Chapter Thirteen-Habits

1.9K 124 172
                                    

        Bu hikayenin orjinal dili İngilizcedir ve bütün hakları secretninjas 'a aittir.

Ekranlar Kayran ve Mıntıka'nın görüntüleriyle aydınlatılmıştı.

"Jonas..." diye çağırdı Fiona.

Oda ince bir cam duvarla ikiye bölünmüştü. Odanın diğer tarafından elindeki tabletiyle birlikte geldi.

"Beni mi çağırdın?"

"Güzel. Sanırım bir gelişme var," diye mırıldandı Fiona.

"Anlat, bilmek istiyorum," dedi Jonas, koyu renkli gözleri genç bayanınkileri tararken.

Jonas'ın kendisi tam olarak yetişkin bir adam sayılmazdı. Yetişkin gibi görünebilirdi ama kesinlikle on sekizinin altında olduğunu söyleyebilirdiniz. En fazla on yediydi.

Bazı İSYAN çalışanlarına göre Mıntıka'nın yürütülmesi için bu kadar genç birine sorumluluk verilmesi delilikti. Ama o her şeye rağmen kuralları korumada çok iyi iş çıkarıyordu.

"Denek A5 ve... senin grubundan gelen denek arasında. Kızın kalp atış oranlarına bakıyordum, çocuğun yanındayken artış gösteriyor. Çocuğunkiler de değişiyor. Kızınkinden sadece biraz değişik ama çalışanlarımın fark edebileceği derecede," diye açıkladı.

Jonas'ın duruşu biraz çöktü, gözleri büyüdü ve sonra bakışlarını zemine çevirdi.

"Bir seçim yapmalıyız," diye devam etti Fiona. "Git, şablonları beden dilleriyle birlikte kontrol et ve düşünceleri de unutma-"

"Durdur şunu. Olmamasını sağla, sen nasıl demek istersen," dedi aceleyle.

"Hemen akılcı bir karar vermesek iyi olur. En iyi çalışanlarımızla konuşulması gereken bir konu- Ava Paige dahil," diye ofladı Fiona.

"Başka seçenek yok! Kesinlikle bir şey mahvedecekti zaten," diye karşı çıktı Jonas, bir bahane bulmaya çalışarak. "Onu Mıntıka'ya geri götürsek? Açıkçası, Kayran'da işler o kadar iyi gitmiyor zaten."

"Ona seçenek versek? Kavga ettirsek? Ya da en azından onlara kavga şansını verebiliriz. Jonas, bunların hepsi tepkilerle ilgili, şablonlarla, düşüncelerle ilgili. Biz her şeyi kontrol edemeyiz. Bazı organlara ve sorunlara bakılmış olmalı ya da verdikleri tepkileri görmek için beklemeliyiz. Biz her zaman ne olacağından emin olamayız."

"Devam et," dedi sertçe. "Ona zarar gelmesi durumunda seni Ava Paige'e rapor ederim, o kız... O kız en iyi deneklerimizden biri."

"Denekle alakan olduğu çok belli," diyerek sırıttı Fiona.

"Buradan önce onu tanıyordum, tamam mı? Okula gittim ve hepsiyle birlikte eğitim gördüm. Hepsine karşı korumacıyım, sadece ona karşı değil," Jonas'ın sesi yükseldi.

Arkasında limonsu kokusunu bırakarak kendi tarafına yürüdü.

Erzak günü. Herkes heyecanlıydı. Çoğunluk geçen seferki erzakı tekrar tekrar kullanmıştı ve diğerlerine de erzakın dibi kalmıştı.

Bugün de çok sıcaktı, bundan memnundum. Kahvaltı bir çırpıda sona ermişti. Tava'nın lapası bakonu kadar ünlüydü.

Ağzıma dolu bir kaşık götürdüm. Muhteşemdi. Minho yanıma oturup kaşığıyla yulaf lapasını karıştırdı. Hala sıkıntılı gözüküyordu.

Mystery Girl ( THE MAZE RUNNER FANFIC) [Turkish Translation]Where stories live. Discover now