2.23 A to je tá druhá novinka...

935 58 12
                                    

Držala som jej ruku ako kliešť a pomáhala jej v každom kroku, ktorý urobila. A hoci vzdialenosť od auta k domu nebola ďaleká, na jej tvári bolo vidieť vyčerpanie. Do gauča som jej poukladala všetky vankúše, ktoré som v tej chvíli našla a opatrne som sa s ňou posadila.

„Zvládnem to sama Sam," pozrela na mňa.

„Nikam nechoď," odignorovala som jej poznámku pričom som sa okamžite postavila. „Idem uvariť tvoje obľúbené cestoviny a hneď som späť."

„Sam," nadvihla obočím.

„Tu," nahla som sa po fľašu minerálky, ktorá bola na druhom konci stola. „Ak by si bola smädná," dodala som na čo ma chytila za ruku.

„Som v poriadku," oznámila mi pričom sa na mňa uprene zahľadela.

„Ja viem," zmätene som sa zamračila. „Nechala som pootvorené dvere, o chvíľu by sa mal Harry vrátiť aj s tvojimi obľúbenými koláčmi. Ak by niečo zakrič, budem iba..."

„Nemusíš ma rozmaznávať," skočila mi do reči. „Naozaj sa cítim dobre. Nechcem aby si si robila starosti či strácala svoj čas staraním sa o mňa."

„Budem sa tváriť, že som práve nič nepočula," odvrkla som a prešla okolo televízora. „Prepni si na dvojku, pred týždňom začali vysielať ten tvoj obľúbený seriál o doktoroch!" zakričala som ešte na ňu cestou do kuchyne. A hoci som netušila aká je presná príprava jej obľúbeného jedla, pustila som sa do toho plná elánu. Približne som vedela čo tam ide, no moje kuchárske umenie nikdy príliš nevynikalo. Práve som sa snažila precediť uvarené cestoviny keď som za chrbtom započula pobavený smiech. Pohľadom som prešla na Harryho, ktorý stál opretý o zárubňu dverí pričom sa na mňa doslova zabával.

„Nesmej sa," zašomrala som, pretože som si už dosť pripadala nešikovná. Nepotrebovala som posmech niekoho iného aby som si uvedomila, že v kuchyni nikdy nebudem dobrá.

„Zbytočne si to komplikuješ láska," pousmial sa a prikročil ku mne, pričom mi vzal pomocou utierky horúci hrniec z rúk a položil ho späť na sporák. „Máte nejaké sitko?"

„Ja neviem," pokrčila som ramenami na čo začal otvárať všetky poličky až kým z jedného regálu nevytiahol to čo potreboval. V tom pustil studenú vodu a začal ich cediť. Porazene som si povzdychla a vyšplhala sa na kuchynskú linku. „Som hrozná," šepla som.

„To si," prikývol, no na perách mu povieval spokojný úsmev. „Nanešťastie si si našla chlapa, ktorý variť vie."

„Viem si predsa vybrať," mykla som ramenami.

„A tá večera z pred pár dní?" zmätene sa na mňa zamračil pričom mieril k nášmu prvému oficiálnemu rande. „Že si to ty nevarila," prižmúril na mňa oči.

„Ako si to môžeš myslieť?" vyvalila som na neho oči.

„Samantha!"

„To kura bolo objednané, no ryžu som urobila ja," priznala som sa nakoniec.

„Veď sa mi aj zdala kúsok prevarená," zasmial sa na čo som po ňom hodila utierku aby prestal. „Ty si čistá katastrofa," nakoniec pokrútil hlavou pričom ku mne pristúpil a prešiel mi dlaňou na pás, za ktorý ma pohladil.

„Harry?" ozvala som sa a ruky som mu obmotala okolo krku pričom som sa prstami začala hrať s jeho vlasmi. Milovala som keď som sa v jeho dlhých kučerách mohla na chvíľu stratiť. „Pozrel si sa do tej brožúrky o mojej škole?"

„Čakal som kedy s tým začneš," odvetil mi a jeho hlas sa zrazu zmenil na ostrejší.

„Takže si našiel tú fotografiu," dedukovala som.

No Control ( FF Harry Styles )Where stories live. Discover now