19 - Ești un prefăcut.

20 3 0
                                    

-Nu vrei să rămai? încă pune presiune Bujor asupra mea și cu toate că pot să plec pe ușă, nu fac vreo mișcare.Doar privesc în podea,fiind în compania lui Bujor și mă gandesc la soțul meu, la Codin. 

-Nu pot să răman. 

Îi spun eu pe un ton slab și îmi arunc privirea în direcția lui. Se pare că stă și se uită la mine, doar la mine fără să-i pese că nu mă simt bine cand se comportă așa : 

-Atunci pleacă,Beatrice. Am înțeles. 

Se trantește Bujor în fotoliul de langă acesta și se întunecă la chip.Încerc să nu mă simt prost,din cauza mea e supărat și mă întreb în sinea mea de ce mă consum, de ce îmi pasă de acesta : 

-Ar trebui să stai cu AMANDA. Mai are puțin și naște.

-Să stau cu ea,zici? Dar la fericirea mea nu se gandește nimeni? Crezi că ei îi pasă de mine? CĂ MĂ IUBEȘTE SINCER? 

-Vei avea un copil cu ea. 

Îmi aduc aminte de FIONA,va avea un copil și cu aceasta, dar nu cred că ar trebui să mă implic în treaba respectivă și să-i spun ce am aflat : 

-Te-ai întalnit cu Fiona sau nu? În tot acest timp,nu ai vorbit cu ea? Deloc? 

Mă țintește cu privirea,se pare că nu pot să-l păcălesc și trag aer în piept, sunt prinsă la mijloc nu am cum să mai evit subiectul : 

-Am vorbit. 

-Despre ce mai precis? 

-Mi-a zis cum este fără mine, că îi este dor de mine. 

-NU ȚI-A SPUS DESPRE MINE? ORI DESPRE URMĂTOAREA MIȘCARE? 

Se ridică din senin și înainte să deschid gura, se postează în fața mea.Cand ridică bratul și mă atinge cu mana pe chip, îl privesc de aproape surprinsă de purtarea lui gingasă : 

-Vrei să afli adevărul? 

Zic eu, îmi calc pe suflet și Bujor se apleacă spre mine în secunda următoare.Poate se folosește de asta ca să fie în stare să mă sărute,din nou: 

-Adică nu m-ai minți? Te-ar durea sufletul pentru mine Beatrice? 

Îmi vorbeste în șoaptă iar eu doar încuviintez,fără să mai deschid gura.În fond, ce să răspund? Pentru Brăduț aș fi fost în stare de multe, dar el s-a purtat ca un monstru cu mine. Pentru Brăduț am simțit ceva puternic. În schimb,față de sotul meu, nu știu dacă simt în aceeasi măsură. Și mai este cel de aici, Zimbrean din fața mea, de care nu pot să mă salvez. Dar nu vreau să mă salvez, nu am făcut-o deja? Nu mai sunt acolo la ei. Și totusi, Bujor nu dispare din viața mea, Bujor tot mă caută, nu vrea să renunțe la noi : 

-Nu e iubire din partea ta pentru Codin. Nu este. 

-Dar e ca și fratele tău! Cum poți să faci una ca asta? 

-Crezi că eu nu mă consum? Știu că sunt de vină, știu că fapta mea o să fie de condamnat,dar în același timp, vreau să risc Beatrice! 

-Eu nu pot să accept, nu pot să dorm atat de ușor cu cineva! Abia am trecut de momentul cu Brăduț e prea mult pentru mine.. . 

-De ce nu-mi dai voie, să fiu alături de tine? CODIN NU TE-A ATINS DUPĂ ACEL INCIDENT? NU A VRUT SĂ DOARMĂ CU TINE? 

-El este sotul meu totuși. Tu nu ești. 

-Nu se va schimba situația? Nu vei divorta, nu o să-l părăsești pe CODIN? 

-Ai idee ce spui?! îl întreb în stare de șoc,avand o figură uimită pe chip, însă Bujor se mulțumește să ranjească și să mă privească în ochi arogant :

Bujor ZimbreanWhere stories live. Discover now