Hoofdstuk 8

113 5 0
                                    

'Edited'

P.O.V Y/N

'Je kan echt fantastisch zingen.' zegt Liam glimlachend. Probeert hij nu gewoon aardig te doen of wat?
'Um, bedankt.' zeg ik schamend terug. Niall kijkt me aan en zoals gewoonlijk ziet hij alles weer.
'Hé, je moet niet luisteren naar die pesters. Zoals je weet liegt Liam nooit.' moedigt hij me toe.
Ik kijk naar me schoenen en haal een hand door me haar. Wauw, wat zijn me schoenen opeens interessant zeg. Niall gaat voor me staan en tilt mijn kin zachtjes op zodat ik hem aankijk. Niall's ogen zijn de mooiste ogen die ik ooit heb gezien. Oceaan blauw. Je kan er bijna gewoon letterlijk in verdrinken. 'Geloof me, Y/N, je bent perfect zoals je bent.' hij geeft me een knuffel. Ik voel zijn adem in me nek. 'Werd je gepest?' hoor ik Louis vragen. Ik knik en besluit het ze te vertellen. Ik vertrouw mensen nóóit zo snel, maar bij hun is het anders. Behalve dat ik werd mishandeld door me ouders etc. 'Omdat ik jullie vertrouw, zal ik jullie vertellen hoe het pesten begon. Het begon allemaal ik de eerste klas.' begin ik

- Flashback -

Het is de eerste dag van het middelbare school. Ik ben zó zenuwachtig. Ik hoop niet dat ze mij gaan persten of in die richting... We hebben net onze mentor ontmoet, meneer Teunissen. Hij leek me wel aardig. 'Oké jongens en meiden. Op elke tafel staat een bordje met je naam erop. Dat is je plek voor de komende tijd.' legt meneer Teunissen uit. Ik zoek mijn bordje op. Pff, gelukkig zit ik helemaal achteraan.
Naast me zit een meisje genaamd Brittany en een jongen genaamd David. Ik zit een beetje in het hoekje. Terwijl de mentor iets over zichzelf verteld, hoor ik allemaal gefluister en gegiechel naast me. Ik probeer er niet op te letten, want het zijn niet mijn zaken.
Eenmaal dat we de klasgenoten mogen leren kennen, beginnen David en Brittany te praten. 'He, jij daar. Jij heet toch Y/N?' vraag Brittany. Ik knik want ik praat niet veel. 'Nou, val ons niet lastig dikkerdje of we gaan deze vier jaar heel moeilijk voor je maken.' zegt David. Ik kijk hun niet begrijpend aan, maar ga er niet op in. Wat heb ik nu alweer fout gedaan?

- Einde Flashback. -

Als ik klaar ben met vertellen staren de jongens me aan. Ik word een beetje nerveus. 'Um, ik heb nog een vraag,' begint Niall. Niall en de jongens geven elkaar wat blikken die alleen hun begrijpen. 'Hoe komt het dat je zo dun bent? Of hoort dat gewoon bij je bouw?' vraagt Niall voorzichtig. Ik twijfel het om het te vertellen, maar ik vertrouw ze. Ik haat het om te liegen, zeker tegen Niall. Maar ik besluit het ook te vertellen van me littekens. Ik zit al een tijd niet lekker in me vel, maar ik wil me goed voelen. 'Beloven jullie niet te schrikken?'
Ze knikken. Dus ik begin een deel te vertellen over hoe ik was begonnen met afvallen, snijden en me ouders.

Eenmaal klaar met vertellen zie ik de jongens schrikken maar ze proberen het niet te laten merken. 'Geef maar toe dat jullie geschrokken zijn, ik kan het gewoon van jullie gezichten aflezen.' zeg ik. En dat snap ik best wel.
'Zijn we niet.' verdedigt Louis zichzelf. 'Louis, ik ben niet achterlijk.' Uiteindelijk knikt hij. 'Doe je het nog steeds?' vraagt Harry zachtjes, maar hard genoeg dat ik het kan horen. 'Nee, ik ben al een halfjaar gestopt en dat wil ik ook zo houden.' antwoord ik. Ik zie Zayn zijn spieren aanspannen. 'Zayn, wat is er?'


'Ik snap niet hoe ze zo'n mooi, lief, grappig meisje als jou zó kapot kunnen maken. Ik snap het doel van pesten überhaupt niet.' antwoordt hij boos. 'Zayn, het is over. Nu ben ik al veel gelukkiger doordat ik me idolen heb ontmoet die nu me beste vrienden zijn geworden.' glimlach ik geruststellend. Zayn staat op en geeft me een knuffel. Hij is lekker warm.
Ik knuffel hem terug. Zayn laat me na een tijdje weer los en gaat zitten.

'Maar, hoe heb je je daardoor heen gevochten?' vraagt Harry. 'Dankzij jullie,' glimlach ik. 'Door jullie grapjes, gestunt en liedjes etc. Dat klinkt misschien raar, maar door jullie bleef ik sterk en hield ik vol.' vertel ik verder. 'Kijk, en daar doen we het voor. Voor de fans.' zegt Liam. 'Ik heb nog een vraag.' grijnst Liam. 'Wil je een liedje voor ons spelen?' 'Als jullie meedoen.' zeg ik terug. 'Deal!' roept hij. 'Welk liedje?' 'Little Things.' roept Niall. Ik pak me gitaar.
Niall kijkt bewonderend naar me gitaar.


