2. 21. Budem tvoja priateľka, partnerka a manželka...

934 65 5
                                    


Sedeli sme v aute pričom som sa na zadnom sedadle prezliekala do riflí a košele, ktoré mi Gemm doniesla z kuchyne, kde som ich nechala. Tí dvaja znova ani neprehovorili a ja som len mohla tušiť o tom, či Gemm vie o scéne, ktorá sa tam pred chvíľou udiala.

„Ďakujem za tie veci," ozvala som sa nakoniec ako prvá keď som si zapla posledný gombík na košeli.

„Ešte, že máme rovnaké číslo," žmurkla na mňa v spätnom zrkadle.

„Môžeme sa po ceste staviť ešte v nejakom fast foode?" spýtala som sa pretože mi došlo, že som nestihla ani len ochutnať z ich obedu. Harry iba mlčky prikývol a zabočil na cestu, ktorá viedla do jediného Mc Donaldu, ktorý sme v tomto mestečku mali. „Ďakujem."

Harry nakoniec zastavil auto na voľnom mieste zatiaľ čo si Gemm rozopínala pás, že pôjde so mnou. Z vrecka mojich nohavíc som si vytiahla drobné, ktoré som tam ešte mala a pozrela na Harryho.

„Dáš si niečo?"

„Nie som hladný," pokrútil hlavou na čo som už bez slova vystúpila na čo Gemm urobila to isté. „Čo si dáš?" spýtala som sa kým som otvárala dvere.

„Kurací hamburger s hranolčekmi," odvetila pričom sa na mňa pozrela. „Povieš mi čo sa stalo?"

„Kedy?" urobila som sa hlúpou.

„Pred chvíľkou v kuchyni."

„Gemm..." nadýchla som sa, no prerušila ma.

„Harry mi to nepovie a moja mama sa zatvorila v izbe, z ktorej odmietla vyliezť."

„Gemm prosím nerieš to," šepla som. „Nie dnes."

„Ja len..." chcela niečo povedať, no nakoniec si povzdychla a zaradila sa do rady, ktorá čakala na objednávku. „Moja rodina sa rozpadá Sam a ja mám pocit, že to nedokážem zvrátiť."

„To nie je pravda," pokrútila som hlavou. „V aute ťa čaká milujúci brat, ktorý..."

„Ktorý na mňa posledný pol rok doslova kašľal," dodala za mňa.

„Ktorý by pre teba urobil čokoľvek," opravila som ju.

„Naozaj tomu chcem veriť," šepla.

„Tak tomu jednoducho ver," otočila som sa k nej.

„Tebe sa to povie," vydýchla na čo som sa zasmiala.

„Myslíš?" podvihla som obočím. „Tvoj brat sa síce posledné mesiace správal ako ironický a arogantný sebec, no nikdy ťa v skutočnosti neopustil a ty to vieš. Zatiaľ čo moja sestra...tej na mne v skutočnosti nikdy nezáležalo. Nechcem túto situáciu otáčať na moje problémy, no Gemm....uvedom si čo pre teba Harry už v živote spravil. Nedovoľ jeho jednému zlému rozhodnutiu aby zmenil všetky tie dobré veci čo urobil..."

„Tu nejde o to čo urobil mne, ide o to čo urobil mojej...našej mame, čo jej stále robí."

„To čo je medzi nimi je ich vec. To ako je to medzi vami závisí aj na tebe."

„Ty budeš stále stáť na jeho strane však?" pobavene sa zasmiala.

„Tiež nesúhlasím s jeho všetkými rozhodnutiami," pokrútila som hlavou a narážala som na potrat, ktorý mi spomenul. „No čo ja zmôžem? Sama dobre viem, že keď na mňa niekto tlačí tak urobím naschvál presný opak."

„Prečo to musí byť tak zložité?" spýtala sa ma s hlbokým povzdychom. „Myslím tým život. Vždy sa niečo pokazí a keď si myslíš, že už je všetko ok, príde niečo ďalšie. Horšie...prečo jednoducho nemôžeme byť všetci šťastní? Tak ako predtým..." na chvíľku sa zamyslela. „Predtým to všetkým," naznačila rukami. „Jednoducho by som chcela byť aspoň na malú chvíľku tým dievčatkom, ktoré má po svojom boku svoju najlepšiu kamarátku a svojho milujúceho, prašteného a otravného brášku."

No Control ( FF Harry Styles )Where stories live. Discover now