Doslov

321 31 20
                                    

Zápletka okolo Saurona a Dol Gulduru se poněkud odklání od kánonu, ale přesto doufám, že je to pochopitelné a odpustitelné. Sauron z pevnosti skutečně prchl do Mordoru, avšak nikoli před vojsky, ale před Bílou radou čarodějů. Rovněž pevnost samotná byla srovnána se zemí, jenže o mnoho let později. Padla jako, tuším, že poslední ze Sauronových bašt, a poražena byla pouze armádami elfů, nikoli spojenců. V mém příběhu byl Dol Guldur poražen jako první. Toť jen krátce ke kánonu, protože v této části se chci zabývat něčím úplně jiným. Vámi.

Zde chci především poděkovat všem, kteří četli, dočetli, dávali hvězdičky a psali komentáře, ať už k předešlé verzi příběhu, anebo k této přepracované. Nesmírně si vážím každého z Vás a nikdy bych nečekala, že se mi dostane tak ohromného množství podpory. Pobočnice krále pod Horou čítá něco přes 120 000 slov, což je docela nářez, a to, že byla nakonec dopsána, je i Vaše zásluha. Právě čtenářské reakce mi dávaly elán psát, vymýšlet i opravovat, protože kára také nejede sama, někdo ji musí tlačit. Tedy děkuji převelice, že jste mě dotlačili k cíli.

Stejně jako čtenářům, bych chtěla poděkovat i:

@Katheila za krásný cover

@PhantomShark za rady ohledně anotace

@KeileenGasoline za betaci

S největší pravděpodobností přibyde ještě bonusová kapitola zasazená někam k začátku, pojednávající právě o Odettiných začátcích v Ereboru. Je to na popud mé bety, a i někteří z Vás se vyjádřili pro. Kromě toto, na Wattpad bych se chtěla v budoucnu vrátit, a to s originálním příběhem, ne jinak než ze světa fantasy. Moc by mě proto potěšilo, kdybychom se nesetkali naposled.

Mějte se krásně.

Lija

Pobočnice krále pod HorouWhere stories live. Discover now