33. Chcem s tebou prekonávať neprekonateľné...

1.9K 106 4
                                    


Sedela som oproti Karin a hodnú chvíľu sme obe mlčali. A kým si Karin fascinovane prezerala každý kus nábytku pričom si nervózne žmolila lem trička, ja som uvažovala ako sa jej najrýchlejšie zbaviť.
"Tak aký bol let?" opýtala som sa nakoniec keď som to trápne ticho už dlhšie nevydržala.
"Dobrý," prikývla napäto.
"Samozrejme, že dobrý," ironicky som sa uchechtla na čo zvráštila obočím. "Už iba tá predstava, že stretneš 1D musela s tebou lomcovať a..."
"Neprišla som sem kvoli nim," skočila mi do reči. "Nehovorím, že so mnou ich blízkosť nič nerobí, no...prišla som za tebou."
"A to ti mám akože veriť?" zasmiala som sa.
"Neviem prečo si ku mne taká. Nezabúdaj, že to ty si ma poslala do hája."
"A práve o to ide. Nemáš dovod mi to odpustiť," pokrútila som hlavou.
"Vždy si mala problém veriť ľuďom Sam," povzdychla si a presadla si ku mne na gauč. "No ja ťa poznám. Ty máš iba strach."
"Strach?" pobavene som zopakovala.
"Strach, že som v jeho blízkosti," dodala neisto.
"Ale prosím ťa," uchechtla som sa. "Harry by si ťa nikdy nevšímol. Má oči iba pre mňa."
"To rada počujem," pousmiala sa. "Sebastián nebol pre teba. Odkedy si ma s ním zoznámila, vedela som, že ten chlap je..."
"Sebastián bol a vždy bude pre mňa doležitou súčasťou."
"Čo sa s ním vlastne stalo?" zamračila sa.
"Prepáč, no o svojom súkromí sa nebavím z kade kým," odvrkla som a vstala som z gauča. Nechcela som byť k nej zlá, no jednoducho som sa nevedela zbaviť pocitu, že by tu nemala byť. "Idem sa vykúpať. A ty...ty sa radšej nevybaľuj aby si potom nemusela znova baliť."
"Ale..." zamračila sa.
"Ber to ako priateľskú radu," žmurkla som na ňu a odišla do izby kde som sa vyvalila na posteľ.
Musíš ju poslať preč. Ešte dnes!
Napísala som a odoslala. Následne som zo skrine vytiahla osušku a zamierila do kúpeľne, ktorú sme mali súkromnú. Napustila som si horúcu vodu s penou, všade naokolo pozapaľovala vonné sviečky a celá sa ponorila dnu. Pod hlavu som si pohužvala malý mäkký vankúšik a zatvorila oči.
"Na toto si rýchlo zvyknem," pousmial sa Harry keď som o hodinku vyšla z kúpeľne iba v osuške. Pohľadom si ma premeral na čo som sa iba spokojne pousmiala a zamierila si to k nemu.
"Vrátil si sa skoro," skonštatovala som po tým ako som si ukradla malý bozk.
"Znepokojila ma tvoja správa."
"Už si ju vyhodil?" opýtala som sa skoro okamžite.
"Nie," pokrútil hlavou. "A ani to neurobím."
"Ale..." chcela som namietať, no prerušil ma.
"Určite nie skor ako sa aspoň posnažíš napraviť svoju chybu."
"Prečo sa tak snažíš aby som si to s ňou urovnala?"
"Pretože viem, že niekde hlboko vo vnútri ti na tom záleží," začesal mi mokré vlasy za ucho. "Nezabúdaj, že to ty si ju žiadala o druhú šancu."
"Ďakujem," prikývla som po zavahání.
"Za čo?"
"Za to, že zo mňa robíš lepšieho človeka," dodala som s jemným úsmevom na čo mi rukou prešiel okolo pása a pritiahol si ma bližšie k sebe.
"Ja len viem kto si Sam," šepol pričom moje meno vydýchol a následne ma nežne pobozkal.
Na obede sme všetci jedli spoločne. Chalani sa neustále Karin niečo vypytovali a ona sa čoraz viac cítila uvoľnenejšie. Pohľadom som sa do nej zapierala a snažila sa zbaviť pocitu, že s jej prítomnosťou prídu aj problémy.
