Deel 37

439 12 1
                                    

~Lisa~
Ik ren weg. Ik ren door de school. Ik weet niet waar ik heen moet. Ik ben boven en ik zie de wc. Ik ren in de wc en ik ga daar op het toilet zitten. Ik huil. Maar waarom huil ik ?! Het is toch uit ?? Maar het doet me pijn. Ik wil hem terug maar ook weer niet. Het is een dubbel gevoel. Ik vind dit zo raar !! Ik kan niet meer stoppen met huilen. "Lisa ?? Lisa ben je hier ??" Hoor ik. Iemand leunt tegen me deur. "Lies ik weet dat je hier ziet." Het is Anouk. Anouk die eigenlijk alles heeft verpest. Maar ze helpt me nu wel. "Lies hij is het niet waard. Hij komt je alleen maar jaloers maken. Maar jij bent niet jaloers !!" Ik doe de deur open. Ze geeft me een knuffel. Dan gaan we zitten op de grond. Ik vind het altijd vies om op de grond te zitten maar nu kan het me niks schelen. "Wil je wat kwijt ??" Vraagt Anouk. "Ik....ik heb hem gisteren met Rachel gezien." Snik ik. "Ik...ik...ik wilde het weer goed maken. Want jij en Tim waren zo kloos en dat wilde ik ook weer." Snik ik. "Het spijt me van gisteren. Ik was jou gewoon helemaal vergeten." Ik kijk der aan. Er loopt een traan over der wang. "Haha gekkie niet huilen !!" Zeg ik lachend door me tranen. "Dit is wel allemaal mij schuld !! Ik ben gewoon een beetje..." Anouk wilt der zin af maken. Maar we horen geren. We zijn dood stil. Anouk staat op. "Ik ga kijken." Zegt Anouk. Ze doet de deur open en kijkt. Dan loopt ze weg. Ik veeg me tranen weg en ik ga ook kijken. Anouk is weg. Ik pak me tas en ik loop rond. Ik kom bij de voordeur uit. Anouk rent naar me toe. "De jongens zijn weg." Zegt Anouk. Melissa komt ook aangerend. "Pff die zijn weg." Ik kijk ze verbaast aan. "Wat deden Samuel en KAJ hier dan ??" "Ze wilde met je praten." Zegt Anouk. "Maar Samuel heeft niet gezoend met Rachel en hij vind haar echt stom !!" Zegt Melissa. "Dat zeg je alleen maar om mij blij te maken." "Ik spreek de waarheid echt !!" Zegt Melissa. Ik kijk op me horloge. "Sorry het is vier uur ik moet gaan. Spreek jullie morgen wel weer. Doeii." Ik loop weg. "Doeii !!" Roepen de meiden.

~Melissa~
Lisa loopt weg. Ik kijk naar Anouk. "Ik heb met KAJ en Jai afgesproken dat we er voor gaan zorgen dat Samuel en Lisa weer bij elkaar komen." Zeg ik. "Is dat wel handig ??" Vraagt Anouk. "Doe je nou mee of niet ??" Vraag ik geïrriteerd. "Oke." "Ik ga nu naar hockey bye !!!" Ik ren weg. "Doei !!"

Ik kom van hockey af. Ik zet me fietst in de schuur. Ik loop naar binnen. "Hooi !!" Roep ik. "Heey lieverd !!" Me moeder komt naar me toe. "En hoeveel heb je gespeeld ??" Vraagt me moeder. "Gelijk spel 3-3." "Goed !!!" Ik doe me schoenen uit. En ik leg me tas bij de trap. "Ja best wel." Ik loop naar boven. "Neem je tas mee !!" Roept me moeder en ze loopt uit de gang. "Ja ja !! Pff" ik loop weer naar beneden en ik pak me tas. Ik loop naar boven en ik gooi me tas in me kamer. Ik zet de tv aan. Ik pak me mobiel en ik hang op me bed. Ik moet iets verzinnen om Lisa naar Samuel toe te krijgen maar wat. De hele tijd over hem praten ?? Nee dan word ze denk ik alleen maar jaloers. Me moeder komt naar boven. "Mam ik heb even je hulp nodig." Ze loopt naar me kamer. "Oow voor wat ??" "Nou wat moet je doen om iemand weer bij elkaar te koppelen ??" "Oow dat is een goeie vraag !!" Zegt me moeder. "Schrijf een liedje voor hun, ze moeten elkaar tegen komen, probeer ze jaloers te maken zodat ze weer bij elkaar komen." "Tnx !!" "Geen dank !!" En me moeder loopt naar zolder. "Ze moeten elkaar zien." Zeg ik dan tegen me zelf.

