About The Author- Q&A

1.3K 85 98
                                    

About The Author-Question & Answer 

-Neden Newt karakterini seviyorsun?

(TMR spoiler) Bence küçümseniyor. İntihar etmeye çalıştığının kanıtı olan topallamasıyla tüm seriyi atlattı. Bir de ikinci yönetici olmanın ağırlığını omuzlarında taşımasına rağmen hala yüzüne gülümseme kondurabilmesi? Sadık ve şefkatli olduğunu da düşünüyorum... ve bir de çiçek tacıyla çok tatlı görünüyor >.<

-Zoe ve Newt'in çocukları olacak mı?

Umarım. Yedi yaşlarında bir çocukları olduğunu düşünün. Kızın Zoe gibi kıvırcık kızıl saçları olduğunu ve Newt'inkiler gibi koyu renkli gözleri olduğunu düşünün, biraz da çil. Babasının sadakatini ve nazikliğini, annesinin cesaretini aldığını düşünün. PEKİ YA BİR ERKEK ÇOCUKLARI DA OLSAYDI? Newt'in sarı saçlarını ve Zoe'nin yeşilimsi gözlerini alırdı. Babasının boyunu alır ve sırık gibi uzun olurdu. Kız kardeşinden birkaç yaş büyük olurdu ve ona bir prensesmiş gibi davranırdı.

-Teresa'yı seviyor musun?

(TMR spoiler gibi bir şey olabilir) Aslında evet. Şimdi bunun hakkında tartışmaya girmek istemiyorum. Bana göre Teresa'nın yaptıklarının bir nedeni vardı. Thomas için yaptı- ona ihanet etse de etmese de. Onu açıkça önemsiyordu, en azından biraz da olsa.

-Newt karakteri olmasaydı kim için yazardın?

Garip gelebilir ama bence Winston biraz sevgiyi hak ediyor. Garip bir şekilde onu yakışıklı buluyorum? Ya da Gally, kimsenin bilmediği yumuşak bir tarafı olabilir de olmayabilir de, ama birini önemsediğinde elinden gelen her şeyi yapabilir.

-Game Of Thrones dizisini izliyor musun/ izledin mi?

Evettt.

-Hikâyede kim kimin en yakın arkadaşı?

Bence hepsi birbirlerine gayet yakın. ( En azından ileriki bölümlerde.) Ayırma yapamam, grup olarak birbirleriyle çok iyi arkadaşlar, küçük-büyük fark etmiyor. Sophie'nin Ada ve Ebony'le arkadaş olabilmesi gibi. (İleriki bölümler.)

-Kızların labirentiyle karşılaşacaklar mı?

Evet!

-(TMR spoiler) Newt'in sonu Son İsyan'daki gibi mi olacak?

Şimdilik bunu cevaplayamam. Emin değilim ama aklımda bir şeyler var ve söyleyemem ;)

-İkinci bir kitap yazmayı düşünüyor musun?

Evet, seriye göre gidip üç kitap yapacağım.

-İleride ne olacak, spoiler verebilir misin?

Şöyle diyelim... Sophie'nin aşkı sanılan kişi değil. Minho sandığınız gibi biri olmayacak. Zoe'yi bir süreliğine etkileyecek kötü bir şey olacak!

-Bizi seviyor musun?

Tabi ki de!

-Hikâyeyi yazmaya başladığında herhangi bir hikâyeden ilham aldın mı?

Tam olarak değil. Fanfiction okumayı severim, bazıları karakterlere bakış açımı değiştirdi ama sanırım düşündüğüm şekilde yazılan bir tane fanfiction var.

-Favori filmin/ filmlerin?

Aynı Yıldızın Altında, Açlık Oyunları ve Spud.

-Favori karakterin/ karakterlerin? Senin hikâyenden ve en sevdiğin kitaptan?

Benim hikâyemde Claudie veya Zoe. Çeviri versiyonunda neredesiniz bilmiyorum o yüzden daha Claudie'yle tanıştınız mı bilmiyorum. Ama inanın bana onu seveceksiniz! En sevdiğim kitaplardansa Hermoine Granger (Harry Potter) ve Uriah (Uyumsuz).

-Zoe'nin en sevdiğin özelliği?

Kızıl saçı çok severim! Bir de kişiliği. Güvendiği kişileri çok önemsiyor. İleriki bölümlerde önemsediği insanlar üzgün olduğunda onun da etkilendiğini göreceksiniz.

-Teen Wolf izledin mi/ izliyor musun?

Eveettt! Teen Wolf'u seviyorum.

-Favori şarkıcın/ grubun?

Çok fazla müzik dinliyorum, belli bir grup veya şarkıcı yok. Indie rock severim! Genelde indie diyelim. Indie müzik severim.

-Saç ve göz rengin?

Newt gibi sarışınım ve ışığa göre açılıp koyulaşan yeşil gözlerim var. Bazen gri bile olabiliyorlar.

-Zoe'yi kendine benzetiyor musun?

Evet! Hem de çok. Sarsastik yapısı benimkine çok benziyor. Söylediği/ kullandığı kelimeler çoğunlukla benim kelimelerim. Kişiliği benimkine benziyor. İnatçılık konusunda da neredeyse benimle aynı.

-Erkek/kız arkadaşın var mı?

Hayır, yalnız başıma iyiyim ben.

-Kız mısın erkek mi?

Kızım.

-Nerde ve ne zaman bu hikâyeyi yazmaya karar verdin, kurgu hakkında ne düşündün?

2014'ün Ağustos'unda yazmaya karar verdim. Kızıl saçlı bir kız düşündüm ve sonra ilk kitap olan Ölümcül Kaçış'ı bitirdim. Kendime 'Bunu yapmalıyım.' dedim ve fanfiction okumaya başladım. Büyük bir sorun olsun istedim, onu çaylak yapmak istemiyordum. Bir şeyler bilmesini ve ONLARI, ONLARIN alanına koymak istedim. Zoe'nin birkaç olay çıkaracağını biliyordum. Ve tatildeydim, bu fikir aklımdan hiç çıkmadı. Yüzerken Labirent'in ne kadar soğuk olabileceğini ya da Izdırap Verenler'in nasıl ses çıkardıklarını ve Zoe'nin nasıl tepki vereceğini düşünürdüm.




Çevirmen: 

Evet bu da kitabın yazarı secretninjas 'a sorduğunuz sorular ve onun verdiği cevaplardı. 

İsterseniz "About The Translator-Question & Answer" tarzı bir şey yapabilirim. İstiyorsanız yorumlara sorularınızı yazabilirsiniz ben de cevaplayıp bunun gibi yayımlarım. Yine istediğiniz kadar, istediğiniz konular hakkında sorabilirsiniz. 

???????


Mystery Girl ( THE MAZE RUNNER FANFIC) [Turkish Translation]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin