7.BÖLÜM "ARKADAŞLIK"

11.4K 299 38
                                    

Sabah okulun arkasında sigara içen bir grup çocuğun yanına damladım.

"Selam millet! " beni gördüklerinde aralarına girmem için yer açtılar. Yanlarına geçtiğimde gülümseyerek selamladılar. Okuldaki herkes benimle konuşmaya can attığından arada onlara böyle fırsatlar veriyordum.Yanımda duran yakışıklı çocuk içmem için paketten bir sigara çıkarttığında ona göz kırpıp elindeki sigarayı aldım.Bu çocuğu biliyordum ama adını bir türlü hatırlayamadım. Bu yüzden çakmak uzattığında da çekici bir gülümseme gönderdim.Neler konuştuklarını anlamaya çalışırken başka bir ses dikkatimi dağıttı.

"Ooo gençler, hiç haber vermiyorsunuz ya! " dediğinde gruptan gülen sesler duydum. Gelen Austyn'di.

"Bakıyorum da, birileri beni takip ediyor. " dediğimde gülümsedi.

"Chris'in gelmesini mi isterdin? " dediğinde kıkırdayarak" Yok, böylesi daha iyi." dedim.İçtiğim sigaradan ona da uzattım.

"Hey Jessica.Voleybol takımı için eksik olduğunu duymuştum.Eğer birisini bulmadıysan, ben şansımı denemek isterim." dediğinde konuşan kıza baktım.

"Ah tatlım, maalesef bir kişi buldum ama eğer o vazgeçerse sıradaki ilk kişi sen olacaksın." dedim.Kız da bunu duyduğunda sevindi.

Ama o kızın vazgeçmek gibi bir seçeneği yoktu maalesef.

Ben içimden gizli gizli gülerken Austyn kulağıma yaklaşıp "Kimmiş o kız?" dedi.

Ona gülümsedim ve "Bence sen de kim olduğunu gayet iyi biliyorsun." dedim.

"Sen gelsene bakayım şöyle." dedi ve beni gruptakilerden ayırdı.Onlardan iyice uzaklaştığımızda "Tahmin edeyim, Lucy değil mi?" dedi.

"Doğru tahmin."

"Peki onun bundan haberi var mı? " dedi bu sefer.

"Hayır ama bugün söyleyeceğim.Kabul edeceğinden eminim." dedim heyecanlanmış gibi yaparak.

"Jess, yine neler karıştırıyorsun? Onunla aynı takımda olmayı nasıl istersin? "

"Onunla görünüşte aynı takımda olacak olabilirim ama gerçekte farklı takımlarda olacağız." dediğimde inanamazca bana baktı.

"Tamam, istediğini yap. Karışmıyorum." dedi ve ellerini pes edercesine kaldırdı. Buna karşılık gülümsedim. Zil çaldığı için okula doğru yol aldık.

"Bugün daha yakışıklı görünüyorsun.Asıl sen ne planlıyorsun? " dedim konuyu değiştirip gülümseyerek.

"Hiçbirşey. Ben her zaman yakışıklıyım." dedi bilmişçe ama gerçekten de yakışıklıydı.Siyah saçları ve saçları gibi koyu gözleri vardı. Boyu da uzundu ve yapılıydı.Yani tam kızların isteyeceği bir çekicilikteydi. Zaten okuldaki kızlarında ona olan bakışlarından bunu anlayabiliyordum.

En sonunda ayrıldığımızda kendi sınıfıma yöneldim.Sırama doğru ilerlerken Dylan'ın, kulaklığıyla müzik dinleyip bir taraftan da defterine birşeyler çizdiğini gördüm.Yanına oturduğumda beni farketti ve kulaklığından bir tanesini çıkarttı.

"Günaydın arkadaşım." dedim sahte bir gülümsemeyle.Bu çocukla sevgili olayım derken kanka falan olursam üzülürdüm valla.

Cevap vermek yerine sadece kafasını salladı ve defterini kapattı.

"Yemem defterini merak etme." dedim yaptığına sinirlenerek.Buna karşılık hafifçe güldü.Daha fazla sinir olmamaya çalışsam da sınıfa Lucy'nin girmesiyle moralim iyice bozuldu.

Lucy yanımıza kadar geldi ve "Günaydın aşkım." diyerek Dylan'ın dudağına öpücük kondurdu.

"Sanada günaydın Jess." dedi benim dışımda herkese sevecen gelebilecek bir sesle.

SÜRTÜKHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin