Η ιστορία των πύρινων βελών

10 5 0
                                    

Έλενα: Εντάξει πείστηκα!

Φαινόταν τρομοκρατημένη, το πρόσωπό της υγρό είχε καταστραφεί τελείως η ψεύτικη κακιασμένη αυτοπεποίθησή της καθώς κρατούσε τρεμουλιαστά το βιβλίο.

Έλενα: Θα πάμε στη βιβλιοθηκάριο που μου είπες πριν. Αυτή θα ξέρει πολύ περισσότερα.

Έρικα: Πριν σου είπα επίσης και ότι δεν θέλει να μας μιλήσει.

Έλενα: Θα την κάνω εγώ να θελήσει... Πρέπει να φύγουμε.

Οι αστυνομικοί βγαίνουν έξω και αρχίζουν να με ψάχνουν έντονα.

Έλενα: Τώρα!

Τρέξαμε μακριά τους χωρίς να μας αντιληφθούν. Η Έλενα δεν φάνηκε να δυσκολεύεται όσο η Νάντια για να με προλάβει. Ένιωθα μία μικρή ζαλάδα και ένα αίσθημα εφορίας. Σαν το κεφάλι μου να ήταν τελείως αβαρές.

Η έλλειψη του φαγητού αν και δεν με επηρέαζε ψυχολογικά άρχιζε σιγά, σιγά να καταβάλει το σώμα μου. Έχω αντέξει και πολύ περισσότερο χωρίς φαγητό. Υπενθυμίζω στον εαυτό μου καθώς φτάνουμε στη βιβλιοθήκη, πάνω στην ώρα.

Η κυρία Μαίρη κλείδωνε και έφευγε μετά από μία μακριά μέρα για να πάει σπίτι της.

Έρικα: Κυρία Μαίρη!

Αναφωνώ ξεψυχισμένα. Εκείνη ανασηκώνει τη βαριά φαινομενικά τσάντα της εναντίον μας με διεστραμμένα μάτια.

Μαίρη: Τι θέλετε πια από εμένα, φύγετε τώρα!

Η Έλενα της δείχνει το βιβλίο.

Έλενα: Μία κοπέλα κινδυνεύει, αν δεν μας βοηθήσεις πιθανόν να είναι νεκρή μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το αίμα μου πάγωσε, κατανοώντας πως αυτή της η δήλωση ήταν αληθινή.

Έλενα: Είσαι διατεθειμένη να ζήσεις με αυτό το παράπτωμα;

Η κυρία Μαίρη χαμηλώνει τη τσάντα της. Τα σφιγμένα χείλη της απλώνονται χαλαρά σε δύο λεπτές γραμμές παράλληλες μεταξύ τους. Ξεκλειδώνει και ψυχρά μας βάζει να καθίσουμε στους καναπέδες.

Μαίρη: Για να το ξεκαθαρίσουμε από τώρα. Εγώ θα σας πω ότι ξέρω, δεν θέλω καμία άλλη σχέση με αυτά τα βιβλία, είναι διαβολικά..

Κάθεται απέναντί μας και αρχίζει να εξιστορεί τα γεγονότα.

Μαίρη: Λοιπόν, ήμουν ακόμη νέα όταν αυτό το περιστατικό έλαβε χώρα. Το έζησα σε κάθε του φάση.Τότε δούλευα σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο στο κέντρο. Από μικρή είχα τρέλα με τα βιβλία οπότε το να έχω μία δουλειά σαν κι αυτή ήταν κάτι σαν ένα όνειρο που γινόταν πραγματικότητα για εμένα. Η δουλειά μου απαιτεί την γνώση των τελευταίων εκδόσεων καθώς και την ταξινόμηση των βιβλίων ανά είδος. Τα βιβλία των πύρινων βελών εμφανίστηκαν ξαφνικά στα βιβλιοπωλεία, δεν άργησαν όμως να γίνουν γρήγορα διάσημα και οι πωλήσεις τους να ανατιναχτούν. Θυμάμαι, μπορεί και οι τέσσερις από τους εφτά πελάτες που θα μας επισκέπτονταν καθημερινά, αγόραζαν τα βιβλία των πύρινων βελών. Τα κατατάσσαμε στη κατηγορία της φιλοσοφίας και των επιμορφωτικών εκδόσεων. Ήταν σίγουρα ένα φαινόμενο που κίνησε το ενδιαφέρον του πανελλήνιου χώρου της φιλαναγνωσίας καθώς η έκδοση ενός βιβλίου χωρίς την ανάμειξη κάποιοι εκδοτικού οίκου είναι σπάνιο γεγονός ακόμη και σήμερα. Δεν ξέρω πως και δεν διάβασα εγώ η ίδια αυτά τα αποβράσματα. Ίσως κάποιο προαίσθημα ήταν αυτό που με εμπόδισε.. αλλά δεν το έκανα, και κατάφερα να γλιτώσω. Η αστυνομία αν και μόλις τρεις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία τους εντόπισε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτά τα βιβλία και τα απέσυρε. Δυστυχώς αυτός ήταν πολύς καιρός καθυστέρησης. Το πρόβλημα ήταν διευρυμένη με μάλιστα αρκετούς ανθρώπους να έχουν οδηγηθεί στην απόλυτη τρέλα. Είχαν αναφερθεί και κάποια περιστατικά θανάτων και άπειρα άλλα συνεχόμενων και επαναλαμβανόμενων κρίσεων, μανίας, θυμού, άγχους... Η χώρα μας πια δεν ήταν πολιτισμένη. Ήταν μία ζούγκλα με θηρία που κοίταζαν να κάνουν επιβολή δύναμης και να κατασπαράξουν το ένα το άλλο. Οι κλινικές γέμισαν και οι ειδικοί δεν ήταν αρκετοί. Εκείνες τις ημέρες ήμουν βαθύτατα εκνευρισμένη. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως κάποιο κάθαρμα χρησιμοποίησε τα βιβλία, μέσω διάδοσης του φωτός και της τέχνης, για κάτι τόσο σκοτεινό και άρρωστο. Όταν οι συγγραφεί συνελήφθησαν, το γεγονός αμφισβητήθηκε για τη γνησιότητά του. Φρόντισαν να καλύψουν το θέμα όπως, όπως και να το ξεχάσουν. Εγώ όμως δεν το ξέχασα ποτέ. Είχε προκαλέσει τέτοιο πόνο στις ζωές μας και χρησιμοποίησαν τόσο ανήθικα και ανίερα μέσα για αυτό. Χρησιμοποίησαν τα βιβλία, μία πηγή γνώσης! Με στοιχειώνει ακόμη η σκέψη ότι όλοι οι οπαδοί της αίρεσης δεν έχουν συλληφθεί αλλά ούτε και αποκαλυφθεί.

Το ΑσανσέρWhere stories live. Discover now