27 - Un an și ceva

22 3 0
                                    

Un an a trecut sau oare mai mult? 

Nu vreau să întreb pe cineva.

Bujor ZIMBREAN, parcă nu a avut timp deloc pentru odihnă, parcă a purtat doar lupte. Mă simt schimbat. 

Mama a murit. După ce AMANDA a fugit în lume cu bărbatul său, m-a părăsit și mama. Îmi aduc aminte de parcă a fost ieri. Întai am vorbit cu Beatrice, după am stat și cu mama. Dar nu mult. S-a stins în fața mea și nu am putut să-mi ajut mama. Am urlat de am speriat spitalul și am făcut o criză. De atunci, s-a rupt ceva. În sufletul meu. 

Fusesem împușcat în locul lui CODIN, dar nu regret că l-am apărat de glonț. Mă doare și acum însă că nu am putut să-mi iau mama în brațe,că nu am putut să fiu un sprijin pentru ea,cand era pregătită să-și ia adio, de la mine. 

Ce mi-a spus mama,încă aud în urechi. A fost scurtă, m-a sărutat pe frunte și m-a prins de mană încet : 

„Bujor, dragul meu fiu, tu vei avea parte de fericire. Însă nu cu FIONA. Persoana cu care trebuie să rămai și căreia îi dau binecuvantarea mea este Beatrice. Să nu uiți aceste vorbe,niciodată. Și să nu te îndepărtezi de fata aceasta. Tu și Beatrice,aveti o soartă împreună. " 

Beatrice. 

Nu știu cum este Beatrice. De cand a venit la mine, la spital, nu ne-am mai intersectat cărările vieții dar simt și eu că o să mai apară în viața mea. A divorțat și ea de CODIN, fără să fie cu scandal și pană în clipa de față,cred că este singură. Nu am idee cum se descurcă ori unde stă. Unii spuneau că a devenit o persoană care se implică, o persoană activă și că s-a apucat de muncă serios. Dacă este așa, mă bucur pentru ea. Să nu mai depindă de bărbati. Mai este și CODIN, nu s-a îndurat și i-a dăruit la despărțire niște case, dar nu cred că Beatrice a ținut de ele. Poate le-a dat în chirie unora, nu o văd pe Beatrice locuind în ditamai casa de una singură. Nu are o familiei a ei, nu are nici copil, nu este nici cu Brăduț. 

Codin ei bine, el s-a întors la aia din trecut. Umblă cu ea, se ține după ea ca un cățeluș, unii il acuză pe CODIN și spun că este responsabil pentru divort. Unii îi dau dreptate lui Beatrice. Pe scurt numele său nu a avut de suferit mult. 

Nu mai sunt apropiat de CODIN. Nu din cauza mea, nu am vrut să rup legătura personal. Codin nu m-a mai căutat, se pare că îi merge perfect alături de aia. TOT NU ȘTIU CE VEDE LA UNA care nu dă doi bani pe sufletul său. 

Brăduț era la închisoare ultima dată, pentru fapta lui. Nu am habar cat a primit, dacă a ieșit de acolo, dacă a fost vizitat de Beatrice. .. Poate i-a trecut furia la rece, poate nu mai iese pus pe tărăboi din nou. 

Petruț și Florina lucrează pentru mine în continuare. Mă bucur atat de mult că sunt la mine la conac și cand dau de ei, mă simt de parcă nu a trecut timpul, de parcă totul este ca odionioară. 

Aștept nerăbdător ca Petruț, să aud vestea. Că Florina o să fie mamă și el tată. Dar încă, nu a rămas însărcinată. Oare cat va mai dura? Ar trebui să-i dau liber mai des lui Petruț, dar după nu o să mai am pe cineva de încredere langă mine. Am și alti angajati, dar nu sunt apropiat de ei. Nici măcar nu știu cand i-a durut sufletul sau din ce cauză. 

Nu m-am căsătorit cu Fiona. Dar nu mai munceste deloc, mai ales că mi-a născut un băiat. Sunt tată în sfarșit și cand îmi țin fiul în brate, uit de toate. Mai ales de cele care îmi provoacă suferință. Fiul meu are cateva luni,a crescut între timp și mereu îmi petrec timpul cu acesta. Abia aștept să devină mare și să fie acolo pentru mine. Îi ofer toată iubirea mea, îl tratez ca pe un prinț .  Fiona nu mi-a sărit în cap, nu mi-a cerut să o fac doamnă. Îi place noul stil de viață, îi place să comande în stanga și în dreapta. Este mama băiatului meu, nu pot să o tratez ca pe o servitoare ca în urmă cu multi ani. Deși nu este soția mea, se consideră o doamnă. Pană și lumea din oraș o tratează diferit. Au și de ce. DOAR MI-A NĂSCUT UN BĂIAT. TOȚI ȘTIU CĂ SUNT TATĂL LUI ȘI TOȚI MĂ FELICITĂ. 

Bujor ZimbreanWhere stories live. Discover now