11 - Logodna

29 3 1
                                    

Se pare că m-am speriat în zadar. Nimic rău nu ne-a întrerupt momentul unic și nici Brăduț nu a apărut să ne distrugă fericirea. Nu știu dacă o pot numi fericire. Așa cum a zis Bujor, Amanda s-a ocupat de mine prietenoasă chiar și mi-a vorbit în alt fel. Sunt sigură că se bucură, că scapă de mine și că rămane ea, să domnească peste toți. Nu că m-aș consuma din cauza dorintelor sale. 

Petruț,Florina, Fiona au rămas uimiti cand au aflat, de la mine desigur. Fiona mi-a spus că își doreste și ea mai repede, să fie sotia cuiva, să nu mai lucreze doar la ZIMBREAN și să se bucure de viață. Florina s-a consumat, mi-a oferit sfaturi despre familie, despre cum trebuie să te porti cu sotul și am întrebat-o dacă are de gand, să se căsătorească poate cu PETRUȚ. Aceea a fost clipa în care, a fugit cat mai departe de mine. Petruț m-a luat în brate, mi-a zambit cu lacrimi în ochi și mi-a zis că ori de cate ori am nevoie, să vin la acesta. SĂ NU MĂ TEM DE NIMIC ȘI SĂ AM ÎNCREDERE CĂ, URMEAZĂ SĂ TRĂIESC ȘI LUCRURI BUNE. 

Încă nu am plecat de la familia ZIMBREAN. Dar știu că, nu mai stau mult, cu ei. Nu trebuie să mai muncesc, se pare că a rămas greul pe prietenii mei și în aceste clipe, mă aflu în aceeasi încăpere cu doamna Iasmina : 

-Avem zestrea pregătită, BEATRICE. Suntem singure și putem vorbi deschis.Îl iubesti pe CODIN? Știu că deja a avut loc logodona, însă mai știu că, e dureros pentru multi să intre într-o căsătorie fără să iubească persoana cealaltă. 

-Nu pot să vă mint, doamnă Iasmina.Nu cred că este iubire ce simt, dar am încercat să-mi înțeleg sentimentele. Codin este singurul bărbat la care mai țin,în afară de BRĂDUȚ. Cu Brăduț s-a terminat, oricum nu aveam cum să fim împreună. Și cred că, e mult mai prețios pentru mine CODIN, decat BRĂDUȚ. 

-Am auzit și eu, cum ai fugit după el, de la oameni. Și ce s-a petrecut la camp. 

-Așa este,am fugit.Înainte să-l rănească pe fiul dumnevoastră și să se comporte precum un monstru. 

-Deci, nu vrei un bărbat violent. Doar la CODIN mai ții adică? 

-Da, nu mai este altcineva. 

-Eram îngrijorată că fiul meu îți dă tarcoale, dar cred că mi s-a părut . 

-De fapt, domnul BUJOR s-a purtat ciudat cu mine, dar nu cred că este ceva serios. 

-BUJOR? Cu tine? Ce a făcut, îmi poti spune? Eram sigură că este ceva cu el! 

-Nimic rău, să nu audă doamna AMANDA,e  bine să vorbim aici? 

-Amanda nu este în casă, a plecat la tratament. Suntem doar noi. Ceilalti au treabă și Bujor e la birou. 

-M-a sărutat, doamnă IASMINA. 

Încerc să nu îmi aduc aminte și de acele momente, în care m-a aruncat în pat și a vrut să doarmă cu mine. Mama lui Bujor se schimbă la chip, devine palidă și se clatină pe picioare distrusă : 

-Bujor a îndrăznit una ca asta? Așa l-am crescut eu?! Ce tot are în cap, oare? 

-Vă rog,am trecut peste, nu e nevoie să interveniti. 

-Nu înțelegi,Beatrice.Nu poate să facă asta,mai ales ție! Nici măcar nu știe, nu i-am zis. 

-Ce nu știe domnul BUJOR? Nici eu nu am înțeles, nimic. 

-O să fiu sinceră cu tine.Părintii tăi nu au avut o moarte normală, au fost ucisi. 

-Părintii mei, au fost ucisi?! 

Îmi duc mana la inimă și înainte să mă prăbușesc pe podea, la picioarele dansei, apare langă mine și mă sprijin de aceasta : 

-De aceea, am grijă de tine, de aceea vreau să-mi repar greseala.

Bujor ZimbreanWhere stories live. Discover now