kapitola 3 - Mnoholičný lektvar

1.3K 77 4
                                    

Pohled Charlotte

Právě stojíme před jedním z mnoha stejných domů v Kvikálkově ulici. Stojím po boku Hermiony a netrpělivě čekáme, až Harry konečně otevře dveře. Jakoby mi četl myšlenky.

,, Ahoj Harry! Vypadáš dobře" sdělil Hagrid Harrymu, jakmile ho uviděl. Ron ho hned objal, po něm i Hermiona. Na chvíli jsem se zasekla, než jsem se odvážila ho obejmout i já. Nebyla jsem si totiž jistá, jestli chci. Jestli on chce. Proto jsem to udělala mezi námi poněkud trapné, ale vzala to voda. Myslím, že jestli chci s nimi jít hledat viteály, budu se muset přizpůsobit.

,, Jó, je absolutně úžasnej. Měli bychom se schovat, než ho někdo zabije" řekl Moody a už se hrnul do domu. Musela jsem se uchechtnout, i když měl pravdu. Nikde teď nebylo pro Harryho bezpečno.

,, Dobrý večer" řekl Harry, ale on to ignoroval. Místo toho přešel do obýváku, kam se postupně nasoukali všichni přítomní.

Se všemi jsme se přivítali a seznámili, než se v obýváku opět objevil Moody a jakékoliv řeči nám zakázal. Měl pravdu, ale na druhou stranu - už jsem chtěla být v bezpečí a mít možnost se se všemi více sblížit. Nikomu není tajemstvím to, že já a Draco jsme spolu, a proto ve mně nemají takovou důvěru, jakou bych si přála. Navíc, moc tomu nepřidává můj původ, že ano. To pro nikoho asi není překvapením.

,, Pottere, ještě nejste plnoletej. Máte ještě hlídaček" oznámil Moody a někdo se zeptal co to je. Protočila jsem očima. To nikdy nebyli ve škole?

,, To znamená, že si kýchnete a ministerstvo bude vědět, kdo vám utřel nos. Musíme použít takový způsob přepravy, který hlídáček nezachytí. Košťata, testrály.. Poletíme v párech. Pokud nás tam venku někdo čeká, a já počítám, že čeká, tak nebude vědět, kterej Harry Potter je ten pravej" vysvětlil svůj plán Moody a vytáhl z kapsy nějakou lahvičku.

,, Ten pravej?" zeptal se Harry nechápavě.

,, Moholičný lektvar" uvedla jsem na pravou míru a Moody na mě mrkl.

,, Myslím, že s tímhle drijákem už máte zkušenosti" zkonstatoval.

,, Ne! To ani náhodou!" začal Harry odporovat.

,, Říkala jsem, že bude rád" Protočila očima Hermiona a žduchla do mě loktem na náznak toho, že mám Harrymu po tajmu vytrhnout vlas. Domluvily jsme se dopředu, jelikož nám bylo jasné, že Harry nebude dobrovolně souhlasit.

,, Ne.. Já nedovolím, abyste kvůli mně riskovali život" nesouhlasil Harry s naším nápadem.

,, Nebylo by to poprvý.. " pokrčil rameny Ron a já se pomalu plížila za Harrym.

,, Ne! Ne.. Tohle je jiný" otočil se Harry na Rona a já tedy opět dělala jakože nic. ,, Vypít to a.. Proměnit se ve mně?" pochyboval Harry.

,, Nikoho z nás to netěší, kámo"
,, Jo.. Zvrtne se to a z nás budou navěky brejlatý vyzáblí troubové" zavtipkovali Fred a George a já se na ně musela s protočením očí otočit, abych jim naznačila, že se to zrovna teď jaksi nehodí, ale sama jsem se připojila: ,, Mě tedy spíše znervózňuje to, že budu muset vypít Harryho vlas" zašklebila jsem se a dvojčata se zasmála.

,, Ti lidi jsou plnoletí, Pottere. A riskujou to dobrovolně" ujal se slova opět Moody a já se tedy znova snažila Harrymu nenápadně vytrhnout vlas.

,, Ehm ehm... No, já jsem k tomu byl přinucený.. Mundungus Fletcher, pane Pottere. Váš velký obdivovatel-"

,,Tak dost, Mundungusi!" stopl nějakého divně vypadající chlapíka Moody.

,, Jonesová, jdeme na to" řekl mi a já přikývla. Rychle jsem chytla Harryho vlasy a pár mu jich vytrhla. Hned se chytl za hlavu.

,, Sakra, Charlotte" řekl naštvaně Harry a já se na něj jen s úšklebkem otočila a pokrčila rameny. Přešla jsem k Moodymu.

,, Dejte to tam, prosím " pobídl mě, a já tedy vhodila vlasy do lahvičky. Zvláštně to zabublalo.

,, Ty, kdo ještě mnoholičný lektvar nepili, musím varovat. Chutná jako skřetí moč" řekl ještě na varování Moody a předal lahvičku jednomu z dvojčat.

,, Máte s tím bohaté zkušenosti, co?... Jen jsem chtěl uvolnit napětí" řekl Fred a já se s Hermionou uchechtla. Napil se a lahvičku předal svému bratrovi, který  udělal stejně a opět lektvar poslal dál.
Zachvilku v místnosti bylo několik Harry Potterů. Domluvili jsme se, že poletíme po dvojicích. Harry letěl s Hagridem. Ale vůbec mi nedošlo že je nás sudý počet.

,, Ehm.. Moody? S kým mám letět já?" zeptala jsem se zmateně.

,, No jasně, Jonesová. Ty poletíš taky s Hagridem, ať to není podezřelé" řekl a já jen přikývla.

Převlékli jsme se všichni do stejného oblečení a vysvětlili si plán. Když jsme byli všichni domluveni, šlo se na věc. Sraz byl v Doupěti.

slytherin mudblood 3 | draco malfoyWhere stories live. Discover now