Deel 40

420 12 0
                                    

Ik word wakker door me wekker. Ik ga zitten op me bed. Pff ik ben zo moe !! Ik kleed me om en ik loop naar beneden. Me tante en me nichtje zitten al aan tafel. "Goedemorgen !!" Zeg ik. "Goedemorgen lieverd." Zegt me tante. "Goedemorgen Lisa !!" Ik ga zitten aan tafel. Ik pak een broodje en ik smeer het met boter. "Lekker geslapen ??" Vraagt me tante. "Gaat wel. Jij ??" "Heerlijk !! En Lynn ook. Toch Lynn ??" "Ja !!" Ze houdt der armpjes naar boven. We lachen.

Ik zet me fiets op slot. Ik loop naar Anouk en Melissa. "Heey meiden !!" Roep ik. "Hey girl !!" Roepen ze. Ik ga bij ze staan. "Omg ik heb zo zin in morgen !!" Zeg ik dan. "Ja ik ook !!" Roept Anouk. "Ik ga morgen de hele dag in bed liggen !!" Zeg ik. "Hoezo de hele dag ??" Vraagt Anouk. "De hele dag ?!" Vraagt Melissa. "Nou ik ben s'avonds meestal snel moe dus ja." "Slim !!" Zegt Anouk. "Nou ik moet hockeyen dus dat lukt niet. Misschien ga ik daarna wel." Zegt Melissa. Dan gaat de bel. We lopen rustig naar binnen.

Na drie lessen hebben we pauze. We lopen naar een rustig plekje. We praten alleen maar over het concert. "Ik ga even een broodje halen." Zegt Melissa. "Is goed !!" Roepen we. Rachel en der vrienden lopen langs. "Morgen avond is er dus een concert met b-brave en Samuel heeft mij mee gevraagd." Zegt ze tegen der vriendinnen. Ze lopen weer veder. "Anouk ik ga even naar me kluis." Zeg ik. "Is goed mop." Ik pak met tas en ik ga naar me kluisje. Ik doe hem open. Ik leg er wat boeken in. Dan zie ik Rachel en der vriendinnen weer. Ik vang hun gesprek op. "Heb je nou al gezoend ??" "Pff tuurlijk. Wist je dat nog niet ?? We hebben een relatie !! We zijn smoor op elkaar !! Hij zei tegen mij dat die ene Lisa helemaal niks was. Ze was alleen maar met Jai bezig. Morgen ga ik bij hem logeren dus ik ga niet met jullie mee terug." Zegt Rachel. Ze loopt langs me. Maar dan stopt ze. Ze scant me. "Hey Lisa. Hoe is het nou ?? Met mij goed en ook met Samuel." Zegt ze arrogant. "Kom je een keertje lang ??" De meiden lachen en lopen dan door. Ik doe me kluisje dicht. Er lopen twee andere meiden langs. "Kijk dat meisje is gedumpt door Samuel." Ze wijst naar me. "Ik ben niet gedumpt, ik heb hem gedumpt !!" Roep ik. Ze lachen. Iedereen loopt langs me en kijken me lachend aan. Ik krijg het benauwd. Ik weet niet meer wat ik moet doen. "Ey jij bent toch die Lisa ??" Ik knik. "Haha jij ben gedumpt door Samuel !!" Lacht ze en ze loopt weg. Ik word gek !! Ik weet niet wat ik moet doen. Ik ren weg. Weg van school.

Ik zit in het park op een bankje. Er komt een meisje naast me zitten met drank. "Hooi." Zegt ze. Ze heeft zwart haar en een persing in der neus. "Hooi." Zeg ik. "Is er iets ??" Vraagt ze. Ik kijk der aan en dan kijk ik weg. "Vriendjes ??" Vraagt ze. "Huh ja. Maar hoe weet jij dat ??" Vraag ik. "Haha gokje. Is het uit ??" Vraagt ze. "Ik heb het uitgemaakt maar ik heb een dubbel gevoel." "Gewoon niet doen !! Wil je ??" Ze houdt de fles drank voor me. Ik pak het aan en ik neem een slok. Ik geef het weer terug. Zo gaat het een tijdje door. Totdat we allebei dronken zijn. We zitten tegen elkaar aan. Ze blowt. Ze geeft het aan mij. Ik pak het aan. "Je hebt gelijk !!" Zeg ik dan. "Wat ??" "Ik vergeet hem voor goed !!" Zeg ik dan. We lachen. "Hoe oud ben jij ??" Vraagt het meisje. "17 jij ??" "16." "Jij lijkt zo niet op 16 he !!" We lachen. "Lisa ??! Lisa ?!!" Roept er iemand. Oow het is Anouk. "Ey dat is Anouk mijn eh... BFF." "Ey Anouk !!" "Lisa ?!! We zochten je !! Wat doe je hier ??" "Ik ben lekker met me vriendin in het park." "Kom we gaan naar school !!" Ik sta op. "Je bent dronken !!!" "Uh nee." Alles draait. Ik waggel naar Anouk. "We gaan naar huis !!" "Oow dat is leuk !!" Zeg ik lachend. "Doeii ik zie wel weer !!" Roept dat meisje. Anouk houdt me vast en neemt me mee naar huis.

Anouk belt aan. Me tante doet open. "Wat is hier gebeurt ??! Lisa dekker we zochten je !!" Ik loop naar binnen. "Dank je Anouk." Ik probeer trap te lopen. "Is ze dronken ??" "Ja maar volgens mij heeft ze ook geblowd met een meisje. "Dank je wel voor het thuis brengen." "Alsjeblieft. Doeii." "Doei Anouk." Ze doet der deur dicht. "Lisa ga maar op de bank liggen. Ze pakt me bij me schouders. Ik loop achterstevoren naar beneden. Ik waggel naar de bank.

~Melissa~
Vandaag is het zo ver !! Het concert !! Ik pak me tas en ik loop de deur uit. Ik ga op de fietst naar de hockey. Ik kom aan. Ik zet me fietst neer en ik ga me meteen omkleden. Daarna loop ik naar buiten. "Ja Melissa, Sascha en Amber gaan op de bank." Zegt onze coach. Shit !! Ik ga zitten op de bank. De wedstrijd start. "Whooo !!! Kom op !!" Roep ik. Ik word gebeld. Ik pak me mobiel. Anouk staat er. "Sorry coach maar deze moet ik nemen." Zeg ik. Hij knikt. Ik loopt het veld af.

Ik: hooi met Melissa

Anouk: hooi Melis. Ik heb je wat belangrijkst te vertellen.

Ik: oow wat dan ??

Anouk: gisteren was Lisa toch weg ??

Ik: ja is ze weer gevonden ??!

Anouk: ik had der gevonden in het park met een meisje. Ze was dronken en ze had geblowd !!!

Ik: wat ?! Dat is Lisa niet !! Dit is niet goed hoor !!

Anouk: ze heeft gespijbeld, ze was dronken en ze heeft geblowd dat is echt geen Lisa meer !! Ik weet niet of ze vanavond mee mag hoor !!

Ik: ik ben bij de hockey dus ik kan niet weg. Kun jij naar der toe gaan ?? Ik kom later oke ??

Anouk: is goed. Ik zie je wel weer bye.

Ik: doeiii.

Ik hang op en ik loop weer terug.

~Lisa~
Ik heb een kater van hier tot Tokyo !!! Ik lig op de bank met me ogen dicht. Ik heb zo veel spijt van gisteren !!! De bel gaat. Ik ben alleen thuis dus ik slof naar de deur. Ik doe de deur open. "Heey Anouk." "Heey lies." Ik laat der binnen. Ik doe de deur dicht en ik loop naar de bank. We gaan samen op de bank zitten. "En heb je huisarrest ??" Vraagt Anouk. "Nee. De kater is me huisarrest." Zeg ik dan. "Lies waarom deed je dit ?? Je hebt drie dingen gedaan die je normaal nooit doet !!" Het is stil. "Ik denk dat ik nog steeds verliefd ben op Samuel." Zeg ik dan. Ik kijk naar de grond. "Echt ??" Vraagt Anouk blij. "Hoezo denk je dat ???" "Ik krijg hem niet uit me hoofd." "Dan ga je er voor !!" "Nee hij heeft Rachel en hij is een player." "Hoezo denk je dat ?!" "Dat weet je toch ?!" Ik ga half liggen op de bank. "Denk je dat je vanavond mee kan ??" Vraagt Anouk. "Ik gooi er wel paracetamol in. Het komt goed !! Ik ga mijn avond niet verpesten !!" "Precies !! Ik ga maar weer zo dat je kan herstellen." "Is goed." "Ik kom er wel uit." "Oke doeii tot vanavond !!" Zeg ik. "Doeii !!" Ze loopt de deur uit.

Vrienden met b-braveWhere stories live. Discover now