Hoofdstuk 12

95 6 0
                                    

P.O.V Y/N

Iemand schud me half heen en weer waardoor ik wakker word. Ik open mijn ogen half. Louis hangt met een pretgezicht boven me. 'Laat me slapen.' mompel ik. Louis trekt me dekens van me af. Ik pak me dekens terug en ga weer verder slapen.
'Niall heeft ontbijt gemaakt.' zegt hij. 'Ik kom er zo aan.' In een klap ben ik volledig wakker.
'Wauw, Niall 2.0' grinnikt Louis. 'Shut up, carrot.' zeg ik terug. Louis lacht terwijl hij de kamer uitloopt.

Ik stap uit me bed. Ik trek een zwarte skinny jeans aan met daarop een donkerblauw blouse die ik stiekem mee gesneakt had. Ik loop de badkamer in en zie een kam liggen. Hmm, vast van Niall. Ik kam me haren en haal met wat papier me mascara eraf, aangezien ik dat gisteren/vannacht vergeten was. Ik doe nieuwe op en kijk op de wekker. Het is nog maar half 9. Jezus, waarom moet ik zo vroeg opstaan. Als ik klaar ben, loop ik naar de woonkamer toe. De jongens zijn er al. Zayn heeft net zo'n moe gezicht als mij. Liam merkt mij als eerste op. 'Goedemorgen.' glimlacht hij. 'Goedemorgen.' probeer ik zo vrolijk mogelijk terug te zeggen. 'Is Y/N ook al geen ochtendmens net zoals Zayn?' grijnst Harry. 'Haha, grappig hoor curly one.' zeg ik terug. Harry kijkt beledigd. 'Grapje toch, je bent geweldig.' glimlach ik naar hem. 'Weet ik. Ik bén gewoon fantastisch.' 'Net was het nog leuk. Nu niet meer.' grijns ik naar hem. 'Y/N, ben je ook al zo moe?' gaapt Zayn. Ik knik. Zayn spreid zijn armen als teken dat ik hem een knuffel moet geven. Ik loop op hem af en sla me armen om hem heen. 'Je bent lekker warm.' mompelt hij. Ik knik. Ik voel Zayn's hoofd op mijn hoofd rusten. Ik had niet gedacht dat hij ook zo lekker kon knuffelen.

Ik laat hem los als ik een klik geluid hoor. Ik draai me om en zie de jongens met zijn telefoon in hun handen. Ik voel me telefoon trillen. Ik pak me telefoon en ontgrendel 'm. Serieus, de jongens hebben apart over mij en Zayn getweet -.-' Ik klik op die van Liam: '' @Real_Liam_Payne: Awh, look how cute they are in the morning.'' Daarna klik ik op die van Harry: @Harry_Styles: '' Morning sunshines.'' Niall's tweet: ''@NiallOfficial: ''These two like to cuddle in the morning.'' Louis tweet: ''@Louis_Tomlinson: ''It's time to wake up in the morninggg.'' En overal hebben ze die foto geplaatst van Zayn en mij. Ook hebben ze mij en Zayn vermeld in de tweets. Ik moet eerlijk toegeven, het zag er wel schattig uit. 'Maar gaan we nou eindelijk eten?' zeurt Niall. We zuchten en gaan zitten. Ik ga tussen Zayn en Niall zitten. 'Weetje,' begin ik. 'nu Brittany toch opgepakt is, zou ik dan misschien me kleren kunnen ophalen? Want volgens mij laten jullie me niet meer alleen.'
Liam geeft de rest een paar blikken die alleen hun begrijpen. 'Ik vind het goed, als er maar iemand meegaat.' zegt Liam. Ik knik en we eten verder. 'Let's go!' zegt Harry als we het eten op hebben. Het is niet ver lopen. Dus binnen een paar minuten zijn we er.

