6 - Refuzi să vezi

30 4 0
                                    

Cand m-am calmat, am căutat-o pe doamna Iasmina și i-am spus tot ce a vrut să știe.Nu am păstrat nimic pentru mine, nici nu am apărat-o pe AMANDA.Însă am evitat să-i zic și cum s-a purtat cu mine, cat de urat, ce scandal a făcut acolo, de i-a speriat pe bietii oameni. Doamna a părut mulțumită, ba chiar mi-a dat impresia că este fericită și mi-a spus în șoaptă : 

-De acum încolo, ne vom asigura împreună, că AMANDA pleacă de aici. 

Am privit-o surprinsă, nu doream să fiu implicată în asemenea jocuri, însă am fost nevoită să o aprob și să fiu de acord : 

-Amanda nu are ce să-i ofere fiului meu.NU AM VRUT-O DE CAND AM VĂZUT-O PRIMA DATĂ. Nu e potrivită pentru el. 

-Dar,de ce trebuie să vă ajut eu? Aș prefera să păstrez distanța. Nu vreau să fiu găsită vinovată. 

-Tu ai ceva, ce restul nu au. Doar pe tine mă pot baza. Am încredere în tine, BEATRICE. Dintre tine și AMANDA, pe tine chiar te protejez. 

-Dar,de ce atat de multă atenție din partea dumnevoastră? Chiar, o merit? 

-Să spunem doar, că niciodată nu mă voi putea revansa față de tine. Îți sunt datoare. 

Cu răspunsul dansei, s-a terminat discuția noastră. 

La ce s-a referit? 

În clipa de față, se pare că sunt în aceeasi încăpere, cu AMANDA și cu doamna Iasmina. Amanda se comportă normal, nu pare să își mai aducă aminte de mine și chiar e bucuroasă. Doar mama domnului Bujor, o ținteste cu privirea și se mai uită în treacat, în direcția mea. ȘTIE CĂ SUNT AICI. A și dorit să răman : 

-Cum a fost la doctor? Ce a zis mai precis ? 

Începe mama lui atacul și AMANDA își aruncă atenția speriată spre aceasta  : 

-Ce să zică? Domne,a susținut că nu pot avea copii, dar Bujor și cu mine am vorbit despre și am stabilit împreună că o să avem. Trebuie doar să așteptăm. 

-Sunteți voi doctori,draga mea? intră stăpana în AMANDA, care în veci nu o să fie una, nu o să fie cum se visează și ea se fastaceste,evident rănită de vorbele dansei : 

-Nu,nu suntem.Dar Bujor nu vrea să mă lase, doar din cauza asta. E fericit cu mine, mă iubeste. 

Se uită la mine cand spune asta, de parcă sunt și interesată fiindcă se dă mare în fața mea, cu marea lor iubire. Nu îi susțin privirea, ci scanez podeaua, poate ar trebui să o mai ștergem și noi. În plus, cand mă uit la AMANDA, îmi aduc aminte de acea izbucnire a sotului ei, care m-a sărutat fără voia mea! Cum să fie primul meu sărut, un eșec? Oare cum a fost posibil să pățesc și asta? 

-Fiul meu are nevoie de moștenitori.Ai idee, ce zic oamenii? Nu se poate să așteptăm,pană cand vei reuși tu, DACĂ VEI REUȘI, să rămai însărcinată. 

-Și ce doriti de la mine,mamă? Ce pot să fac,vă întreb? 

-Am fost de acord să vă căsătoriti, dar nu am crezut că vei profita de faptul că te-am susținut.Nu mă interesează ce faci, unde te duci, dacă vei începe un tratament sau așa mai departe. ORI TE STRĂDUIESTI SĂ FUNCTIONEZE, ORI ÎL PĂRĂSEȘTI TU PE FIUL MEU. Ai înțeles? Nu o să aștept prea mult. Să îți intre bine în minte, AMANDA. 

Încheie doamna Iasmina pe un ton periculos, după se ridică și trece pe langă mine, fără să îmi ceară din priviri să o urmez. Răman doar cu AMANDA, care își prinde fața în maini și care pare dată peste cap : 

-E vina mea,dacă nu răman? E VINA MEA, SERIOS! 

Zbiară AMANDA un moment, cat să o audă oricine se află în casă și vreau să mă retrag înainte să-i pice pe mine, dar o aud cum îmi spune pe nume : 

Bujor ZimbreanWhere stories live. Discover now