Deel 39

445 11 0
                                    

"Lisa doe rustig." Zegt Anouk. "Weet je wat !! We gaan wat leuks doen met elkaar !!" Zegt Anouk. Ik kijk naar me handen. "Ik weet het niet." Zet ik. "Ik weet het ook niet hoor." Zegt Melissa. "Er is binnenkort een concert met allemaal leuke artiesten." Zegt Anouk. "Wie allemaal ??" Vraag ik. "Uhmm...Yes-r, Marco Borsato, Jan Smit, Nick en Simon, B-brave en nog een paar. "Ja leuk !!" Roept Melissa opeens. "Ik ga mee !!" Juicht ze blij. Ik kijk der raar aan. Eerst wilt ze niet en nu wel. "Ik ga niet." Zeg ik. "Omdat B-brave er is ??" Vraagt Anouk. Ik knik. "Als hun er zijn dan gaan we aan de bar zitten ofzo. Je laat Samuel jou avond niet verpesten !!" Zegt ze. Ik kijk lachend naar der. "Ja inderdaad !! Ik ga mee !!" Roep ik. We staan op en we dansen. "We gaan steeds meer op elkaar lijken elke dag !!" Zingen we. Melissa pakt der mobiel. "Ik ga even bellen." Zegt ze. "Oke." Zeggen we. Ze loopt me kamer uit. Anouk en ik gaan door met dansen.

~Melissa~
Ik loop de kamer uit. Ik ga naar de badkamer en ik doe de deur op slot. Ik bel Jai. "Heey Jai !!" Roep ik. Oow shit ik moet natuurlijk wel zacht praten !!

Jai: ey Melissa !!

Ik: ik heb zo goed nieuws !!

Jai: wat dan ??

Ik: ik heb een plan !!

Jai: nou ik ben benieuwd.

Ik: jullie gaan toch binnenkort naar een concert ?? Met Jan Smit en nog een paar ?

Jai: yes

Ik: Anouk, Lisa en ik gaan daar heen dus misschien kan Samuel dan een liedje zingen voor haar.

Jai: omg dat is zo'n goed idee !! Ik vraag het wel even aan Samuel.

Er word op de deur geklopt. "Melissa gaat het ?!" "We maken ons zorgen !!" Roepen de meiden. Ik doe de deur open. "Sorry ik zat op de wc." Zeg ik. "Haha." Lachen de meiden.

Jai: Melissa ?? Hallo ??? Ben je er nog ??

De meiden kijken naar me hand waar het geluid vandaan komt. Ze staan met open ogen te kijken. "Jai ??" Komt er uit Lisa's mond. Ik druk hem weg. "Wat moet je met Jai ??" Vraagt Anouk. "Dat was Milan. Hij vroeg wat over Jessica." Verzin ik. "Het maakt niet uit of het Jai is hoor !! Jai en ik zijn vrienden." Zegt Lisa. "Wat moet ik met Jai ??" Vraag ik dan. De meiden halen hun schouders op en ze lopen weg. Ik WhatsApp Jai.

Ik: sorry Jai dat ik je weg drukte. Maar is het geregeld ??

Ik ga zitten op bed. De meiden zij aan het praten en aan het lachen.

Jai: nee want hij kan niet zo snel een liedje schrijven!! Maar ik heb een idee. Hij zingt gewoon waar ben jij.

Ik: waar ben jij ?? Wat is dat voor lied ??

Jai: oow wist je het nog niet. Die heeft Lisa gemaakt.

Ik kijk naar Lisa. Ik leg me mobiel op bed. "Lies ??" Vraag ik. "Ja ??" "Heb je eigenlijk nog meer liedjes gemaakt ??" Vraag ik. "Ja zeker !! Ik pak het cd'tje even." Ze zoekt in der la. "Huh ?? Ik ben hem kwijt !!" We kijken allemaal verschrikt. "Niemand mag het horen !! Want dan... Uhm. Het is een tijdje geleden dus uhm..." Stamelt Lisa. "We gaan zoeken !!" Roept Anouk. We zoeken de hele kamer door. Dan krijg ik weer een berichtje. Ik pak me mobiel.