'Heb je je sleutel?' vraagt Harry. Ik knik en maak de deur open. De spullen liggen nog op dezelfde positie als de laatste keer. Het doet nog steeds pijn als ik me gitaar zie liggen. Ik loop naar me kamer toe en pak al me kleren. Ik stop ze in een weekendtas. Me liedjesschrift en andere dingen stop ik er ook bij. Harry en ik ruimen de boel nog een beetje op. 'Dankje voor het helpen met opruimen enzo.' glimlach ik naar Harry.
Hij glimlacht terug. Ik til me tas over me schouder heen. Alleen Harry pakt me tas af en doet 'm over zijn eigen schouder heen. 'Ik heb niks aan me armen hoor. Ik kan de tas ook zelf dragen.' ik wil de tas terugpakken, maar Harry is sterker dan mij. 'Ik draag, punt uit.' Gentlemen mompel ik binnensmonds.

'Mates, we zijn er weer!' roept Harry door de kamer heen als we terug zijn. 'Y/N!' roept Niall blij en bespringt me. Ik val neer op de grond met Niall op me. Geloof me, hij is zwaarder dan hij lijkt. 'Ik ben ook blij jou te zien, Nialler.' grinnik ik. 'Y/NNNNNN!' gilt Louis enthousiast. Ook hij springt op me. Awh, me zielige rug, ik lig namelijk op me rug. 'Louis!' probeer ik net zoals hem te gillen. Ik zie Liam's lachende hoofd boven me hangen. Ik pak zijn enkels vast. 'Leyum, kan je me please helpen?' smeek ik.
'Y/NN!' roept Zayn nu. Net zoals de anderen springt hij ook op me. Nou, eerder ons.
Ik zie Niall's lachende gezicht. 'Hmm, zou ik dat wel doen?' grijnst Liam. Ik kijk hem aan en zet puppy ogen op. 'Please?' smeek ik. 'Vooruit dan maar.' zucht Liam overdreven. Hij pakt me polsen vast en sleept me letterlijk eronder uit. Hij helpt me opstaan. Louis kijkt me verdrietig aan. 'Volgende keer beter, Lou.' grinnik ik. Zayn gaat van Harry af die er intussen ook opgesprongen was, Harry gaat van Louis af, Louis gaat van Niall af en Niall staat op. Lekker duidelijk, maar oké.
'Mag ik dan wel een knuffel?' vraagt Louis. 'Omdat jij het bent.' grijns ik. 'Dat is niet eerlijk. Ik heb mooie schoenen.' zegt Niall beledigd.
'Één tegelijk.' zeg ik streng. Eerst komt Louis, daarna Zayn, daarna Liam, daarna Harry en als laatste volgt Niall. Die van Niall vind ik toch wel het fijnst, want hij kan goed knuffelen. 'Ik breng even me tas naar de slaapkamer.' zeg ik.

Ik pak me tas, die Harry op de grond had gezet, mee naar de slaapkamer. Ik noem het niet mijn slaapkamer, want het is eigenlijk die van Niall. Me liedjesschrift leg ik op het bureau. Zou ik weer beginnen met schrijven? Nadat ik alles uitgepakt heb, pak ik een pen en begin te schrijven wat er in me opkomt. Ik wordt verstoord door een stem. 'Wat doe je?' ik draai me om en doe me schrift dicht. 'Uh, niks hoor.' glimlach ik onschuldig. Niall haalt een wenkbrauw omhoog wat er supercute uitziet. 'Uh-uh.' in een flits pakt hij me schrift.
Ik probeer 'm terug te pakken, maar zonder enkel resultaat. Niall is veel sterker dan mij. Alweer. Ik geef het op. 'Dit is echt goed.' hij bladert door me schrift heen. 'Valt wel mee.' zeg ik. 'Wanneer heb je dit allemaal geschreven?' 'Vroeger.' antwoordt ik. Niall kijkt me aan. 'Weetje dat je nu heel makkelijk beroemd kan worden? Je kan zingen én liedjes schrijven.' zegt hij. 'Weetje, Niall, ik wil er moeite voor doen om beroemd te worden. Er zijn zoveel mensen die wachten op de kans om beroemd te worden.' 'Dat snap ik, maar je kan altijd hulp gebruiken.' zegt hij en geeft me een knipoog. Ik voel me wangen rood worden. 'Mag ik alsjeblieft dit aan de rest laten zien?' smeekt Niall. 'Ga je gang.' zeg ik makkelijk. Blijkbaar is Niall er ook een beetje verbaasd van dat ik dit zo makkelijk zei, maar hij sprint de kamer alweer uit.

