Deel 44

474 17 1
                                    

We lopen op het strand. Samuel en ik lopen hand in hand. De rest lopen lekker te klieren. Me mobiel trilt dus ik pak hem uit me zak. Maar dan word hij uit me handen gepakt door Jai die voorbij rent. "Jai !!!" Roep ik. Ik laat Samuel los en ik ren achter Jai aan. Ik ben moe en ik stop. Ik kijk achter me. De jongens en de meiden zijn heel ver achter ons. Jai komt weer naar me toe rennen. "Haha hier." Zegt Jai. Hij geeft me telefoon terug. Dioni komt aan gerend en springt op Jai. Ze zijn elkaar aan het plagen. Ik kijk op me mobiel.

Tante: heey meisje. Ik uhm.... Ik moet je even spreken. Het liefst vandaag nog.

Wat is dit ?? Ik kijk verschrikt naar me mobiel. Ik..ik moet zo snel mogelijk naar me tante. Ze mag niet in het ziekenhuis belanden !! Ze mag niet dood !!!! "Ik moet gaan !!" Roep ik. Ik loop terug. Jai en Dioni kijken me raar aan en rennen achter me aan. Ik loop voorbij Samuel. "Lies wat ga je doen ??!" Roept hij. "Ik...ik moet gaan !!" Ik word heel zenuwachtig. Samuel rent naar me toe en houd me vast. "Rustig Lisa." Fluistert hij. De rest komen er ook bij staan. Hij laat me dan weer los. "Wat is er Lisa ??" Vraagt Jai. "Ik moet naar huis !! Me tante...die." Ik stop met praten. "Wat is er met je tante ??" Vraagt Anouk verschrikt. "Ze appte me dat ze me wilt spreken. Vandaag. Ik ben bang dat..." Zeg ik. Melissa komt voor me staan. "Er zal niks ernstig zijn lies. Ze wilt je spreken ze zei niks over dat het nood is he !!" Zegt Melissa. Ik kijk der aan. "Dank je melis." Ik knuffel der. "Maar nu moet ik echt gaan !!" Ik ren weg. "Doeii !!" Ik keer me nog even om. "Doeii !!" Roepen ze behalve Samuel. "Ik ga mee !!" Roept hij. Hij rent naar me toe. Ik ben zo blij met hem !!! We lopen samen over het strand.

Samuel zet zijn scooter neer. Ik spring er af en ik bel meteen aan. Samuel komt aanlopen. "Rustig lies." Zegt hij. "Sorry." Zeg ik. Dan word de deur open gedaan. Het is me tante. "Heey." Zegt ze lief. Als ik der zie valt de zenuwen weg. "Heey." Zeggen Samuel en ik. We lopen naar binnen. Me tante doet de deur dicht. "Ga maar naar de woonkamer hoor." Zegt me tante. Ik doe de deur open maar dan blijf ik staan. Me moeder. Me moeder zit daar. Waarom is ze precies als ik met me tante ga praten er ?? Ze is er GVD nooit !! "Hoi." Zeg ik bot. Ik loop door. "Hooi." Zegt me moeder. Ze zit op de bank. Samuel en ik gaan naast elkaar op de bank zitten. Me tante gaat naast me moeder zitten. Me moeder zit op der mobiel. "Uhm... Lies ik moet je wat vertellen." Zegt me tante. Ik kijk verschrikt. "Er is niks ernstig hoor !!" Zegt me tante. Ik zwijg. Begin nou maar !!! "Lynn en ik gaan over een paar dagen naar ons nieuwe huis !!" Roept me tante blij. Samuel staat op en feliciteert haar. Waarom zou ik haar feliciteren als ze me in de steek laat ?!! Ik kijk naar de grond. Ik moet alles weer alleen doen, ik eet weer alleen, geen gezelligheid in huis en ga zo maar door !! "Lies ben je niet blij ??" Vraagt me tante. Ik zeg niks en dan kijk ik der aan. "Mag ik mee ??" Zeg ik dan. Me tante gaat weer zitten. "Mee ?! Nee dat kan niet lies." "Waarom niet ?!" Roep ik dan. "Je hoort hier bij je moeder." Zegt ze dan. "Ik heb geen moeder !!!" Roep ik dan. Me moeder legt der mobiel weg. "Geen moeder ?! Ik zit hier hoor !! Ik hoor alles !!" Zegt me moeder. "Nou en !! Wanneer ben je er ?? Nooit. Ik mis me vader !! Ik wil me vader terug !!" Roep ik dan. "Dat heb je aan jezelf te danken !! Jij moest ruzie maken met hem !!" Roept me moeder. Maar dan kijkt ze verschrikt. Het raakt me. "Sorry lies zo bedoelde ik het niet !!" "Je hebt me alweer geraakt !! Je kan me alleen maar kapot maken !!" Roep ik dan in tranen. Maar ik ren niet weg. Ik zit stil. Alsof ik vast zit. Alsof iemand wilt dat ik blijf zitten. "Misschien is het wel beter dat Lisa mee gaat." Zegt me tante dan zacht. "Nee !! Dat wil ik niet !!" Zegt me moeder. "Tuurlijk niet !! Jij wilt alleen maar dat ik het huishouden en de boodschappen doe !!" Roep ik dan. Ik durf niet meer naar Samuel te kijken. Wat denkt hij wel niet van mij ?? "Oke ga maar met je tante mee." Zegt me moeder en ze loopt de deur uit. Ik kan niet blij zijn. Ik wil naar me vader. Hij was me alles. Hij maakte alles beter !! We waren toen een hele hechte familie !! "Sorry Samuel dat je dit gehoord hebt." Zeg ik zacht. "Geeft niet. Nu weet ik waarom je zo moe was !! Ik snap alles nu. Lies ik zei toch dat je me alles mocht vertellen." Zegt Samuel. "Sorry." Huil ik weer. "Je hoeft niet te huilen." Zegt hij dan. "Ik denk dat alles er even uit moet." Zegt me tante dan. Ze heeft gelijk. Ik kan gewoon niet meer stoppen. Alles komt er nu uit.

Vrienden met b-braveWhere stories live. Discover now