'Wil je spelen?' Hij schud zijn hoofd. Maar in zijn ogen zie ik dat hij dat wel wilt. 'Niall, je weet inmiddels dat ik alles merk, dus jij gaat spelen.' grinnik ik en ik duw me gitaar in zijn handen. Niall kijkt me dankbaar aan. Niall begint te spelen en ze kijken mij aan. Dus ik moet beginnen. Op het goede moment begin ik met zingen. Niall neemt het daarna van me over. Harry doet het refrein. Sommige stukjes zingen we allemaal mee. Het laatste stukje kijkt Niall mij aan. Samen met Niall begin ik het einde te zingen. 'Dat was echt heel mooi.' zegt Louis enthousiast. 'Vond ik ook.' stem ik in. Niall glimlacht lief naar me.

'Ik heb hongerrrr!.' roept Niall uit het niets. 'Ik ook. Laten we naar Nando's gaan.' zegt Liam. Ik knik. 'Al eens geweest, Y/N?' vraagt Harry.
'Nope, in Nederland hebben ze dat niet.' Niall kijkt mij vol ongeloof aan. Het ziet er zó schattig uit. 'Laten we gaan dan!' roept Louis weer en hij pakt me vast aan me arm. Als we me hotelkamer deur dicht doen, bedenk ik me iets. 'Fuck! Me sleutels!' roep ik in paniek. 'Rustig maar, ik heb ze al gepakt.' zegt Liam geruststellend. Opgelucht zucht ik. 'Als we jou toch niet hadden.' Ik geef hem een vriendelijke duw. Bij de lift stop ik. 'Ik, um, ga met de trap.' Verbaasd kijken ze me aan. 'Kom op Y/N, dit keer gebeurt er niks.' zegt Zayn. 'Ja, dat dacht ik eerst toen ook maar toen bleek dat ook niet zo te zijn.' zeg ik terug. 'Ik ga ook met de trap lads.' zegt Niall. 'Wat jullie willen, tot over een paar uur.' grinnikt Louis. 'Succes met het vast zitten in de lift!' roep ik terug. Niall en ik beginnen met lopen.

~ 5 Tot 10 minuten later ~

Eindelijk! We zijn er. De jongens zitten rustig op ons te wachten, alleen ze zien ons niet.
Niall en ik kijken elkaar gluiperig aan.
Hehehe. We sluipen sneaky naar ze toe. Ik ga achter Zayn en Liam staan, Niall achter Louis en Harry. We tellen af. 'crazy mofo's.' roepen ik en Niall tegelijk. Ze schrikken zich kapot en draaien om. 'Jij!' zegt Zayn nep-boos. 'Hahah sorry Zaynie, dit was te gemakkelijk.' grinnik ik. Ik en Niall geven elkaar een highfive. 'Maar laten we gaan nu.' zegt Liam. Iedereen knikt braaf. De jongens doen hun zonnebrillen en beanies op.

Onderweg zitten Niall en ik alleen maar te ouwehoeren. 'Volgens mij hebben we een meisjes versie van Niall erbij.' hoor ik Liam tegen Harry fluisteren. Gelukkig zijn we er want anders lag er een van ons op de grond.


We gaan ergens in een hoekje zitten zodat we niet herkend worden. 'Y/N, wat wil jij?' vraagt Niall aan me. 'Ik ben hier nog nooit geweest, dus doe maar iets.' antwoord ik. Niall knikt. Wanneer ze de bestelling hebben door gegeven, komt ons eten even later eraan. Het ruikt zo lekker. Het is verschillende soorten kip en ik ben gek op kip. Als ik begin te eten, stoot Niall me aan. 'En?' vraagt hij hoopvol. 'Het is echt lekker.' Glimlach ik. 'Oh yeah!' zegt Niall enthousiast en doet een van zijn weird moves. 'Hoe zeg je eigenlijk 'eetsmakelijk' in jouw taal?' vraagt Zayn. 'Eetsmakelijk.' probeer ik zo duidelijk in het Nederlands te zeggen. De jongens proberen het na te zeggen. Dit kwam eruit: Aitsmekelijk, eatsmaikelyk, en nog veel meer. Een lach kan ik niet onderdrukken. Het ziet er zo komisch uit. 'Zou je ons een paar Nederlandse zinnen en woorden willen leren?' vraagt Louis. 'Tuurlijk.' zeg ik terwijl ik me kip eet. 'Uhm, food, candy, annoying, shut up en you're amazing.' zegt Louis weer. Ik vertaal het voor ze, en tot mijn verbazing zeggen ze het best wel goed na. Zo'n voor gevoel zegt dat ze sommige tegen me gaan gebruiken.

Als ik wil gaan betalen, houdt Harry me tegen. 'Nee, wij betalen. Wij trakteren.' Voordat ik iets terug kan zeggen pakt Harry me portemonnee af. 'Serieus?' 'Good girl.' plaagt hij me.
Wanneer we naar buiten willen lopen, gilt er opeens eens meisje: 'OH MY GOD, THAT'S 1D!' Meteen rennen we weg maar zonder enig resultaat. Niet veel later staat er een menigte van paparazzi en fans om ons heen. We kunnen geen kant meer op. De raarste dingen worden er naar me geroepen. 'Who's that bitch?' 'You are stupid. They're mine.' Ik word gewoon aan de kant geduwd door de fans. De jongens zie ik al niet meer dankzij de drukte. Lopend zoek ik naar een rustig plekje om tot rust te komen. Ik voel me gezicht nat worden. Geweldig, het gaat regenen. Gelukkig sta ik een beetje beschut en raakt de regen me niet. Een tijdje later gaat me telefoon af. Zonder te kijken wie het is neem ik op.

• Sᴇᴄʀᴇᴛs • N.H ✔︎Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz