki. Rátámaszkodott az asztalra majd fenyegetően az arcába sziszegett.

- Soha többé ne nyúlj a gyerekemhez!

Wendy és a kislánya jól érezték magukat aznap, de a babán tisztán lehetett látni, hogy hiányzik neki az apja. Délután meglepő látogatója volt, viszont nagyon örült neki. Szorosan átölelték egymást miközben köszöntek egymásnak. Adott neki innivalót majd leültek a kanapéra beszélgetni. Egymást kérdezgették, hogy vannak mostanában, mit csinálnak. Már jó rég nem látták egymást és kíváncsiak voltak, hogy megy az életük.

- Szóval azt látod, mintha Pán szeretné a kicsit. – mondta miközben elhajolt a kiságytól

A kisbaba épp délutáni szunyálását végezte és gondolta megnézi a kis csöppséget. Születése óta nem is látta. Wendy bólintott, aki az ajtókeretnek volt támaszkodva. Bólintott megerősítve mondatát.

- Igen, sőt biztosabb vagyok benne, hogy tudja, Jane az ő lánya, Csing!

- Végül is, Pán egy okos ember, nem kell neki sok idő, míg rájöjjön a dolgokra.

Apuحيث تعيش القصص. اكتشف الآن