40.BÖLÜM( FİNAL)

5.2K 236 59
                                    


*Bu yolda beni destekleyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız :)

*Bu bölüm yeniden düzenlenmiştir.

&&&

Masada konu konuyu açmıştı ve herkesin mutluluğu yüzüne yansımıştı. Kürşat sözü alıp öksürünce herkes ona baktı.

''Evet arkadaşlar biz meleğimle İzmir'e gidiyoruz. Ege Üniversitesinde okuyacağız. İşletme.'' dediğinde masada alkışlar koptu. Böyle nezih bir ortamda herkes bize şaşkınca baksa da hiçbirimizin umurunda değildi.

Şevval Kürşat'a aşka bakıp gülümsedi.

''Yalnız bırakmaya gelmez çok tipsiz ya kızlar felan sarkar şimdi.'' dediğinde herkes kahkaha attı. Kürşat onu kendine çekip alnından öptü. Gerçekten birbirlerini seviyorlardı ve bu durum o güzel yüzlerine yansıyordu. Büşra araya girip çatalını tabağa vurdu ve bu sefer bütün bakışlar ona döndü.

''Bizde Samet'imle Antalya'da okuyacağız biliyorsunuz. Antalya'yı severim ve orayı tutturmak için çok çabaladım. Samet'te beni yalnız bırakmamak için çabaladı.''

Samet, Büşra'yı alnından öptü ve konuşmayı o devraldı.

''Uluslararası Antalya Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği bakmışız bir otel açmışız'' gülmeye başlayınca bizde eşlik ettik. İkisi de mutlu ve istediği bölümü kazanmışlardı bu yüzden içim rahatlamıştı. Bu sefer Ali çatalını tabağa vurunca ona döndük. Ali'ye o kadar ısrar etsem de bana söylememişti pislik az çok tahmin etsem de söylemiyordu.

''Ben Kaliforniya'ya gidiyorum. Mimarlık bölümü okuyacağım.'' dediğinde Yüsra ona gülümseyerek baktı. İkisi de birbirini çok seviyordu ama ayrı kalacaklardı uzun bir müddet böyle olsa da ayrılacaklarını sanmıyordum. Herkes merakla Yüsra'ya baktı oda bu duruma gülümsedi.

''Bende mimarlık çok istiyordum ama Denizli Pamukkale Üniversitesi Mimarlık tuttu. Yine de güzel.'' dediğinde Ali onu kendine çekip öptü. Herkes onları tebrik edip gülümsemişti.

Ali sonunda istediği o mükemmel eğitimi almaya gidiyordu ve çok başarılı olacağını biliyordum.

Merve öksürmeye başlayınca şaşkınlıkla ona döndük onun okuyacağını beklemiyorduk ama ne diyeceğini merak etmiştim.

''Şey bende Serdar'ın zoruyla tercih yaptım en azından istediğim bölümü yazmama izin verdi. İstanbul'dayım. Beykent Üniversitesi Tam burslu moda tasarımı okuyacağım.'' dediğinde herkes gülümsedi en azından okuyacaktı. Giyinime , süse fazlasıyla önem veren bir kızdı her ne kadar bana kötülük yapsa da en azından bir amacına ulaşmıştı ve değer verdiğim bir insanla birlikteydi, onun adına da sevinmiştim. Serdar'a merakla baktığımda bakışları benimle buluştu ve gülümsedi.

''Yaren canım bil bakalım nerede okuyorum.'' dediğinde kaşlarımı çatıp baktım. Tahmin ettiğim yer olamazdı. Dediğini yapıp da benim gittiğim okulu yazmazdı buna emindim.

''Tahminlerimi zorluyorum ama '' Serdar bu halime güldü ve bana döndü.

''İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyim.'' dediğinde gözlerimi büyüttüm yok artık aynı üniversitenin aynı bölümünü kazanmıştık.

''Şaka yapıyorsun.''

''Hiç bu kadar ciddi olmadım.'' dediğinde mutlulukla gülümsedim. O gitmeden önce lisedeki hayalimizin ikimizin de hukuktu adaleti temsil etmeyi çok istiyorduk ve bunu bir gün gerçekleştireceğimize dair söz vermiştik.

KAYIP HAYATLAR Where stories live. Discover now