Κεφάλαιο 32

7.6K 597 5
                                    

Το τέλος (;)

"Επιχειρηματίες από όλο τον ελληνικό χώρο έφτασαν πριν λίγη ώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της εταιρίες του διακεκριμένου επιχειρηματία Ανδρέα Παπαζήση μετά την πολύχρονη απουσία του στην Ελβετία. Η παρουσία τονίζει ο επιχειρηματικός κύκλος θα φέρει άλλη πνοή στον χώρο της οικονομίας."

Να παίξει μουσική και να ξεκινήσει το slow motion παρακαλώ! 

Η κυρία Ουρανία έκανε είσοδο στους διαδρόμους της εταιρία με το μπλε ταγιέρ και τα γυαλισμένα μαύρα τακούνια της. Η προσοχή όλων όμως τράβηξε η εντυπωσιακή μαργαρίτα που είχε καρφιτσώσει στο πέτο, περπατούσε υπερήφανη δίπλα στον Ιάσονα, ο οποίος έκοβε τις ανάσες με το πανάκριβο κουστούμι του και τον αέρα του νικητή. 
Υπάλληλοι, δημοσιογράφοι και η κυρία του κυλικείου έστρεψαν τα βλέμματα τους πάνω τους. 

Το συμβούλιο δεν είχε ξεκινήσει ακόμη. Όλοι οι επιχειρηματίες είχαν μαζευτεί από νωρίς, είχαν αποφασίσει να αγοράσουν όσο το δυνατόν περισσότερες μετοχές σε μια τόσο υποσχόμενη εταιρία. 
Η βαριά πόρτα της αίθουσας άνοιξε, οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν το συμβούλιο είχαν πάρει τις θέσεις τους έτοιμοι να γράψουν για το γεγονός της χρονιάς. 

Η πασαρέλα του αχτύπητου διδύμου προκάλεσε ένταση. Η κυρία Ουρανία βολεύτηκε δίπλα στους επιχειρηματίες που την κοιτούσαν υποτιμητικά, ο Ιάσονας δίπλα της την στήριζε σιωπηλός.
Ήταν η συνέταιρος του και το κύριο αφεντικό στην επιχείρηση του. Τα μουρμουρητά των παρευρισκόμενων δεν άργησαν να ξεκινήσουν η επανεμφάνιση ενός Μαλτέζη στον επιχειρηματικό χώρο ήταν εξίσου σημαντικό όσο και το μεγαλόπνοο οικονομικό σχέδιο του Ανδρέα. 

Η πόρτα της αίθουσας άνοιξε ξανά. Τα φλας από τις κάμερες έπεφταν βροχή σε κάθε βήμα του Ανδρέα όσο πλησίαζε το βήμα για να μιλήσει πρώτη φορά στα υποψήφια θύματα του. 

"Δεν μπορεί να πέσει να γκρεμοτσακιστεί η φώκια, να ησυχάσουμε;"  σχολίασα.


"Σταμάτα να μιλάς." μουρμούρισε ο Ιάσονας.

"Ο Άκης είναι στη θέση του." ενημέρωσε ο Σίμος τον Ιάσονα. Κοίταξα τον Σίμο επικριτικά, για σπόρος έχει πολύ υφάκι.
"Από που είπαμε ότι γνωρίζεστε με τον Ιάσονα;" τον ρώτησα. 

"Δεν είπαμε." απάντησε ξερά. Ξεφύσηξα αγανακτισμένη, εμ δεν πήρα μέρος στο τζέρτζελο εμ έμεινα με το πιο αχώνευτο πιτσιρικά του κόσμου.

"Γιατί δεν με άφησε να πάω μαζί του; Δεν θα χτυπούσα πολύ τον Ανδρέα, δύο τρία κατάγματα ίσα ίσα να μην μπορεί να πάει προς νερού του."  γκρίνιαξα. Από όλους τους χαρακτήρες του βιβλίου, εγώ έπρεπε να μείνω στο αμάξι με τον Σίμο. 

"Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, αξιότιμοι δημοσιογράφοι, σήμερα είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που εγκαινιάζεται μια καινούρια εποχή για το χρηματιστήριο. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε-" Ο Ανδρέας στραβοκατάπιε. Το βλέμμα του κάρφωσε τον Ιάσονα και την κυρία Ουρανία. 

