9) Amca Kızı

9.9K 705 1.1K
                                    


AYŞE'NİN GÜNCESİ - VI

Söylenecek ne kaldı ki?

Ya da sana nasıl anlatırım derdimi?

Kimseye anlatılır bir dert değil bu. Bence hiçbir kadın böylesi bir şeyi, kimseye anlatmak zorunda kalmamalı. Dahası hiçbir kadın böylesi bir derde düşmemeli, böylesi bir acıyla sınanmamalı.

Daha dün kendi kendime, yaşadıklarımdan daha beteri olamaz dediğimi hatırlıyorum da; hayat bana ders vermeye devam ediyor olmalı.

"Her zaman daha beteri vardır Ayşe, her zaman bir sonraki hamlemi bekle. Karar vermek için acele etme!" Dediğini duyar gibiyim hayatın, şayet benimle konuşsaydı buna benzer cümleler kurardı sanırım.

Berat Ağa'nın sürprizleri bitmek bilmiyor diyeceğim de, bunun neresi sürpriz aptal Ayşe?
Anlamayan ya da anlamak istemeyen sensin; her şey gümbür gümbür, bağıra çağıra gelmemiş gibi davranmanın alemi yok.

Adam, sırf baba olabilmek için üzerine kuma getirmiş yada onun tabiriyle mecbur kalmış, her neyse işte. Sonra da kumasına gitmiş, hala dilin varmıyor değil mi? "Kocam yeni karısının koynuna girmiş." diyemiyorsun.

Senin üç yıldır yapamadığını, alem iki ayda yapıyor, peki buna ne diyeceksin?

Belki bir gün diye düşünür dururdum ama artık imkansız. Acaba nasıl bir şeydir canından bir parçayı içinde büyütmek? Boşver.. asla tadamayacağın bir duygunun hayalini kurup da ne yapacaksın?

Daha ulaşılır hayallerin vardı da ne oldu? Sen hayal falan kurma Ayşe!

Neyse Günce.. hayallerim yalan olduğuna göre gelelim gerçeklere; kocamın bir bebeği olacak! Bak benim değil, bizim hiç değil, kocamın! Kulağa ne kadar garip geliyor değil mi?

Garip ama gerçek.. bizim gibi kadınların acı gerçeği.. senin doğuramadığın çocuğu, bir başka kadın öylece doğuruverir, sen ana olamazsın ama kocan baba oluverir. Sana da öylece izlemek düşer, için yana yana izlemek, kabullenmek..

Yok böyle bir şey! Kimse kabul etmez, kocası, başka kadından da olsa baba oluyor diye sevinmez. Düpedüz saçmalık bunlar.

Bebek haberini duyduğumda ne oldu biliyor musun? Son iki aydır yandığım cehennemin en dibini gördüm diyeyim de gerisini sen anla..

🍀🍀🍀

Müjde, muştu, güzel haber, mutluluk veren haber.. bir bebeğin varlığının ilanı. Nasıl da içini aydınlatır insanın, hele de istenen, özlenen bir bebekse.

Bugün bu konakta, bir bebek müjdesi verildi; yıllardır beklenen, özlenen o bebeğin müjdesi, ama neşe, mutluluk ve şen kahkahalardan eser yoktu. Konak, o iç yakan zılgıt sesinden sonra garip bir sessizliğe bürünmüştü. Sanki hayati önem taşıyan, dikkatle yapılması gereken işleri varmış gibi, herkes kendini mutfağa, temizliğe ya da her türlü meşguliyete vermişti.

Kızlar, gelinler, kısık sesle tebriklerini iletip çekilmişlerdi. Zühre, büyük bir coşku beklemiyordu zaten, konakta bebek sahibi olamayan bir kadın vardı; Berat Ağa'nın sevdiği kadın, ilk karısı. Çevresinde çocuk sahibi olamayan, üzerine kuma gelen kadınları çok defa görmüştü Zühre, acılarına da şahit olmuştu.

Kuma olan gencecik kızlarla konuşmuşluğu da vardı ama bu denli zor olacağını tahmin edememişti. Çünkü dışarıdan bakıldığında bir şekilde yaşayıp gittiklerini, her şeye rağmen gülümsediklerini görmüştü. O gülümsemenin ardında yaşanan hayatları tam olarak görememişti, belki de gülümsemelerin burukluğunu, oradaki incinmişliği gözden kaçırmıştı kim bilir?

KÜL VE KORDonde viven las historias. Descúbrelo ahora