"Zajtra večer hráme v Indianapolis, letí nám to o pol deviatej ráno a na obed sme tam."
"Liam tým chce povedať, že dnes ešte stíhame poriadnu párty tu v LA," zazubil sa Louis, ktorému pri tom až zaiskrili očká od nadšenia.
"Myslím, že ja radšej ostanem tu," odvetila som, pretože som nechcela ísť s nimi na verejnosť. Ešte som na to nebola pripravená.
"Karin?" s nádejou prešiel pohľadom na ňu.
"Ja..." nadýchla sa.
"Karin miluje párty. Rada pojde," dopovedala som za ňu na čo sa na mňa zmätene pozrela.
"Tak to je skvelé!" zvískol Louis. "Zoberiem ťa do najlepšieho podniku, to ti prisahám! Zoznámim ťa s Andym a Joshom, ktorí idú tiež a..."
"Moment. Ide aj Andy?" skočil mu do toho Liam.
"Uhm, dohodol som sa s ním ešte pred obedom."
"Nevedel som, že je v LA."
"Vidíš Liam, viem o tvojom najlepšom kmarátovi viac ako ty sám," povzdychol si. "Ale áno, možeš sa k nám pokojne pridať," dodal s úsmevom.
"Vďaka bro," potľapkal ho po ramene. "Niall?" vzápätí pohľadom prešiel na neho.
"Ak predtým skočíme na pikantné krídielka s hranolčekmi, tiež nie som proti," pokrčil ramenami a ďalej sa napchával čínou, ktorú nám Harry objednal.
"Takže večer patrí iba nám," pousmial sa spokojne Harry a nahol sa ku mne. "Niečo ma práve napadlo," šepol a jemne sa mi obtrel perami o ucho pričom mi až naskočili zimomriavky.
Zvyšok dňa chalani strávili videohrami ako zvyčajne a ja som si popritom znudene lakovala nechty. Za to Karin podskakovala na pohovke za každým keď dal niektorí z nich gól. Bola nadšená z každého ich pohybu, mimiky, slová. Jediné čo ma upokojovalo bolo, že na každého reagovala rovnako.
"Mali by ste sa už začať chystať," oznámila som im o deviatej večer keď som to už nevydržala. "Ak chcete ešte stihnút tie krídielka s hranolčekmi," pozrela som na Nialla, ktorý sa okamžite postavil zo zeme, na ktorej sedel.
"Idem do sprchy. O pol hodinky vyrážame!" zahlásil na čo som sa iba uchechtla.
"Blonďatý diktátor," zašomral Louis a taktiež odišiel.
"Nikdy, ale naozaj nikdy Niallovi nespomínaj jedlo," povzdychol si Liam. "Teraz je schopný odísť bez nás ak to do tej polhodiny nestihneme," dodal a vybral sa na odchod.
"Aj ty by si sa mala ísť chystať," nahla som sa cez Harryho, ktorý sedel vedľa mňa a objímal ma rukou okolo ramena. "Počula si Liama, nebudú na teba čakať."
Karin na to už nereagovala, iba sa mlčky postavila a odišla. Spokojne som sa oprela späť o Harryho hruď a vyložila si nohu cez tú jeho.
"Prečo si rozhodla za ňu? Možno ani nechcela ísť," povzdychol si.
"Ale chcela. Ver mi, poznám ju," prikývla som.
"Nevyzerala dva krát nadšene."
"To preto, lebo nejdeš ty."
"Nezačínaj s tým znova," upozornil ma.
"Ona je do teba zamilovaná Harry."
"Nie, možno je zamilovaná do predstavy o mne, no to sa ani zďaleka nepodobá mojmu reálnemu ja."
"Pretože reálny Harry je o dosť lepší ako tá najkrajšia predstava o ňom," vydýchla som si a pritúlila som sa bližšie k nemu.
"Čím som si od teba zaslúžil takýto pekný kompliment?"
"Už ani neviem čo som povedala," zasmiala som sa.
"Si strašná," pobavene sa uchcehtol na čo som podvihla tvár.
"No ty ma aj napriek tomu miluješ," vybehlo zo mňa a prstom som mu prešla po spodnej pere. "Aspoň si to  teda povedal," dodala som neistejšie keď som si uvedomila, že som reagovala až prehnane uvoľnene.