Χαμογέλασε προσπαθώντας να διατηρήσει την ψυχραιμία του. 

"Α! Κύριε Μαλτέζη, μεγάλη μου τιμή που βρίσκεστε σήμερα μαζί μας! Ένας από τους καλύτερους επιχειρηματίες της χώρας, να θέλει να επενδύσει σε μια καινούρια εταιρία... Αλλά αλήθεια, δεν ήξερα ότι ασχολείστε πάλι με επιχειρήσεις. Εδώ πρέπει να παρευρίσκονται αποκλειστικά επιχειρηματίες με κεφάλαιο." 

Ο Ιάσονας σηκώθηκε όρθιος, κούμπωσε το σακάκι του και χαιρέτησε το πλήθος λες και έβαλε γκολ ο Χαριστέας στο τελευταίο λεπτό. 

"Έχετε δίκιο δεν έχω δική μου επιχείρηση, αλλά μου αρέσει να στηρίζω νέους επιχειρηματίες." 
Η κυρία Ουρανία ανασηκώθηκε από το κάθισμα της χαιρετώντας και εκείνη με τη σειρά της. 

"Είμαστε εδώ για να επεκτείνουμε την επιχείρηση μας." ο Ιάσονας χαμογέλασε ευγενικά στον Ανδρέας, ο οποίος είχε αρχίσει να γίνεται μπλε από την ταραχή του. 

"Καλώς. Θα χαρώ πολύ να συνεργαστούμε." Κρύος ιδρώτας τον έλουσε. Το ένιωθε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά δεν μπορούσε να χαλάσει τη δουλειά που έστηνε τόσο καιρό. Όλα ήταν προγραμματισμένα στην εντέλεια. 
Ο Ανδρέας συνοδευόμενος από τον Αλέκο έκανε την αναλυτική παρουσίαση του οικονομικού του πλάνου. Τα θύματα είχαν εντυπωσιαστεί από την λεπτομέρεια και την φιλοδοξία του Ανδρέα και είχαν σχεδόν πεισθεί να ρίξουν τα εκατομμύρια τους στην εταιρία του. 
Άμα τα ξανά δείτε, σφυρίξτε μου κλέφτικα. 

"Έχω πολύ άγχος! Να σκάσω είμαι!"  Είχα κολλήσει δίπλα στον Σίμο για να βλέπω την οθόνη του λάπτοπ καλύτερα. Φάνηκε να ενοχλείτε και με έσπρωξε με το δάκτυλο του, δεν πτοήθηκα ιδιαίτερα γιατί μετά κόλλησα πάνω του ακόμα περισσότερο προκαλώντας την σύγχυση του. 

"Υπάρχουν απορίες τις οποίες θα μπορούσα να σας λύσω;" ρώτησε ο Ανδρέας το πλήθος. 
Οι δημοσιογράφοι σήκωσαν τα χέρια τους λες και ήθελα να πουν το μάθημα της ημέρας, ο Ιάσονας σήκωσε το χέρι ήρεμος περιμένοντας να τον προσέξει ο Ανδρέας. 
Εκείνος έδωσε τον λόγο πρώτα σε μερικούς δημοσιογράφους, αλλά βλέποντας την ήρεμη επιμονή του Ιάσονα αναγκάστηκε να τον αφήσει να μιλήσει. 

"Θα ήθελα να σας ρωτήσω κύριε Παπαζήση, υποθετικά μιλώντας, εμείς επενδύουμε σε εσάς και αγοράζουμε μετοχές, αυτά τα εκατομμύρια που θα σας δώσουμε τι θα απογίνουν;" 

Ο Ανδρέας κοίταξε τον Αλέκο ξαφνιασμένος. Ο Αλέκος τον κοιτούσε σαν την αγελάδα, αφού ούτε και αυτός ήξερε τι να απαντήσει. 

"Μα- μα φυσικά θα σας διπλασιάσω και τριπλασιάσω!" γέλασε νευρικά. "Επόμενη ερώτηση παρακαλώ!" πήγε να δώσει τον λόγο σε έναν άλλον επιχειρηματία αλλά ο Ιάσονας τον διέκοψε. 

Μ' αγαπάς; Σε μισώ.Where stories live. Discover now