18.BÖLÜM

5.8K 268 7
                                    

Keyifli okumalar dilerim. :)

Multi medya da Kürşat ve Şevval var.

*Bu bölüm yeniden düzenlenmiştir.

&&&

Mahalleye geldiğimizde herkes telaş içinde mahalleden çıkıyordu. Arkadan yükselen duman ile iyice telaşlanmıştım. Berkay ile birbirimize bakıp yoldan birini durdurduk.

''Neler oluyor'' diyen Berkay ile kadın telaşlı bir şekilde

''Taşkıran Lisesi yanıyor.'' dedi şaşkınca öyle kaldım o yangın nasıl çıkabilirdi ki Allahtan okulda kimse yoktu yani yoktur değil mi diyerek hızlıca koşmaya başladım. Berkay sesleniyordu ama ne dediğini duymuyordum. Hızlıca mahalleye girdiğimde itfaiye, ambulans ve polisin okulun etrafında olduğunu gördüm. Bir çok öğrenci çıkarılmıştı. Samet, Büşra ve Ezgi görüş alanıma girince hızlıca yanlarına gittim.

''Neler oluyor burada ne oldu.'' dedim telaşlı bir şekilde Büşra ağlıyordu ve Ezgi ağlamaklı bir sesle

''Kü-kürşat içeri girdi. Şevval içerden çıkmayınca içeri girdi ve hala oradalar.'' dediğinde girişe baktım. Berat yere çökmüş elleri başında çıldırmış gibiydi. Merve ve Pınar'da birbirlerine sarılıp ağlıyordu. Savaş ise Berat'ı sakinleştirmeye çalışıyordu. Yangınların arasından Kürşat kucağında da Şevval çıkınca telaş içinde öne atıldım ama Berkay beni tuttu. Berat koşarak kardeşini kucağına aldı. Kürşat'ta arkalarından ambulansa binip gittiler. Telaşla Berkay'a döndüm.

''Burada bekleyemem Kürşat nasıl bilmem lazım ne olur bizde gidelim lütfen'' dediğimde Samet araya girip konuştu.

''Abi gidin ben kızların yanındayım merak etme'' dedi. Berkay derince iç çekip başıyla onayladı ve hızlıca elimden tutup ilerlemeye başladık.

''Bu halde gitme eve geç üzerine pantolon felan giyin motorla gideriz tamam mı mahallenin başında buluşalım.'' dediğinde başımla onaylayıp hızlıca eve koşmaya başladım. Kürşat'a bir şey olursa çok üzülürdüm. Onun iyi olacağını aklıma getirdim. Eve girdiğimde annem ile burun buruna geldik.

''Kızım nerden geliyorsun bembeyaz olmuşsun.'' dedi telaşlı bir ses ile odamdaki dolaptan pantolon ve bir kazak çıkardım ve hızla giyinmeye başladım.

''Anne Taşkıran lisesi yandı arkadaşım hastanede şimdi Berkay ile hastaneye gideceğiz beni merak etme'' dediğimde annemde odaya benimle girdi.

''Ne yangını iyiler mi, bir şey olmadı size değil mi ah kızım'' dediğinde ayakkabılarımı giyinmekle meşguldüm.

''Anne yok bir şey arkadaşım iyi olmayabilir bir an önce gitmem lazım tamam mı?'' dediğimde annem sıkıntıyla iç çekti.

''Tamam ama bak bana haber ver mutlaka ben merak ederim.'' dediğinde hızlıca montumu giyindim.

''Tamam anne'' dedikten sonra evden çıkıp mahallenin girişine geldim. Berkay motorun üstünde beni bekliyordu koşup kaskı taktıktan sonra motora bindim ve yola koyulduk.

&&&

Hastanenin önüne geldiğimi de hızla içeri girip danışmaya geçtik.

''Kürşat ve Şevval lise yangınından buraya gelen öğrenciler hangi kattalar.'' dediğimde sarışın kız bir dakika dedi ve bize tekrar baktı.

''Bir üst kat koridorun sonu '' dedi hızla merdivenlerden çıktık koridorun sonunda Berat ,Savaş, Merve ve Pınar'ı gördüğümüzde hızla oraya koştum.

KAYIP HAYATLAR Where stories live. Discover now