"Povedal," prikývol.
"Myslel si to vážne?"
"Myslel."
"Chceš aby som ti to povedala tiež?" opýtala som sa po zaváhaní.
"Chcem aby si mi to povedala," znova prikývol na čo som sa už nadýchla, že to vyslovím. "No chcem aby si mi to povedala až vtedy, keď to naozaj budeš tak cítiť a bude to pravda," dodal na čo sa mi tie slová zasekli v hrdle. Harry prižmúril oči a sústredene sa na mňa pozrel, no ja som to nakoniec nechala tak.
Chalani s Karin odišli nakoniec až niečo pred desiatou. S Harrym sme ich vyprevadili a vo chvíli kedy sa za nimi zabuchli dvere, Harry ma potiahol za ruku.
"Kam ideme?" zamračila som sa keď som zbadala, že zo skrine vyťahuje plavky.
"Kúpať sa," pokrčil ramenami a stiahol si tepláky, ktoré mal na seba.
"Je noc a zima a..."
"A bazén je vo vnútri a v miestnosti je zapnuté kúrenie," dokončil za mňa.
"Nemám plavky," namietla som.
"Budeš nahá. Mne to neprekáža," pousmial sa a natiahol si plavky.
"Harry," zamračila som sa na neho na čo sa zasmial a prisadol si ku mne pričom si preplietol prsty s mojou rukou.
"Nemožem ťa zobrať na verejnosť, pretože na to ani jeden z nás ešte pripravený nie je..."
"A nemožeme ostať tu?" skúsila som. "V tejto izbe, v posteli, v..."
"Nie," pokrútil hlavou. "Chcem si s tebou vytvoriť pekné chvíľky."
"Ale..."
"Nie len tie posteľové. Nechcem sa s tebou iba milovať Sam...chcem s tebou zažívať nové veci, chcem byť pri tvojom boku keď sa bojíš, keď sa smeješ, keď plačeš...chcem s tebou prekonávať neprekonateľné."
"Nechceš si ma rovno vziať?" pobavene som sa zasmiala. "O jednom voľnom termíne v Holmes by som vedela," uchechtla som sa a mierila k dátumu svadby, ktorú som so Sebastiánom zrušila.
"Hahaha," zapriadol, pobozkal ma do vlasoch a postavil sa. "Tak poď," žmurkol na mňa na čo som si iba povzdychla a vykročila za ním.
Harry mal pravdu. V miestnosti bolo teplo, no ten bazén sa mi za to zdal hlboký. Zamračene som zastala na čo Harry spozornel a otočil sa ku mne.
"Zvládneš to. Som tu s tebou."
"Ak si toto myslel tým, že chceš so mnou prekonávať neprekonateľné, tak si sa trafil. Toto neprekonám," zaúpela som.
"Tak to prekonám za teba. Tak ako po prvý krát. Pamätáš? Keď to nezvládneš ty, zvládnem to za teba," zopakoval mi slová, ktoré mi už raz povedal. Bola to presne druhá noc kedy sa vrátil do Holmes cez leto. Noc predtý sme sa prvý krát milovali a on ma doslova dokopal k tomu aby som sa postavila svojmu strachu. A ja som to urobila. Vďaka nemu sa mi to podarilo..."Nad čím si sa zamyslela?" pristúpil ku mne keď zbadal, že chvíľku som bola mysľou inde.
"Nad tým aký maš nado mňou vplyv," odvetila som pričom ma až striaslo. "Nútiš ma prekonávať samu seba, robíš zo mňa lepšieho človeka a dokonca vďaka tebe som sa vrátila k svojej túžbe maľovať. A ja naozaj nedokážem pochopiť ako je možné, že nakoniec vždy urobím čo očakávaš," zamračila som sa na čo sa iba pousmial.
"Takže hovoríš, že do toho bazéna skočíš so mnou?" nadvihol obočím.
"Skočím," prikývla som pričom som sama ostala prekvapená z mojho náhleho odhodlania. "No nie nahá."
"Čo ťa tak zrazu prinútilo zmeniť názor?" zmätene sa zamračil.
"Ty," odvetila som. "Pretože keď som s tebou, tak sa nebojím."

No Control ( FF Harry Styles )Where stories live. Discover now