Έναυσμα

9 4 0
                                    

Με τοποθετώ σε ένα παγκάκι. Νιώθω τα λουριά της τσάντας μου να γλιστράνε ελαφρώς προς τα κάτω. Την σφίγγω δυνατά στην αγκαλιά μου. Τα λόγια της κυρίας Μαίρης εκτινάχθηκαν στο κεφάλι μου, μέρος με πολλά από τα βιβλία. Το εγχειρίδιο θα σας δώσει την απαιτούμενη δύναμη για να τους καταρρίψετε.

Μακάρι να το είχα και αυτό στην κατοχή μου. Η << μανία >> σίγουρα δεν είναι αυτό... Μέρος με πολλά βιβλία, θα μπορούσε να είναι το διαμέρισμα της Νάντιας! Θυμούμενη ξαφνικά τα κεριά και την παράταξή τους στο πάτωμα... Ναι! Αυτό είναι, χρησιμοποίησαν το σπίτι για να κάνουν πράξη τις τελετές τους.

Για αυτό δεν βρήκαμε τίποτα κλοπιμαίο. Ο χώρος γύρω μου εξακολουθούσε να μου φαίνεται απίστευτα επικίνδυνος και αποκρουστικός αντί για το συνηθισμένο σπίτι μας. << Θα δολοφονήσουν τη Νάντια και τους άλλους μέσα στο διαμέρισμα >>. 

Άκουσα μία φωνή να μου λέει μέσα στο κεφάλι μου, είχε δίκαιο, έτσι θα γινόταν. Πρέπει να βρω έναν τρόπο να το αποτρέψω. Μόνον αν είχα αυτό το εγχειρίδιο. Με τις κατάλληλες λέξεις θα μπορούσα να τους χειριστώ.

Να τους οδηγήσω στη τρέλα και να τους επαναφέρω μόνον όταν θελήσω. Είχα ξαπλώσει σε εμβρυακή στάση μαζεύοντας το σώμα μου, αυτό απενεργοποίησε μόνο του όλες τις λειτουργίες ρίχνοντάς με για ύπνο από την εξάντληση.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο ήλιος καίει το κορμί μου και ο άνεμος με διαπερνά ξεσκίζοντας τη σάρκα μου. Σηκώνομαι, τα μαλλιά μου ανεμοδαρμένα, η σάκα μου έχει αφήσει σημάδια καθ΄ όλο το μήκος. Σαν αγρίμι όπως ήμουν αρχίζω να κατευθύνομαι προς το σχολείο παραπατώντας.

Ατσούμπαλα, φοβισμένα. Τα μάτια μου μισόκλειστα, σα ρόμβοι να αντικρίζουν τα αχνά μειδιάματα φωτός των πρώτων ωρών της ημέρας. Είχε έρθει η μέρα. Η μέρα του αγώνα. Μία ζωή τρέχω, τρέχω για να ξεφύγω από τους δαίμονες και τα προβλήματά μου.

Μία φορά ήθελα να το κάνω και για προσωπική μου ευχαρίστηση. Η επιθυμία ήταν δυνατή μέσα μου. Θέλω να νικήσω σε αυτήν τη μάχη ότι και αν γίνει. Ξέρω τις ικανότητές μου και η γρηγοράδα μου είναι μία από αυτές. Ποιο είναι το κακό στο να θέλω να την επιβεβαιώσω;

Προχώρησα στο προαύλιο σα να μην υπάρχει κανείς τριγύρω μου κυριολεκτικά συγκρουόμενη με όποιον διέκοβε τον δρόμο μου. Χρειαζόμουν ένα έναυσμα για να δώσω στον οργανισμό  μου να καταλάβει ότι ξύπνησα.

Βρέθηκα στους νιπτήρες του μπάνιου να ρίχνω άφθονο νερό στο πρόσωπο, τις ρίζες των μαλλιών μου, το περίβλημα των ρούχων μου. Φρεσκάδα, τα μάτια μου έρχονται σε σχήμα διευρυμένου ρόμβου όπως συνήθως.

Ερχόμενη σε επαφή με τον κρύο αέρα το αίσθημα φρεσκάδας μεγάλωσε και έγινε αρκετά ενοχλητικό! Το σώμα μου είχε κυριευθεί από ένα απίστευτο αίσθημα ενέργειας. Ήμουν σε υπερένταση. Έχοντας ο γυμναστής ειδοποιήσει όλους τους καθηγητές μας, μας συγκέντρωσε πριν τη προσευχή σε ένα κεντρικό σημείο του κτηρίου.

Μετρηθήκαμε και με μόνη απώλεια τον Ορφέα αναχωρήσαμε για το γήπεδο.

Το ΑσανσέρWhere stories live. Discover now