59.BÖLÜM 𝓑 ꧁♡❤♡꧂𝓚

30.1K 1K 44
                                    

KARA AĞA'DAN..

Arabayı süren Cenk'e bakıp söylenmeye başladım.

"Nasıl adamın cesedini buluyorsun Cenk?", dedim sinirle yumruk yaptığım elimi torpidonun sert yerine vurdum.

"Ağam akşam senin emrinden sonra tüm adamları sorguya çektim. Bir haftalığına işe giren Mahmut'un ortada olmadığını söylediler. Aramaya başladık saat gece üç gibi Mardin'in çıkışında ki boş arsada cesedini buldu bizim çocuklar. Kafasından bir el ateşle ölmüş.", dedi kaşlarımı çatarak ona döndüm.

"İnfaz mı yani?", dedim Devrim piçi arkada delil bırakmamak için adamını mı öldürmüştü.

"Yok abi silah yanındaydı. Kendi intihar etmiş.", dedi kafamı salladım.

"Tamam şimdi Devrim piçi nerede?", dedim ona bu yaptığı işe bin pişman edecektim. "Abi garip bir şekilde Devrim'e de ulaşamıyoruz.", dedi Cenk kafamı salladım elimle Devrim'in konağı tarafını gösterdim. "Sür bakalım Devrim Beyimizi ziyaret edelim.", dedim Cenk emrimi alarak direksiyonu Devrim'in konağına doğru kırdı.

Konağın önünde arabanın durması ile inip arabadan indim. Dışarıda ki korumalar beni görünce ceketlerinin önlerini ilikleyerek kafalarını önüne eğdi.

"Hoş geldin Ağam.", dedi Kahya Mahir. Kafamla selam verip konağın içine girdim. Amcam Taş merdivenleri inerken beni gördü.

"Oo yeğenim hoş geldin.", dedi bir kaç adımda konağın ortasında yüz yüze geldik.

"Amca Devrim nerede bizim çocuklar ulaşmaya çalışmış, bulamamışlar. Bizim bi işimiz vardı.", dedim. Amcam şüpheli gözler ile ban baktı.

"Hayırdır kötü bir durum mu var?", dedi Amcam. Kafamı iki yana salladım.

"Yok amca ne gibi kötü bir durum olabilir?", dedim. Devrim iti bir boklar yerken Amcama asla danışmazdı. Aklında ki bildiğini yapardı. Dün gece ki olaydan dolayı amcamı suçlayamazdım. Ki bir tane evlat acısı yaşamışken ikincisini yaşamasını asla istemezdim. Bu amcama duyduğum derin sevgiden kaynaklıydı.

"Ne bileyim oğlum söz konusu Devrim olunca her şey olabilir gibi geliyor bana. Birde malum sizin elektriğiniz pek uyuşmuyor. Allah sizi kuzen olarak getirmemişte iki azılı düşman olarak gelmişsiniz dünyaya.", dedi beyaz kaşlarını çatarak baktı. 

"Olur mu amca bizim elektriğimiz öyle bir uyuşuyor ki bir ömür şu Mardin'in jeneratörü biz oluruz.", dedim amcam üzgün bakışları ile elini omuzuma koydu.

"Ah benim iki inatçı oğlum.", dedi konuyu değiştirmek için sordum.

"Eee amca Devrim nerede diyecek misin?", dedim kafasını salladı.

"Mardin de değil, dün gece sınırdan gelecek mallar olduğu için sevkiyatın başına gitti. Süriyede ki  evdedir şuan. Akşama gelir ben senin aradığını söyler yanına salarım.", dedi eyvallah anlamında kafamı salladım. Tam gideceğim sıra amcamın sözlerine gözlerimi yumup açtım.

"Yanlış yaptıysa sana cezası neyse ver ama o silah belinden çıkmadan.", dedi ah amca başa bir şey istesen olmaz mıydı. erin bir iç çekip arkamı dönüp konaktan çıktım.

Cenk dışarda konuştuğu Mahirden gözlerini çekerek şoför kısmına geçti. 

"İyi günler ağam.", dedi Mahir. Bakışlarımı ona çevirdim.

"Mahir var mı bir yaramazlık etrafta?", dedim amcam sıkıntı olsa söylemeyen koca yürekli bir adamdı.

"Yok ağam çok şükür.", dedi kafamı salladım.

KARA AĞA |Mardin SERİSİ 1,2| TAMAMLANDI Where stories live. Discover now