Deel 31

499 11 0
                                    

Drie weken later...
Samuel en ik zijn veel dichter naar elkaar gegroeid. Bijna elke weekend logeren we bij elkaar !! Ik zit met Anouk op haar kamer. "Ik heb een nieuwe kettingen !!" Zegt Anouk blij. "Laat eens zien." Zeg ik. Ze pakt twee kettingen. "Wauw !!" "Deze met het hartje vind ik het mooiste !!" Zegt Anouk. "Ja vind ik ook. Misschien een beetje laat maar had je nou een kaartje gestuurd naar een jongen ??" Ze kijkt me raar aan. "Nee." Zegt ze. "Ik bedoel met Valentijnsdag." "Oow ja !! Ja dat heb ik gedaan." "Naar wie ??" Vraag ik nieuwsgierig. Ze kijkt me verschrikt aan. "Wat is er ??" "Uh niks. Ik heb jammer genoeg niks terug gekregen." Zegt Anouk. "Jammer, maar van wie was...." Ik wil veder praten maar dan gaat me mobiel. Ik pak me mobiel uit me broekzak. Ik kijk wie me belt. "Wie is het ?? Samuel ??" Vraagt Anouk. "Nee het is Milan." Ik neem op.

Ik: hooi Milan.

Milan: ey Lisa !! ik heb je advies nodig.

Ik: oow met wat ??

Milan: ik vind Jessica heel leuk !! Al een tijdje en uhm ik wil der gaan vragen. Maar ik weet niet hoe.

Ik: je moet sowieso eerst vrienden met der zijn. Wees romantisch want daar houdt ze van.

Milan: kun je anders hier heen komen ??

Ik: ja tuurlijk !!

~Anouk~
Lisa en ik praten wat maar dan word ze gebeld. Ze pakt der telefoon en kijkt naar de scherm. Ze twijfelt om hem op te nemen. Misschien is het wel Samuel !! Dat ze iets heeft gedaan wat hij niet leuk gaat vinden !! Dat zou mij goed uitkomen !! "Wie is het ?? Samuel ??" Vraag ik. "Nee het is Milan." Oow nog beter !! Ze neemt op. "Hooi Milan." Zegt ze. "Oow met wat ??" Vraagt ze nieuwsgierig. Hij wilt zeker iets doen met der !! Oow Milan dat komt goed uit !! "Je moet sowieso eerst vrienden met der zijn. Wees romantisch want daar houdt ze van." Zegt Lisa. Ze zegt wel ZE maar ze bedoelt zich zelf. Ik ben wel der bff maar ik ben zo verliefd op Samuel !! Het is wel me eigenschuld. Maar ik wist niet dat ik zo verliefd kon zijn !! "Ja tuurlijk !!" Zegt ze opeens heel vrolijk. "Doeiii !!!" Ze hangt op. "Ik ga." Zegt ze dan. "Waar heen ?! Naar Milan ?!" "Ja." "Maar dan ziet Samuel je toch ??" "Ja en ??" "Hij vind het niet leuk hoor als hij je ziet met hem." "Wel we zijn bijna elke dag samen. Dus als ik nu met een jongen afspreek vind hij het niet erg hoor." "Oké, oke." Zeg ik. "Doeii spreek je wel weer !!" Zegt ze. "Bye !!" Ze loopt de kamer uit. Ik ken Samuel beter dan zij !! Maar zij weet niet dat Samuel weet dat zij Milan leuk vond. En dat Milan haar leuk vind.

~Lisa~
Ik ben met de trein naar Badhoevedorp gegaan en hij heeft me opgehaald. We zitten nu op zijn kamer. "Hoe lang vind je haar al leuk ??" Vraag ik nieuwsgierig. "Al een paar maanden." "Ik dacht dat je mij leuk vond." "Nou ik uhm wilde der jaloers maken. Maar het heeft niet geholpen." "Oh dus je hebt me gebruikt !!" Lach ik. "Soort van wel ja. Sorry !! Maar ik ben al vrienden met der !!" "Heb je der telefoonnummer ??" Hij kijkt me aan. "Je hebt der telefoonnummer niet ??!" Vraag ik geschokt. Hij knikt. "Als je vrienden bent heb je meestal elkaars telefoonnummer." Zeg ik. Hij zegt niks. Ik krijg een bericht. Ik pak me mobiel en lees me bericht.

