Θα πάθεις ότι και η Νάντια

12 5 0
                                    

Κοντοστάθηκα για λίγο μήπως και φανεί ο Ορφέας αλλά μάταια. Οι δρόμοι παρέμειναν άδειοι με την μοναδική εξαίρεση να αποτελούν οι αστυνομικοί. 

Άρχισε να ψιχαλίζει ελαφρώς από τον ουρανό. Ήμουν πολύ φοβισμένη για να δώσω σημασία σε μερικές σταγόνες νερού, όσο και αν αυτές δεν είχαν τη πρόθεση να υποχωρήσουν. Έπρεπε να κάνω κάτι, οτιδήποτε.

Μέσα στην απελπισία μου έπραξα επιπόλαια και βιαστικά.

Έρικα: Βοήθεια! Σας παρακαλώ βοήθεια με κλέβουν, φωνάξτε την αστυνομία!

Ούρλιαξα μέσα στους δρόμους. Άρχισα να τρέχω στο πίσω μέρος της πολυκατοικίας. Πρόθυμοι να προσφέρουν βοήθεια όλοι οι αστυνομικοί χίμηξαν στους δρόμους και εγώ με τη σειρά μου χίμηξα στις σκάλες.

Τις ποδοπατούσα ανελέητα. Τα βήματά μου έμοιαζαν με κλωτσιές. Είμαι μπροστά στη πόρτα, χτυπάω το κουδούνι. Το ξαναχτυπάω. Χτυπάω το χέρι μου στο ξύλο ελαφρά αφήνοντας ένα νωπό αποτύπωμα. Πιο δυνατά, δυνατότερα, ακόμη πιο δυνατά.

Γρονθοκόπησα τη πόρτα χωρίς καμία απάντηση. Τι έχει πάθει η κολλητή μου; ! Κατάρευσα από την ένταση στο κατώφλι. Κοιτάζω κάτω, ένα κομμάτι χαρτί προεξέχει από την χαραμάδα της πόρτας. Το σέρνω προς το μέρος μου και το ανοίγω περιμένοντας να είναι κάποια απόδειξη ή κάτι παρόμοιο.

Βρέθηκα αντιμέτωπη με έναν βιαστικό και πρόχειρο γραφικό χαρακτήρα που προκάλεσε ανατριχίλες συνεχόμενες στη πλάτη μου. Τα ήξερα αυτά τα γράμματα.

<< Ξέρω ποια είσαι και τι ψάχνεις. Σταμάτα να ασχολείσαι με την υπόθεση αλλιώς θα πάθεις και εσύ ότι και η Νάντια>>.


<< Το φως δημιουργεί ασφάλεια και το σκοτάδι κίνδυνο >> Το άτομο αυτό δεν ήξερε τη φοβία μου, μου είπε τι θα γινόταν στο μέλλον. Μου έστελνε μηνύματα αυτός που διέρρηξε το σπίτι και με προειδοποιούσε.

Πνίγω το ουρλιαχτό μου. Τι έχουν κάνει στη κολλητή μου, τη Νάντια, όχι, όχι δε μπορώ να το πιστέψω, δεν είναι δυνατόν να έχει γίνει κάτι σε αυτή. Πού την έχουν τώρα; Βοήθεια, βοήθεια!

Έρικα: Βοήθεια!

Κλαίγοντας και με το σημείωμα στο χέρι κατεβαίνω τα σκαλιά παραπατώντας. Ορμάω στους αστυνομικούς δίνοντάς τους το κομμάτι από χαρτί.

Έρικα: Σας παρακαλώ βοηθήστε με, έχουν τη κολλητή μου! Θα κάνουν κακό στη Νάντια!

Ο Αστυνομικός διαβάζει στα γρήγορα το σημείωμα.

Το ΑσανσέρWhere stories live. Discover now