Ik zet me fiets op slot. Ik zie Anouk lopen op het schoolplein. Ik ren naar der toe. "Hey. Lisa en Samuel moeten elkaar toevallig zien." Zeg ik tegen der. "Oke ik app Jai wel." "Tnx !!" Ik zie Lisa lopen. "Meiden !!" Roept ze. "Heey moppie !!" Roep ik. "Heey schatje !!" roept Anouk. We omhelzen elkaar. De andere meiden komen aan lopen. "Het was zo gaaf !!" Hoor ik ze zeggen. Ik kijk naar Anouk. "Was je ook mee ??" Vraag ik. "Nee, ik was niet mee." Zegt Anouk. "Hij heeft me een hand gegeven !!" "Je moest Samuel zien dan !! Zijn ogen omg !!" De meiden ratelen door over het concert. Ik zie aan Lisa dat ze weg wil. De bel gaat. Ze haalt opgelucht adem en ze rent weg. "Het is geregeld !!" Zegt Anouk. We lopen naar binnen.

~Lisa~
De bel gaat. Yes we zijn uit !!! De meiden hebben alleen s'ochtends over b-brave gepraat. Maar ik moet er maar gewoon aan wennen. Ik moet door met me leven. Anouk, Melissa en ik lopen rond in het park. "Zag je die nieuwe leraar ??" Zeg ik. "Ja hij is knap !!" Zegt Melissa. "Ja echt wel !!" Roepen Anouk en ik tegelijkertijd. We lachen. "Citroen !!" Roept Anouk. Dat betekent dat ik niks meer mag zeggen. Behalve als iemand mijn naam zegt. "Lisa !!" Lacht Melissa. "Yess !!" Lach ik. We lachen en praten. Dan zie ik b-brave. B-brave is mijn afkorting van de jongens. Ze zitten in een speeltuin. "Zullen we terug gaan ??" Vraag ik. "Nee !!" Zeggen Anouk en Melissa. Ik kijk hun vreemd aan. We stoppen. "Je moet over hem heen. Dus we lopen er gewoon langs." Zegt Melissa. "Kijk voor je of doe net als of we praten." Zegt Anouk. We lopen. We praten en lachen. Maar ik kijk toch nog even snel. Samuel kijkt me aan. Ik kijk snel weg. "Kijk daar !!" Roep ik en ik ren weg. Waarom ren ik voor hem weg ?? Vind ik hem nog leuk ?? Of ? Ik weet het niet. Ik kijk achter me. Ik zie Anouk met der gezicht naar de jongens. Melissa zie ik niet meer. Ik kijk angstig naar Anouk. Anouk lacht en kijkt dan naar mij. Dan kijkt ze weer terug. Anouk en Melissa komen naar me toe lopen. "Wat deden jullie ?!" Vraag ik. "Oow Jai deed weer raar." Zegt Anouk. We lopen veder. We komen aan het einde van het park. Melissa zit achter der mobiel. "Omg !!" Roept ze opeens. Ze begint te dansen. Anouk en ik kijken elkaar raar aan. "Wat is er ??" Vraagt Anouk. Ze stopt met dansen en ze komt bij ons staan. "We hebben morgen vrij !!!" Juicht ze. "Yess !!!" Roepen wij. "Maar we moeten nu naar huis. Het is al half vijf !!" Roept Anouk. We lopen terug naar huis.

Het is de volgende dag en ik zit al om acht uur op de fiets. Ik moet me nichtje naar school brengen. Ik vind het helemaal niet erg. Ik vind het juist heel leuk !! Ik stap af. Ik haal Lynn uit der stoeltje en ik zet de fietst op slot. Ik geef der een handje. We lopen naar binnen. "Waar is je klas ??" Vraag ik. "Daar !! Daar !!" Ze laat me los en rent er naar toe. Ik help met der jas. "Hang maar op Lynn." Ze hangt haar jas op. We lopen de klas in. "Kus ??" Vraag ik. Ik ga op me hurken zitten. Ze geeft me een kus en rent naar een stoeltje. "Hallo." Zegt de juf van Lynn. ''Hallo.'' ik geef der een hand. "Lisa dekker de nicht van Lynn." Zeg ik netjes. "Oow wat leuk !!" Zegt de juf. Ik word gebeld. Ik pak me mobiel. "Oow sorry. Doeii !!" Ik zwaai naar Lynn. "Doeii." Zegt de juf. Ik loop het lokaal uit. Ik kijk naar me mobiel. Samuel. Er staat Samuel. Wat moet hij van me ?! Ik druk hem weg. Ik loop naar me fiets. Dan word ik weer gebeld. Ik kijk. Weer Samuel !! Ik druk hem weer weg. Pff wat moet hij van me !!

Vrienden met b-braveWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu