22. Ty pochop, že nič ako problém s nechceným dieťaťom neexistuje

1.9K 105 1
                                    

 

            Ráno som sa prebrala na šok, ktorý mi spôsobil fakt, že som v noci zaspala u neho. Okamžite som sa posadila a chcela sa nahnúť po mobil, ktorý som mala na nočnom stolíku, no zatočila sa mi hlava tak, že ma to na pár sekúnd úplne odrovnalo. Rukami som si pretrela oči a zhlboka sa nadýchla pričom som dúfala, že tento nepríjemný závrat okamžite pominie, no nestalo sa tak a ja som okamžite musela behať na toaletu.

„Sam?" započula som jeho rozospatý hlas zatiaľ čo ja som sa nakláňala nad záchodovú misou, v ktorej sa nachádzala moja včerajšia neskorá večera. „Preboha si v poriadku?!" vyvalene na mňa pozrel v okamihu keď otvoril dvere a uvidel ma sedieť na podlahe. Miesto odpovede som iba pokrútila hlavou pričom ma znova naplo.

„Ideme k nejakému lekárovi," pochodoval po izbe zatiaľ čo ja som snažila do seba dostať aspoň kúsok vlažnej vody.

„Už som ti povedala, že mi je lepšie," zopakovala som už asi stý krát.

„Zvracala si a si celá bledá," pozrel na mňa prísne no zrazu ako to vyslovil nahlas, niečo v jeho pohľade sa zmenilo. „Preboha!" zaúpel na čo som sa zamračila.

„Čo je?"

„Čo ak si tehotná," šepol neisto.

„To určite nie," pokrútila som razantne hlavou.

„Berieš nejaké lieky?" opýtal sa ma následne.

„Asi pred dvoma mesiacmi som vysadila svoju antikoncepciu kvôli..." ani som nestihla dopovedať, pretože mi rozrušene skočil do reči.

„Musíme okamžite zistiť či si v tom. Do čerta Samantha?! To si mi naozaj nevedela povedať, že neužívaš žiadne lieky?!" zvýšil na mňa hlas.

„Tak moment," postavila som sa a prekvapilo ma, že zrazu som sa cítila naozaj v poriadku. „Takýto tón si vyprosím. Taktiež si si mohol dávať pozor a po druhé, nestresuj. Možno mi iba zle sadlo včerajšie jedlo."

„Hneď prídem," zahlásil zrazu a otočil sa na päte.

„Kam teraz akože ideš?" nechápala som.

„Do najbližšej lekárni po tehotenský test."

„Zbláznil si sa?!" vyvalila som na neho oči. „Ja nie som tehotná!"

„Ako to môžeš vedieť?"

„Pretože to viem," pokrčila som ramenami. A síce som netušila aké pocity alebo stavy majú tehotné ženy, bola som si istá, že v tom nie som. Nemohla som byť pretože v inom prípade by to znamenalo obrovský problém. „A ak náhodou som tak rozhodne to nemôže byť tvoje," dodala som neisto.

„Akože nie?"

„Z leta tehotná určite nie som, to si si mohol všimnúť a k tomu vtedy som ešte užívala antikoncepciu. A teraz...teraz spolu prakticky spávame iba pol mesiaca, nie je šanca, že by sa to už prejavilo."

„Takže otcom je Sebastián?" opýtal sa potichu pričom sa akoby uisťoval.

„Otcom nie je nikto, pretože nie je ani najmenšia šanca, že by som..." zasekla som sa a uvedomila si ako hrozne to znie. „Aby som bola matkou," dodala som po hlbokom nadýchnutí. „A prestaň s tým, lebo ma zbytočne stresuješ!"

„Mali by sme to každopádne zistiť," podvihol pravým obočím a vyzeral o kúsok pokojnejší zatiaľ čo mňa, práve naopak, dosť znepokojil. A síce som sa snažila pôsobiť vyrovnane, niečo v mojom vnútri pociťovalo strach.

„Skôr ako to by sme mali zistiť ako vysvetlíme, že my dvaja sme..." ani som to nedopovedala, pretože niekto zaklopal. „Môžeš hádať kto to je a vymyslieť nejakú dobrú výhovorku prečo som spala u teba," povzdychla som si na čo on iba pretočil očami a išiel otvoriť.

No Control ( FF Harry Styles )Where stories live. Discover now