Tante: heey lieverd, ik begin nu met het eten. Over een half uur is het klaar. Kom je alvast naar huis ??

Ik kijk blij naar me scherm. Dit heb ik sinds me vader is overleden niet meer gehad. Dat ik een bericht krijg dat het eten bijna klaar is. "Wat is er ??" Vraagt Milan. Ik kijk naar de klok het is 5 uur. "Ik moet gaan." "Oow maar." "Ik spreek je wel op app." "Ik loop wel met je mee naar het station." "Is goed hoor." We rennen naar beneden en doen ons schoenen en jas aan. Milan loopt naar de woonkamer. "Ik ga even mee met Lisa. Ik ben zo terug !!" Zegt Milan tegen zijn ouders. "Oke tot zo." Roepen de ouders van Milan. Hij loopt naar me toe en doet de deur open. We stappen naar buiten en hij doet de deur dicht. We lopen naar het station. "Maar hoe kan ik vrienden worden als ze altijd maar bij der vriendinnen staat ??" Vraagt hij. "Ik vraag wel of ze iemand leuk vind en je moet gewoon gezellig bij ons zitten." "Nou moet ik dan zo zitten ??" Hij gaat zitten op de grond. "Haha Milan !! Sta op !!" Hij staat op en zingt. "Sta op, sta op en dans met mij !!" Hij pakt me handen en gaat heel raar dansen. Daarna laat ik hem los. "Ey je moet wel dansen !!" Lacht hij. Ik ren weg en hij rent achter me aan.

~Samuel~
Ik ben net bij KAJ geweest en daarna ging ik langs bij Lisa. Maar ze was bij Anouk. Ik loop naar me huis. Ik zie Lisa. Ik wil hooi zeggen maar dan zie ik Milan die op de grond zit. Ze lachen allebei. Ik stop en kijk naar ze. Milan staat op en pakt der handen en begint met der te dansen. Ik wil er heen rennen om hem een stoot te geven maar dan rennen ze weg. Ze was toch bij Anouk !!!? Ze heeft gelogen !! Ik ren naar me huis. Ik doe de deur open en ik gooi de deur dicht. "Hooi !!" Zegt me moeder. Ik zeg niks en ik schop me schoenen en jas uit. Dan ren ik naar boven en ik knal de deur dicht.

~Lisa~
Ik doe der deur open. "Hooi !!" Zeg ik blij. Ik hang me jas op en doe me schoenen uit. Ik loop naar de woonkamer. "Heey meisje net op tijd ! Je kunt meteen aanschuiven !!" Zegt me tante. Lynn zit in der kinderstoel. Ik ga zitten op een stoel. Ik zit weer voor het eerst aan de eettafel !! Me tante komt aan met pannen en gaat tegen over me zitten. Ik maak de deksel open. "Bami !! Lekker !!" Roep ik. "Mooi !!" Zegt me tante. Ze schept voor iedereen op. "En hoe was je dag ??" Vraagt me tante. "Heel leuk !!" "Wat heb je allemaal gedaan ??" "Ik was eerst bij Anouk en toen had Milan me hulp nodig. Hij vind Jessica leuk !!" Lach ik. "Jessica ?? Een vriendin ?? "Ja. Ik was dus helemaal in Badhoevedorp !!" Lach ik. "Oow zo !! Was het gezellig ??" "Ja heel gezellig !!! We hebben eerst geklets over Jessica en toen ik naar huis ging liep hij mee. Hij deed toen heel gek !!" Lach ik. Me tante lacht ook. "Oow ja Samuel is hier nog geweest." "Oke zei hij nog wat ??" Vraag ik. "Nee hij vroeg alleen of je thuis was." Dan krijg ik een bericht. Ik pak me mobiel en ik zie dat Samuel me appt.

Samuel: was het leuk bij Anouk ??!

"Hey dame aan tafel geen mobieltjes he !!" Lacht me tante. Ik kijk der lachend aan en ik leg me mobiel op tafel. "Heb je tegen Samuel gezegd dat ik bij Anouk was ??" "Ja is het erg ??' Vraagt ze. "Nee maar hij vraagt of het leuk was bij Anouk met een uitroepteken." "Hm raar, maar je weet nooit hoe hij het bedoeld he." "Ja klopt." "En hoe was het op school ??" Lynn heeft der eten op. "Ik heb met Maaike gespeeld !!!" Roept ze. "En we zijn naar de speeltuin gegaan !!" "Oow wat leuk !!" Zegt me tante. "Ja het was heel mooi weer he !! Ik heb in de pauzes lekker buiten gezeten !!" Zeg ik. "Ja het was heel mooi weer !!" Zegt me tante. "Waar is Samuel ??" Vraagt Lynn. "Thuis." Zeg ik. "Wanneer komt ie ??" Vraagt ze weer. "Geen idee Lynn." "Mag ik van tafel ??" Vraagt Lynn. "Ja, willen jullie een ijsje ??" "Ja !!!!!" Roept Lynn. Me tante ruimt de tafel af. Ik sta op en haal Lynn uit der kinderstoel. Ze rent naar de bank en klimt op de bank. "Lies wil jij de tv aan doen ??" Vraagt Lynn. "Tuurlijk !!" Ik loop naar de afstandsbediening en zet de tv aan. "Wat wil je kijken ??" "Zet hem maar op drie." Ze steekt drie vingers op. Ik zapp hem naar drie. "De BZT show !!!!" Roept Lynn. Ik ga naast de zitten. "Lisa weet je dat b-brave ook hier is geweest." Ze wijst naar de tv. "Ja dat weet ik." Me tante komt aan met ijs en geeft het aan ons. Ze gaat zitten in de luie stoel. Ik pak me mobiel en ik app naar Samuel.

Ik: ja !! Wat heb jij gedaan ??

Ik wacht tot hij reageert. Dan zie ik dat hij me bericht heeft gelezen maar hij antwoord niet. "Mag ik vrijdag naar Samuel ??" Ik kijk me tante smekend aan. "Vraagt hij je ??" Vraagt ze. "Nee maar ik wil het vragen." "Is goed van mij mag het !!" Lacht me tante.

Ik: kan ik vrijdag bij je logeren ??

Samuel: ik was bij KAJ. Tuurlijk babe !! ❤️

Ik kijk lachend naar me beeldscherm. "Hey boef moet jij niet naar bed ??" Ik duw met me vinger in Lynn der zij. "Hihihi dat kietelt !!" Ze kijkt me tante aan. "Ja eigenlijk moet je naar bed he. Maar wat zei je gister ??" "Uhmm." Zegt Lynn ze denkt na. "Dat je wilt dat Lisa." Zegt me tante. "Dat Lisa me naar bed moet brengen !!!" Roept Lynn. "Vraag maar." Zegt me tante. "Lisa wil jij mij naar bed brengen ??" Vraagt Lynn schattig. "Natuurlijk !! Kom." Ik sta op. "Geef je moeder maar een kus." Ze rent naar der moeder en geeft der een kus en loopt dan met me mee. "Welterusten Lynn !!" Roept me tante. Ik poets Lynn der tanden en ze kleed zich zelf aan. "Plof maar in bed." Zeg ik tegen Lynn. Ze lacht en neemt een aanloop, dan ploft ze op der bed. Ik lach. Ik stop der in. "Welterusten." "Kom jij niet bij mij slapen ??" Vraagt ze dan. "Nee je moet morgen naar school." Ik geef der een kus. "Welterusten !!" Zegt ze dan. "Welterusten." Ik doe het licht uit maar ik hou een nachtlampje aan. Ik loop de kamer uit en ik doe der deur op een kiertje.

Vrienden met b-braveWhere stories live. Discover now