Deel 34

462 10 0
                                    

~Samuel~
Ik doe de deur open. "Heey Samuel." Zegt me moeder. Ik loop naar boven. Ik heb geen zin om te praten. Ze staat onder aan de trap. "Gaat het Samuel ?? Ik kan je tips geven voor liefdesverdriet." Zegt me moeder. "Nee !!!" Roep ik boos. Ik loop me kamer in. Ik doe de deur dicht en ik ga liggen op me bed. Het lijkt of de hele wereld vergaat. Een leegte in me maag. Ik huil. Hoe stom kan ik zijn ?! Dan hoor ik kaj praten. Ik veeg me tranen weg. De deur word open gedaan. "Ey gap." Zegt KAJ. "Yo." Zeg ik. Hij gaat naast me zitten. Het is even stil. Maar dan begint kaj te praten. "Je moet der vergeten." "Dat wil en kan ik niet." Zeg ik. "Vecht of vergeet." Zegt kaj. "Hoe ?!" "Begin met der te appen." Ik ga zitten en ik pak me mobiel.

Ik: het spijt me. Ik hou met heel me hard van jou. Ik kan aan niemand anders denken dan aan jou. Ik was jaloers. Dat was fout. Ik was bang dat ik je kwijt zou raken. Het spijt me en ik mis je xxx.

Ik wacht op antwoord.

~Jai~
"Ik uhmm..." Zegt Lisa. "Mijn moeder en zus zijn nooit thuis. Ik ben de hele dag alleen." "Het is zeker niet èèn dag he ??" Ze knikt. "Ik doe alles in dit huis en..." "Je doet boodschappen en het huishouden ??! Daarom was je zo moe !!" Nu begrijp ik het !! Maar ik heb er nog nooit van gemerkt !! Ze doet altijd zo leuk mee maar ondertussen. "Alles ging weer goed toen me tante en me nichtje hier kwamen wonen. Ik was gelukkig. Dat was eigenlijk al een hele tijd geleden." Zegt Lisa. "Waarom ga je niet terug naar Samuel ??" Vraag ik voorzichtig. "Ik heb geen zin om elkaar jaloers te maken en.... Het is beter zo. Nu kan Anouk naar Samuel. En dan is iedereen gelukkig." "En jij dan ?!" "Ik kom hier overheen. Ik heb het voor Samuel toch ook gered ??" Zegt ze. Ik wil nog wat zeggen maar dan staat ze op. "Wil je wat drinken ??" "Uhm... Nee dankje." "Oow, ik pak wel voor mij. Is dat goed ??" "Haha tuurlijk !!" Zeg ik lachend. Ze lacht en loopt naar beneden. Ik kijk naar dat cd'tje die daar lag. Ik sta op en ik loop naar der bureau. Ik haal een boek weg. Dan zie ik een cd en een schriftje liggen. Ik kijk in het schriftje. Dit zijn liedjes. Dit... Dit heeft ze zelf geschreven !! Dan hoor ik de trap. Ik pak het schriftje en het cd'tje. Ik stop het onder me trui. Ik loop de kamer uit. "Ga je weg ?" Vraagt ze verdrietig. "Ja uhm.. Ik moet naar de studio. Ik kom snel weer terug." "Oke, doeii." Zegt ze. "Doeii." Ze loopt naar der kamer. Ik loop de trap af en ik ga naar buiten.

~Lisa~
Ik loop met me drinken de kamer binnen. Hoezo moest Jai zo snel weg ?! Het zal wel. Er word op de huistelefoon gebeld. Ik neem op.

Ik: hallo met Lisa dekker.

?: heey Lisa !!

Ik: tante !! Waar ben je ?! Hoe gaat het ?!

Tante: we zijn onderweg. Het gaat heel goed maar waarom heb jij je mobiel uit staan ??

Ik: uhm... Me mobiel is uitgevallen. De batterij is denk ik leeg. Lieg ik.

Tante: echt ?! We zijn er over een uur.

Ik: oke tot zo !!

Tante: lies ?!

Ik: ja ??

Tante: gaat het echt goed ??

Ik: ja tuurlijk !! Hoezo zou het slecht gaan ?

Tante: oow gewoon nou tot zo !!

Ik: doeii.

Ze zou toch morgen komen ?? Hm apart. Ik ga liggen op me bed en ik sluit me ogen. Om gewoon even aan helemaal niks te denken.

~Jai~
Ik race naar de studio. Eenmaal aan gekomen zet ik me scooter op slot en loop ik naar binnen. De jongens zijn in de studio. Zelfs Samuel !! "Ey !!!" Roep ik. "Ey Jai !!" Roepen de jongens. "Hoe was het bij Lisa ?!" Vraat Dioni. Samuel draait zich om. "Goed. Dit moeten jullie echt horen !!' Zeg ik. Ik ga zitten. Ik haal de cd en de liedtekst onder me shirt vandaan. "We hebben geen zin om een nieuw nummer te horen of te schrijven !!" Zegt Cassius. "Maar hoe was het nou bij Lisa ?!" Vraagt KAJ. "Wacht nou even !!" Zeg ik. Ik stopt het cd'tje er in. Ik pak de liedtekst erbij. Je hoort een hele mooie en zachte stem.

Ik heb de wekker uitgezet
Het licht begint te schijnen
Maar in het veel te grote bed
Zou ik het liefst verdwijnen
Ik hoor jou woorden
Ik schrijf jou naam
En dan loop ik naar de plek
Waar jou fiets heeft gestaan

Waar, waar ben jij ??
Waar ben jij ??
Nu het leven mij geen
antwoord geeft
Waar, waar ben jij ??
Waar ben jij ??
Nu de tijd alles verandert heeft

In de waan van elke dag
Kan ik mijn rust niet vinden
En ik had altijd gedacht
Dat wij dit zouden winnen
Ik hoor jou woorden
Ik zing jou lied
Ik zou veder moeten gaan,
Maar zo ver ben ik nog niet

Waar, waar ben jij ??
Waar ben jij ??
Nu het leven mij geen
Antwoord geeft
Waar, waar ben jij ??
Waar ben jij ??
Nu de tijd alles
Veranderd heeft

En nu er niets meer is
Behalve jouw gemist
Zoek ik de stilte op
Tegen beter weten in !
In de hoop dat ik je vind

Waar, waar ben jij ??
Nu het leven mij geen
antwoord geeft
Waar, waar ben jij ??
Waar ben jij ??
Nu de tijd alles
veranderd heeft

Het liedje is afgelopen. Ik zet hem op stop. Iedereen is stil. "Wauw !!" Zei Cassius. "Wie was dit ??!" Vraagt Dioni. "Mo ik ben verliefd geworden op deze persoon !!" Zegt KAJ. "Yeah ik ook !!" Zegt Dioni. Samuel kijkt ook blij. "Dit was Lisa." Zeg ik. Iedereen kijkt me verschrikt aan. "Kijk." Ik pak het schriftje er bij. "Op de eerste bladzijde staat. Ik denk de hele dag aan Samuel. Mensen praten over b brave. Dan komt er bij mij een glimlach op. Ik hoor Samuel of zijn achternaam en ik begin te stralen." Ik blader veder. "Hier staat de lied tekst van jij. Op de volgende bladzijde staat overal Samuel." Ik blader veder. "Hier staat de liedtekst van waar ben jij en er is in gekrast." Ik sla het schriftje dicht. Iedereen is stil. "Zo mooi." Zegt Cassius. Ik kijk naar Samuel. Hij doet zijn oortjes in. Het lijkt net of het hem niks kan schelen maar ondertussen.

~Lisa~
De deur gaat open. "We zijn thuis !!" Roept er iemand. Ik ren naar beneden. "Lisa !!!" Roept Lynn vrolijk. Ik til Lynn op en ik knuffel der. Ik geef een kusje op der mond en zet der weer na. Me tante doet de deur dicht en sleurt alles naar de woonkamer. We gaan zitten op de bank. Lynn komt op mijn schoot zitten. "He, he pff !! Dat was me weer wat." Zegt me tante. Ik glimlach. "En hoe was het hier ?!" Ik schrik. "Uh....goed !! Heel goed !!" Lieg ik. Sinds het uit is met Samuel heb ik alleen maar binnen gezeten. Ik heb wel boodschappen gedaan. Ze kijkt me aan. Ik kijk weg. "Hoe was het Lynn ??" Vraag ik dan. Lynn kan nog geen eens iets zeggen want me tante gaat er door heen. "Echt ?!" "Ja !!" "Wat heb je allemaal gedaan ??" Oh god !! Wat moet ik zeggen. "Ik was bij Samuel en hij deed zijn werk. Je weet wel optreden enz." "Lynn ga maar spelen." Lynn springt van me schoot af en rent naar de speelhoek. "En nu het echte verhaal !!" Ik begin te huilen. "Het..." Ik kom moeilijk uit me woorden. "Het is uit !!" Ik huil nog harder. "Heeft hij het uitgemaakt ?!!" "Nee ik zelf. We maakte elkaar jaloers en Anouk vind hem leuk." "Oh meisje. Het spijt me om dit te zeggen maar misschien is het wel beter zo. Met jaloezie kan je niet leven." "Maar hij had ook van alles gehoord over mij en Milan. Wat allemaal niet waar is !!" "Wat dan ??" "Nou hij zei dat ik hem bijna heb gezoend maar dat is niet waar !!" Dan gaat de bel. Ik veeg me tranen weg. "Ik ga wel." "Weet je het zeker ??" Ik knik. Ik loop naar de deur. Ik sta voor de deur. Ik ben zenuwachtig. Wie staat daar ?? Samuel ?? Of èèn van de jongens ??

Vrienden met b-braveKde žijí příběhy. Začni objevovat