Deel 30

479 11 0
                                    

We lopen naar de fietsen. "Hun scooters zijn weg !!" Roept Anouk. Ik kijk verbaast naar de plek waar de scooters stonden. Dit kan toch niet ?? Zijn ze er gewoon van door ?! Dus ze vinden mij inderdaad raar. Anouk krijgt een glimlach op der gezicht. Lynn rent opeens weg. Ik kijk achter me. De jongens staan aan de overkant. Maar Lynn wilt gaan oversteken. Ik kijk verschikt en ren achter der aan. Lynn staat op de weg maar dan komt er een auto aan. Ik ren en pak der op. Ik zie de auto dichterbij komen. Ik duik met Lynn de stoep op. Maar dan word alles zwart.

~Samuel~
Er staan allemaal fans om ons heen. Het is hartstikke leuk !! Maar de meiden staan op ons te wachten. Dus is Dioni naar ze toe gegaan om te zeggen dat zij maar ons eten moeten kopen. Een tijdje later word het rustig. "Kom we gaan aan de overkant wachten." Zegt Jai. "Hoezo ?!" Vraagt KAJ. "En de meiden dan ??" Vraagt Cassius. "Daar zien mensen ons minder snel. Die zien ons wel." We pakken snel onze scooters en lopen naar de overkant. Daar zetten we onze scooter neer en gaan we er op zitten. "Mo ik heb honger !!" Zeg ik. "Ja ik ook !!" Zegt Dioni. We zitten een beetje op onze mobiel. Dan zien we opeens Lynn rennen. "Lynn heeft ons weer gezin hoor !!" Lacht KAJ. Maar dan zie ik Lisa erachter aan rennen. Ik zie een auto op ze af rijden. Ik ren keihard naar ze toe. Maar dan zie ik Lisa duiken en ze knalt neer op de grond. "Lisa !!!!!!" Schreeuw ik. Ik knal op me knieën voor Lisa. Lynn staat op en rent huilend naar KAJ.

~Lisa~
Ik word wakker. Ik zie vaag iemand. Ik hoor wel gehuil en ik hoor mensen praten. Er valt iets nats op me gezicht. Ik ben zo moe dat ik me ogen weer dicht doen. Maar iemand slaat op me gezicht. "Lisa wakker blijven !!" Hoor ik vaag. "Lisa alsjeblieft !!" Huilt er iemand. Mijn ogen gaan open en ik zie Cassius en Samuel die huilt. Me hoofd bonkt. Ik ga met me hand naar me hoofd maar Cassius haalt hem weg. "Lisa hoor je mij ??!" Vraagt Cassius. "Ja." Zeg ik. "Kan je zitten ??" Vraagt Dioni. Ik ga rustig zitten. Ik zit gewoon op straat. Ik voel me raar als of ik heel lang weg ben geweest. "We moeten naar huis." Zegt Dioni. Samuel veegt zijn tranen weg en helpt me voorzichtig staan. Ik voel me nog heel raar. Samuel zet me op zijn scooter. "Lynn kan wel bij mij." Zegt KAJ. "Ik neem der fiets wel mee !!' Zegt Jai. "Ik ga alvast !!" Roept Samuel. "Is goed ga maar." Zegt Cassius. "Ik ga mee !!" Zegt Anouk. Samuel reageert niet en rijd meteen weg. Ik ga met me hand naar me hoofd. Het prikt en doet echt pijn !!

Tijdje later komen we aan. Samuel helpt mij afstappen. De jongens en Anouk zetten hun scooters en fietsen neer. Samuel belt aan. Lynn is ondertussen al gestopt met huilen. Me tante doet de deur open. "Oh meisje wat is er gebeurt !!" Ze neemt me in der armen. Ik heb mijn hand op me hoofd. "Laat mij eens kijken !!" Ze haalt me hand weg. Ze ziet een hele grote wond met bloed. "Oh god !!" Ze neemt me mee naar binnen. "Ga maar op de bank zitten !!" Ik ga op de bank zitten. De jongens en Anouk gaan ook op de bank zitten. Me tante racet naar de keuken en komt met een ijskoude theedoek terug. Ze gaat naast me zitten. "Doe dit maar op je hoofd." Ik pak de theedoek en leg het op de wond. "Wat is er nou gebeurt ??!" Vraagt me tante bezorgt. "Nou we konden de jongens niet vinden en toen zagen Lynn en ik hun staan." Begint Anouk. "Lynn wilde zo graag naar hun toe dat ze naar hun toe rende. Alleen ze stonden aan de overkant. Lynn rende over de weg. Maar er kwam een auto aan. Lisa was achter der aan gegaan en pakte der op. Toen dook ze op de stoep met Lynn." Zegt Anouk. "Oh dus je hebt Lynn der leven gered !!" Zegt me tante blij. Lynn speelt in der speelhoek. "Maar ik denk dat we naar de dokter moeten." Zegt me tante. Het lijkt net of ze me moeder is !! Maar dan positief hoor !! Ik ben blij met der, ze mag nooit weg !! "Nee hoor mam." Zeg ik. Ik heb me ogen half dicht. Maar ik voel dat er naar me gekeken word. Ik doe me ogen helemaal open. Iedereen kijkt me verschrikt aan. "Wat ??!' Zeg ik verbaast. Maar dan realiseer ik dat ik mama heb gezegd tegen me tante !! "Oow sorry !!" Zeg ik snel. "Geef niet hoor." Ze glimlacht lief naar me. Had ik maar zo'n moeder !! Ze praten veder maar ik luister niet mee. Wat moet ze wel niet van me denken ?! En de jongens... Die vinden mij zeker weer raar !! "Maar wij gaan naar de dokter." Zegt me tante. Samuel houdt me hand vast. Ik kijk lief naar hem. "Oke maar mag Samuel mee ?? Vraag ik. "Als je het wilt." Zeg ik en ik kijk naar Samuel. "Ja graag !!" "Wij gaan er dan vandoor. Laat je ons weten hoe het is gegaan ??" Vraagt KAJ. Ik knik. We staan allemaal op en lopen naar de gang. Me tante doet de jas aan bij Lynn. Cassius doet de deur open en stapt naar buiten. Anouk, Dioni en KAJ stappen ook naar buiten. Ik sta bij de deur opening. Jai stopt en keert zich naar mij. "Succes !! Je moet wel meteen appen he !!" Zegt Jai. "Dank je Jai. Ik ga je zo snel mogelijk appen !!" Hij geeft me een knuffel en loopt weg. "Doeii !!" Roep ik tegen de jongens. "Doeii !!" Roepen de jongens en Anouk. Samuel en ik zwaaien ze uit. "Loop maar naar de auto." Zegt me tante. Samuel geeft me een hand en we lopen naar de auto. We stappen in. Samuel en Lynn zitten achterin. We rijden naar de dokter. Samuel is met Lynn aan het spelen. Het is zo lief hoe hij met der om gaat !! Ik kijk via de spiegel naar ze.

We lopen het ziekenhuis weer uit. Ik heb gelukkig niks !! Het is alleen maar een grote wond. "Kom je bij mij slapen ??" Vraagt Samuel. "Lisa moet morgen naar school." Zegt me tante. "Ik breng der wel." Samuel lacht naar mij. Ik zie me tante even denken. Volgens mij mag het !!! "Lisa heeft nog huiswerk." Zegt me tante dan. Ik kijk verschrikt. Shit ik heb het nog lang niet af !! "Oow ja." Zeg ik dan bedroeft. "Nou dan een andere keer." Zegt Samuel. We stappen de auto in. Tijdje later stappen we de auto weer uit. "Ik ga meteen." Zegt Samuel. "Oke is goed." Hij geeft me een kus. "Tot morgen." "Tot morgen !!" Hij stapt op zijn scooter en rijd het tuinpad af. Me tante is al naar binnen gegaan maar Lynn staat bij mij. "Gaat hij al weg ?? Komt hij hier niet wonen ??" Vraagt Lynn. Samuel en ik lachen. "Zwaai maar Lynn." Lynn en ik zwaaien. En dan rijd ie de straat uit. "Kom we gaan weer naar binnen !!" Zeg ik. We rennen naar binnen. Ik doe de deur dicht. "Lisa ??" "Ja ??" Ik loop de woonkamer in met Lynn. "Je moeder is bij een vriendin." "Oke." "Is ze altijd bij der vriendin ??" "Denk het." Ik loop naar boven en ik ga aan me huiswerk.

Vrienden met b-braveWhere stories live. Discover now