Chapter Sixteen-The Effect

1.7K 121 262
                                    

        Bu hikayenin orjinal dili İngilizcedir ve bütün hakları secretninjas 'a aittir.

Yazar notu:

Odalar-Çiftlik Evi

Dönüşüm-Değişim

Arayıcılar-koşucular

Aramak-koşmak

Şefler-aşçılar

Ebedi Uykucular-Ölü Kafalar

Arayıcı Kulübesi-Harita Odası

Sorumlular-liderler

Bu liste Mıntıka terimlerinin Kayran terimlerine karşılığını gösteriyor.


"Beni duymadın mı, gerizekalı? Kalk!"

Uykumdan sıçrayarak uyandığımda gözlerim Minho ya da Newt'i aradı. Onun yerine yüzündeki korkunç ifadeyle Kelly'i buldum.

"Parla ve yüksel, Zoe. Görünüşe göre bugün Sophie'yle arayacaksın," diye homurdandı.

"Söyle ona, on dakikaya geliyorum."

Bir şeyler mırıldanıp dediğim gibi odadan çıktı. Çekmecelerimi açarken derin bir nefes aldım.

Newt'i unutmam gerekiyordu. Bir daha onu görmeyecektim, değil mi? Alby'nin sabahın köründe koşucuları uyandırmaya çalışması, Zack'in bensiz nasıl savunmasız olduğu, Gally'nin iyi olup olmadığı, Deği-yani Dönüşüm'ü tam olarak atlatıp atlatmadığı hakkında düşünmeyi kesmeliydim. Kayran'ı unutamıyordum işte.

Newt'in bilekliğini çıkardım ama fikrimi değiştirip geri taktım, yazdığım şarkı sözleri göze batmasın diye. Saçımı gelişigüzel bir topuz yapıp kolsuz bluzumu ve şortumu giydim.

Asker botlarımı giyip sessizce Odalar'dan çıktım. Arayıcılar her zaman herkesten bir saat önce kalkarlar, böylece yemek yeme ve Kapılar açılana kadar hazırlanma işi daha çabuk hallolur.

Yerde uyuyanların arasından dikkatlice geçtim. Bizim dışımızda erken kalkanlar şeflerdi. Arayıcıların kahvaltılarını hazırlarlardı. Erkenden kalktıkları için işleri güneş batmadan önce bitirirlerdi. Güneş battıktan sonra da akşam yemeği yenirdi. Her gün aynıydı.

Arayıcılar da sürekli aynı programda ilerlerdiler. Kahvaltıdan sonra arayışa çıkar, öğlen yemeği için ara verir ve biraz daha aradıktan sonra geri dönerdik.

Mutfağa giremedim bile, Kelly, Veronica ve Sophie tarafından durdurulmuştum. Veronica elindeki içi yulaf lapası dolu kâseyi elime tutuşturdu. Birlikte her zaman oturduğumuz yere yürüdük.

Sorumlular da erken kalkmak zorundaydı, Kelly bu yüzden buradaydı. Ben arayıştayken işleri o yürütürdü. Her şeyin yerli yerinde olduğundan emin olurdu. En yakın zamanda ona Zack'i anlatmalıydım ama yapamazdım, kalbi kırılırdı.

Kayran'daki gibi değildi. Hiçbir şey Kayran'daki gibi değildi. Newt yoktu, Minho yoktu, Gally yoktu, Alby yoktu, Zack yoktu. Onlar hakkında düşünmeyi durdurmalıydım.

Yulaf lapasını hızla yerken bana seslenen kişiyi duymamıştım.

"Zoe. ZOE. ZOE!" Kafamı kaldırıp o kişiye baktım.

"Ne?"

Böyle karşı çıkmamı beklemiyorlardı galiba.

"Sadece senin o çukura düştüğün bölgeyi arayacağız diyordum," dedi Sophie.

Mystery Girl ( THE MAZE RUNNER FANFIC) [Turkish Translation]Where stories live. Discover now