Με έπιασαν

8 5 0
                                    

Γουρλώνει τα μάτια της και εξοργισμένη μου φωνάζει.

Έλενα: Πας καλά; ! Γιατί; !

Έρικα: Δεν έχω κάνει τίποτα.

Σπεύδω να δικαιολογηθώ, μάλλον όμως τα λόγια ήταν κάπως αδύναμα μπροστά στο θέαμα της ισχυρής αρχής της αστυνομίας.

Έρικα: Είναι μεγάλη ιστορία... Ας πούμε απλώς πως γνωρίζεις ήδη ότι η οικογενειακή μου κατάσταση είναι κάπως ιδιαίτερη.

Το βλέμμα της μαλακώνει, αμήχανα τρίβει τον πήχη της.

Έρικα: Έχει να κάνει με αυτό.. Δεν πρέπει να σε ανησυχεί αυτό βέβαια τώρα. Η Νάντια κινδυνεύει. Έχοντας πάρει την απαραίτητη δόση κινητοποίησης προσηλώνομαι στον στόχο μου. Αρχίζω να σκαρφαλώνω προς το κλειστό αυτή τη φορά παράθυρο.

Η σωματική μου δύναμη είναι εμφανώς μεγαλύτερη από την συστηματική γυμναστική των τελευταίων βδομάδων. Κάθε μυς στους ώμους μου και στη πλάτη μου σφίγγεται και τεντώνεται. 

Με τα χέρια μου αρπάζω τα κάγκελα και τα μπαλκόνια που βρίσκω μπροστά μου. Η διαφορά είναι αισθητή, στο μισό περίπου χρόνο έχω φτάσει στο τελικό στάδιο. Το τελευταίο μπαλκόνι. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο για να πιαστώ.

Ο πανικός μου ανεβαίνει νιώθοντας την ένταση στις παλάμες μου να κορυφώνεται. Δεν θα αντέξω για πολύ ακόμα. Πρέπει να δράσω τώρα! Το κλειστό παράθυρο απέναντί μου. Πώς μπορώ να το ανοίξω; Πώς! ;

Τώρα τρέμω, είμαι ένα βήμα μακριά από την υποχώρηση. Θα αντέξω παραπάνω, μπορώ! Το ένα μου χέρι υποχωρεί, πέφτει νεκρωμένο στον αέρα. Με βαστάζουν τα ακροδάχτυλα του δεξιού μου χεριού.

Θα πεθάνω, η Έλενα τσιρίζει. Το ελεύθερό μου χέρι από μόνο του χωρίς να έχω τον έλεγχό του, ρίχτηκε στο γυάλινο παράθυρο που έγινε θρύψαλα. Σύρθηκα μέσα δημιουργώντας χαρακιές σε όλο μου το στομάχι και τα ρούχα.

Ο ήχος ήταν εκκωφαντικός, τράβηξε την προσοχή της αστυνομίας, πρέπει να κινηθώ γρήγορα.

Τρέχω πονώντας σε κάθε βήμα στο σαλόνι και αρπάζω τη μανία. Βγαίνω στο παράθυρο και φωνάζω.

Έρικα: Πιάσε!

Της το ρίχνω, με κοιτάει τρομοκρατημένη και μόλις αντικρίζει τον τίτλο το βάζει στα πόδια με το βιβλίο στην αγκαλιά της. Τρέχω έξω από το διαμέρισμα, τώρα κατάφερα να τρομοκρατήσω την Έλενα και να προσθέσω ακόμη έναν λόγο για να πραγματοποιηθεί η σύλληψή μου.

Βανδαλισμός ξένης περιουσίας. Η αστυνομία σκορπίστηκε στο κτήριο ψάχνοντας με και εγώ βρήκα την ευκαιρία να τρέξω έξω από εδώ. Ακούω ποδοβολητά πίσω μου και ένα χέρι να αρπάζει τον ώμο μου. Με έπιασαν! Με γυρίζει βίαια προς το μέρος του.

Το ΑσανσέρWhere stories live. Discover now