14. Chcem ti pogratulovať Harold Styles, práve sa ti podarilo rozplakať ma

2K 130 12
                                    

Cítila som na sebe pohľady všetkých pričom som mala pocit akoby sa na chvíľku zastavil čas. Na sekundu som dokonca myslela, že všetci z tej noviny stratili dych, pretože ostali iba nehybne na mňa pozerať.

„Takže ako sa zdá mamička," pokračovala som keďže sa nikto neujal slova. „Nezasekla som sa na mieste ako si to myslíš a od života skutočne niečo očakávam," dodala som s úsmevom na tvári keď v tom som zaregistrovala ako jedna stolička zavŕzgala. Môj pohľad okamžite padol na Harryho, ktorý sa bez slova postavil od stola a odišiel preč. „Očividne sa teší so mnou," mykla som plecom na čo sa Robin od stola postavil ako druhý a vybral sa za Harrym. „To naozaj nechcú vedieť kto je ten šťastný?" zamračila som sa keď som si uvedomila, že mám o dvoch divákov menej.

„Tak už s tým prestaň!" zahriakla ma Bell. „Pokazíš celé Vianoce!"

„A s čím mám prestať?" nechápala som. „Iba hovorím, že som sa zasnúbila a očividne má z toho každý radosť," zafrflala som si pre seba.

„Prečo to robíš?" pozrela na mňa mama a v jej pohľade som zbadala sklamanie.

„Ako vidím mala som si túto novinu radšej nechať pre seba a poslať vám iba svadobné oznámenia," odvrkla som a tento krát som to bola ja, ktorá sa postavila na odchod.

„Nikam nepôjdeš skôr ako mi to nevysvetlíš!" skríkla po mne mama na čo som ostala zarazene stáť. Ona naozaj na mňa práve zdvihla hlas pred všetkými?!

„Nie je tu čo vysvetľovať!" otočila som sa k nej späť pričom som použila rovnaký tón ako ona. „Idem sa vydávať, to je všetko. Neviem čo chceš k tomu ešte viac počuť!"

„Mali by sme sa všetci najprv upokojiť," snažila sa ustrážiť túto situáciu Anne, ktorá držala mamu za ruku.

„Ak by si ma niekedy skutočne počúvala, vedela by si toho o mne oveľa viac," ironicky som poznamenala. „Takže teraz sa netvár prekvapene alebo zhrozene z toho akým štýlom ti to oznamujem, no na rozdiel od teba ti to hovorím aspoň sama. Zatiaľ čo ja som sa o sťahovaní dozvedela od niekoho tretieho," snažila som sa ďalej jej dať pocítiť, že ma jej rozhodnutie prijať jeho dom sklamalo. No bolo to zbytočné, myslím, že koniec koncov aj tak nikdy nepochopí podstate problému.

„Nemienim byť svedkom toho ako sa moja sestra načisto zbláznila," pokrútila hlavou Bell.

„Akoby ty si urobila v živote niečo iné," zasmiala som sa.

„Čo si to povedala?" zamračila sa na mňa.

„Iba pravdu," pokrčila som ramenami. „Každý v tejto miestnosti vie, že si sa vydala za Kristiána iba kvôli tomu, že si chcela mať z krku tak príšernú rodinu akou sme."

„Ty hlupaňa!" skríkla po mne a rozbehla sa za mnou pričom mi chcela dopriať poriadnu facku, no našťastie Gemma, ktorá sa postavila medzi nás tomu zabránila. Moja mama už nebola schopná ani jediného slova. Zahanbene hľadela do stola pričom jej po lícach stekali slzy a mňa to mrzelo. Naozaj ma to mrzelo, no bola som nahnevaná. Na všetkých, na moju mamu, ktorá ma nevedela oceniť a ktorá si vždy prijala mať zo mňa niekoho kto by sa viac podobal jej predstavám, na môjho otca, ktorý zničil našu rodinu a nakoniec to nezvládol a zabil sa, na moju sestru, ktorá nás miesto pomoci opustila a na neho. Najviac som bola naštvaná na Harryo, pretože som k nemu nedokázala prestať cítiť to čo som cítila aj napriek tomu čo urobil.

„Tak hádam už iba dodať, Šťastné a Veselé," nakoniec som si povzdychla a radšej zdrhla do izby skôr ako by som bola svedkom toho ako sa moja mama položí úplne. Dvere som za sebou tresla tak silno až sa zachvela lampa a šaty, ktoré som mala na seba som strhla taktiež skoro iba jedným ťahom.

No Control ( FF Harry Styles )Where stories live. Discover now