Jai: Melissa ben je er nog ???

Ik: ja maar dat kan niet door gaan want we zijn der cd kwijt.

Jai: nee hoor ik heb hem.

Ik kijk verschrikt naar me mobiel. "Melissa gaat het ??" Vraagt Anouk. Anouk probeert op me mobiel te kijken maar ik vergrendel hem. "Ja maar het is al 5 uur en daar schrok ik van." Anouk kijkt op de klok. "Oow ja shit !! Ik moest 5 uur thuis zijn !!" "Zijn of weg ??" Vraagt Lisa. "Zijn !!" We rennen naar beneden. "Doeii mop!!" Zeggen we en we geven elkaar een knuffel. Ik doe de deur open en ik pak zo snel mogelijk me fiets. "Doeii !!" Roept Lisa. Anouk en ik zwaaien. Dan rijden we de straat uit.

~Lisa~
Ik doe de deur dicht. Ik loop naar de keuken. Ik ga tegen het aanrecht staan en ik kijk naar me tante die kookt. "Wat eten we ??" Vraag ik. "Spinazie." "Uh gatver." "Haha het leven is niet altijd een feestje he !!" Lacht me tante. Het lijkt op sorry lies maar niet alles is van jou he. Dat zei Samuel tegen mij toen kregen we ruzie. Ik probeer me er over heen te zetten. "Mag ik binnenkort naar een concert ??" Vraag ik. "Oow met wie en wat voor één ??" "Met Melissa en Anouk. We gaan naar een concert waar allemaal verschillende artiesten." "Oow wat leuk !!" Ik ga op het aanrecht zitten. "Wanneer mag ik me kaartje kopen ??" Vraag ik. "Na het eten." "Oow." Zeg ik. "Want we gaan nu eten !!" Ik lach.

We hebben alles opgeruimd. Ik pak me laptop en ik ga naar de site. "Tante kunt u me helpen ??" Ze loopt naar me toe. Ze gaat naast me zitten op de bank. Ze neemt de laptop over. Ze kijkt op de site. "Wist je al dat B-brave ook optreed." "Ja." "Is het dan wel een goed idee ??" "Als hun komen gaan we aan de bar zitten. Maar ik denk dat ik na de show wel even naar Jai ga. Het is al ander halve maand uit dus ik ben er over heen." Ze kijkt me glimlachend aan. "Net als je vader !!" Lacht ze. "Wat ??" Vraag ik gek. "Je gevoel weg drukken." Ik kijk weg. "Hoezo denk je dat ??" Vraag ik na een tijdje. "Lieverd ik ken je." "Oow wil je Lynn naar bed brengen ?? Dan doe ik dit voor je." Ik knik. Ik ren naar boven. "Lynn." Zeg ik. Ik doe der deur voorzichtig open. Ze staat met der knuffel in der handen. Ze ziet er heel moe uit. "Wij gaan naar bed." Ik loop naar der toe. Ze gaat met der armpjes omhoog. "Nee Lynn je gaat lopen." "Nee !!!!!" Roept ze. "Oke dan niet." Ik loop naar de badkamer. Ze rent achter me aan. Ik poets der tanden. "Moet je nog naar de wc ??" Ze knikt. Ik help der. Daarna gaan we weer terug naar der kamer. Ik pak der kleren en kleed der om. "Ga maar in bed liggen." Ik zoek een boek. Ik ga bij der op bed zitten. "Nijntje !!' Roept ze. "Ja die heb ik." Ik lees het verhaaltje voor. "En dan komt er een hele grote olifant en die...." Lynn maakt me zin af. "Blaast het verhaaltje uit !!" Roept ze. Ik leg het boekje weg. Ik geef Lynn een kus en ik stop der in. "Welterusten." Ik doe het licht uit. Behalve één klein lichtje. "Welterusten Lisa." Ik doe de deur op een kiertje.

Vrienden met b-braveWhere stories live. Discover now