2. 30. Posledný krát ťa prosím, Vráť sa späť ku mne (Finish)

1.8K 87 12
                                    

Remember the day                                       Pamätaj si ten deň
our lips touched in the rain                       kedy sa naše pery dotkli v daždi
Fire works through my veins                    vstúpila mojimi žilami
into my heart                                                  až do môjho srdca.
Remember the night's dancing             Pamätaj si nočné tancovanie
under the sky                                                pod nebom
I got lost in the moonlight.                     Stratená v mesačnom svetle
Found in your dark eyes                          nájdená v tvojich tmavých očiach.

Cítila som príval tepla, ktorý mnou lomcoval už dlhé minúty. V tých stiesnených šatách som sa necítila vôbec pohodlne, no aj napriek tomu som od seba nedokázala odtrhnúť zrak. V odraze zrkadla som dokázala vidieť už len tieň niekoho kým som v minulosti bola. No zároveň som mala pocit, že práve teraz sa pozerám na Samanthu, ktorou som sa mala stať. Samanthu, ktorá potrebovala čas aby sa vzchopila a prestala byť zbabelá.

„Páni," vyrušil ma známy hlas, no ja som so sebou ani necukla. „Priznávam, vidieť ťa takto mi trhá srdce."

„Je to bláznivé," šepla som roztrasene a pohľadom som v zrkadle prešla na Robba, ktorý sa opieral o dvere a pohľadom si ma celú premeriaval. „A urýchlené, nepremyslené, bláznivé a..." na chvíľku som sa zarazila a otočila sa za ním zatiaľ čo som si rukou pridržiavala dlhú saténovú vlečku. „Čo to robím Robb?" prestrašene som sa na neho pozrela.

„Neopováž sa cúvnuť Sam," zamračil sa na mňa pričom sa mu na čele zjavili dve malé vrásky. „Nie potom ako si mi zlomila srdce..."

„Mrzí ma, že som ťa nedokázala milovať," šepla som previnilo a sklopila som zrak. Robb tu bol pre mňa celý ten čas. Bol mojim priateľom, dôverníkom, mužom, ktorý si zaslúžil aby som ho milovala.

„Milovala by si ma," odvetil s presvedčením. „Viem, že by si ma milovala ak by neexistoval on."

Nič som už na to nepovedala. Nemala som ani čo, pretože som vedela, že Robb má pravdu. Miesto odpovede som prešla k posteli kde ležala otvorená škatuľa, z ktorej som pred vyše hodinou vytiahla svadobné šaty. Zhlboka som sa nadýchla a ešte raz prečítala odkaz, ktorý bol adresovaný mne.

„Posledný krát ťa prosím, Vráť sa späť ku mne."

XXX

Sedela som v obývačke pričom som na sebe cítila pohľady všetkých. Anne sa ma každú chvíľku pýtala, či nie som hladná, Robin sa na mňa sústavne mračil akoby sa snažil zistiť čo mi práve behá hlavou a Gemm vybuchovala v závale radosti a hnevu zároveň.

Bolo to frustrujúce. Každý kút tejto miestnosti na mňa útočil svojimi spomienkami a ja som si neprijala nič iné ako odtiaľto čím skôr vypadnúť. Odísť, zavrieť za sebou dvere a zabudnúť. Vrátiť sa späť k môjmu životu, k predstieraniu a ku každodenným klamstvám, ktorými som sa kŕmila po väčšinou iba sama.

„Tak už konečne hovor!" nabádala ma Gemm, ktorá zjavne kypela nervozitou zo zajtrajšej svadby.

„Ja..." chcela som zo seba dostať aspoň jednu súvislú vetu. Naozaj som chcela, no pri každom pokuse sa mi zlomil hlas. A hoci som si celé roky trénovala čo povedať ak by táto chvíľa nastala, teraz som si na nič z toho akosi nevedela spomenúť.

„Zbláznim sa z teba Samantha!" vybuchla Gemm a trucovito sa hodila do kresla.

„Gemm upokoj sa," pozrela na ňu Anne.

No Control ( FF Harry Styles )Where stories live. Discover now