Ik grinnik en ga languit op het bed liggen. Zachtjes begin ik Not About Angels van Birdy te zingen. Er komt wat gestommel vanuit de gang, maar daar trek ik me niks van aan. Als ik klaar ben met het liedje is het stil. Té stil. Ik ga van het bed af en loop naar de deur toe. Op het moment dat ik de deur losgooi, vallen Louis, Zayn, Harry, Niall en Liam de kamer in. Letterlijk. Gauw staan ze op. 'We waren je niet aan het afluisteren, hoor.' zegt Louis snel. Zayn stompt hem op zijn bovenarm. 'Maakt niet uit.' glimlach ik. 'Je moet echt wat met je stem gaan doen.' zegt Liam. 'Volgens mij wil je wel beroemd worden, maar ben je bang voor de haat. Bang voor de dingen mensen over je denken.' Ik krab lichtjes op me achterhoofd. 'Misschien.' geef ik toe. 'Weetje, wij krijgen ook veel haat. Maar we negeren het gewoon. Soms is het niet makkelijk, maar we focussen ons op de positieve dingen. We hebben lol met elkaar en de fans steunen ons. We spreken uit ervaring.' zegt Harry. Wauw, mooie toespraak. 'Een belangrijke vraag: Waarom zou je beroemd willen worden?' vraagt Louis. Meteen weet ik antwoord.

'Ik wil mensen inspireren met me verhaal. Dat alles goed komt waardoor je ook heengaat.
Ik zou het nooit voor het geld of roem doen.
Ik wil mensen helpen wie hetzelfde mee hebben gemaakt als mij.' vertel ik. De jongens beginnen te grijnzen. 'Dat was perfect.' grijnst Louis. 'Weetje, misschien kan je een YouTube account aanmaken en filmpjes erop zetten.' zegt Niall. Hij pakt zijn laptop en gaat op bed zitten. Hij klopt op het bed als teken dat ik naast hem moet zitten. Ook de anderen gaan op het bed zitten. Hoe wil je heten?' vraagt Niall. 'Uhm, gewoon
Y/N Sky?' het kwam er eerder uit als een vraag. De jongens knikken. 'Typ je wachtwoord maar, ik kijk niet.' zegt hij. Ik bedenk een wachtwoord en typ het in. 'Je mag weer kijken.' zeg ik. 'Let's make your first video!' zegt Zayn enthousiast. 'Welk liedje?' vraag ik in het algemeen. Ze geven elkaar een paar blikken. 'Little Things!' roepen ze tegelijk. Okee, creepy. 'Jullie mogen niet in beeld komen!' zeg ik streng. Ze knikken braaf. Niall geeft me zijn gitaar. Ik klik op camera. De laptop zet ik op het bureau. Ik haal een hand door me haren heen. De jongens verdwijnen uit het beeld. Louis klikt op het recorder knopje. Ik stel mezelf voor.

'Hi, ik ben Y/N Sky. Ik ben 17 jaar oud. Dit is me eerste filmpje en ik hoop dat jullie het leuk vinden. Ik ga Little Things van One Direction op de gitaar spelen.' Ik pak de gitaar en begin met spelen. Ik begin te zingen. Op het moment dat ik klaar ben, stopt Louis de video.
Liam begint opeens in zijn handen te klappen. De rest klapt gezellig mee. 'Dat was echt heel mooi.' glimlacht Zayn. Nu word ik helemaal verlegen. 'We gaan het filmpje gelijk erop zetten.' roept Niall blij. De jongens pakken hun telefoon. Niet veel later krijg ik een bericht.
Van YouTube.

''OneDirectionVEVO vind je video leuk.''
De jongens hebben ook geliked. Ik sla mezelf op me voorhoofd. S e r i e u s. Nu vinden ze me in no time. Met 'ze' bedoel ik de Directioners.
In één keer krijg ik superveel meldingen van Twitter en andere dingen. 'Who's that girl?' 'She is amazing!' en natuurlijk haat. 'Shit, me telefoon loopt vast.' zeg ik. 'Ik weet hoe het voelt.' grinnikt Niall. 'Ach, daar moet ik dan maar aan wennen.' grinnik ik. Dan bedenk ik me iets.

• Sᴇᴄʀᴇᴛs • N.H ✔︎Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu