8| Anemon Çiçeği

945 78 4
                                    

Müziğin ritmi gittikçe artarken, öğrenciler az önceki konuşmayı unutmuşa benziyorlardı. Dans edenler, atıştırmalık yiyecekleri ağızlarına götürenler, ortam iyice kutlama havasına bürünmüştü. Cassandra derin bir nefes alıp bir yudum kaymak birası daha içti. Boğazından aşağı akan serinlik onu ferahlatmıştı. Pistte dans eden arkadaşlarına baktı. Weaver, Natalie, Ophelia, Steven,Diana hepsi oradaydı. 

Cassandra'da dans pistine gitmek istiyordu ama şu an pek bu havada değildi. Dumbledore böyle bir konuşma yaptıysa ortada ciddi şeyler dönüyor demekti. Cassandra, profesörlerin olduğu tarafa baktı. Dumbledore ve McGonagall küçük şekerleme yiyorlar, bay Flitwick müziğin ritmine kendini kaptırmış görünüyordu. Sirius ise kaymak birası içmekle meşguldu. Cassandra istemsizce Sirius'u incelemeye başladı. Bardağa uzanan eli, ağzına götürüşü, içerken ki birkaç saniyeliğine gözlerini kapatışı... Madam Rosela'nın tablolarından birini inceliyor gibi hissetti genç kız. Madam Rosela Cassandra'nın kendisine idol aldığı, büyücü dünyasında tanınır bir ressamdı. Cassandra odasına, onun çizdiği tabloları asmak için sabırsızlanırdı. Sirius' da onun için madam Rosela'nın çizdiği tablolar gibiydi. Heyecan verici ve büyüleyici...

Cassandra aklına dolan, yanlış olduğunu hissettiği hislerle kafasını hemen arkadaşlarına çevirdi. Natalie ve Diana kol kola girmiş, dönüyorlardı. Weaver ise Steven'i döndürmekle meşguldu. Onların bu haline gülümsemeden edemedi Cassandra. Gürültülü müzik yerini daha yavaş bir parçaya bırakırken Natalie, Cassandra'nın yanına geldi. "Sen niye dans etmeye gelmedin çiçeğim?"  Bir taraftan da ağzına küçük bir şekerleme atıyordu. "Pek dans edecek havamda değilim."  Natalie uzun saçlarını elleri ile toplayıp terleyen ensesini rahatlattı. "Dumbledore'un dedikleri yüzünden mi?"  Cassandra kafasını olumlu anlamda salladı. "Tahmin edildiğinden daha fazla etkileniyorum. Sanırım aileme olanlar yüzünden."  Natalie arkadaşının elini tuttu. "Cassandra bu gece bunları düşünmeyeceğiz. Dumbledore ne dedi? Burası güvenli, biz güvendeyiz."  Cassandra kaşlarını çatarak konuştu. "Ailemiz Lie? Ayrıca bu sene son senemiz." Natalie kızgın bir ifadeyle ona baktı. "Bak Cassie, o gitti tamam mı , Voldemort gitti. Bak ismini bile söylüyorum. O yüzden şu karamsarlığı bırak tamam." Natalie iki eliyle kızın bileklerini tuttu. "Haydi gel, şimdi pisti birazcık yakalım! "

Cassandra gülerek Natalie'nin kendisini sürüklemesine izin verdi. Dans edenlerin arasına Cassandra'da katlmıştı artk. Müzik eskisine göre daha yavaştı bu yüzden öğrenciler daha yavaş dans ediyorlardı. Ophelia ve kesinlikle tanıyamadığı bir çocuk (ama Sevilla'nın dediğine göre Hufflepuff'tan) dans etmeye başlamışlardı. Cassandra Ophelia'nın kızaran yanaklarını görünce gülümsemeden edemedi. Aklına gelen fikirle Steven'a döndü. "Steven haydi Natalie ile dans etsenize!"  Cassandra sanki her gün bu cümleyi söylüyor gibi bir yüz ifadesi ile arkadaşlarına bakıyordu. Natalie ise önce duyduğu cümleye inanamamış sonra öldürücü bakışlarla Cassandra'ya bakmaya başlamıştı. Steven yüzünde kocaman bir gülümseme ile Natalie'ye elini uzattı.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Karanlıktan AydınlığaWhere stories live. Discover now