13.BÖLÜM "KIZLAR GECESİ"

10.1K 281 95
                                    

Koridorda ilerlerken Lucy'i de bize doğru gelirken gördük. Gülümseyerek bize doğru ilerledi.Dylan'ın bana inanması için Lucy ile aramın gerçekten iyi olduğunu bilmesi gerekiyordu.Bu yüzden Lucy yanımıza ulaştığında ona gülümseyerek kocaman sarıldım.Lucy de gülümseyerek karşılık verdi.Bir süre öylesine konuştuk.

"Lucy aslında sana birşey soracaktım." dedim konuya giriş yaparak. Dylan'a baktığımda benim diyeceklerimi dinliyor olduğunu gördüm.

"Bugün bizim kızlarla bize gelmeye ne dersin? Birlikte kız kıza takılırız, eğlenceli olur bence." dediğimde Lucy bana gülümseyerek baktı.

Bu dediğim için fazla düşünmeyip "Ah, bu gerçekten harika bir fikir. " dedi ve neşeyle yerinde hafifçe zıpladı. Bunun üzerine Dylan'a imayla baktım. Düşündüğümden çok daha kolay olmuştu ve Dylan'ın da aldığı cevaptan memnun olmadığı belliydi.

Lucy tedirgince Dylan'a baktı. "Hey, bir sorun mu var yoksa? "

Bunun üzerine ben lafa atladım. "Yok, sadece Dylan sen bize geldiğinde seni öldüreceğimi yada parçalara ayıracağımı falan düşünüyor. "

Lucy güldü.Dylan'a dönerek cevap verdi. "Dylan, saçmalama.Jess ile uzun zamandır takılıyoruz. Ayrıca önceden birşey demiyordun, ne oldu birdenbire?" dediğinde Dylan sadece omuz silkip ellerini cebine koydu.

"İşte erkekler ve korumacı tavırları. " dediğimde Lucy kıkırdadı, Dylan'da göz devirdi. Çocuk sanki konuşmamaya yeminli gibiydi.Biraz önce bana, kendisinin de Lucy'e bir teklifte bulunacağını söyleyen o değil miydi? Yoksa onları sadece laf olsun diye mi söylemişti?

Belki de Lucy ile daha sonra konuşmayı planlıyor olabilirdi ama ben Lucy'nin bu kararından dönneyeceğinden kesinlikle emindim.
"Neyse, o zaman detayları sonra konuşuruz tatlım. Akşam görüşürüz. " deyip yanlarından ayrıldım.Daha bizim kızların bundan haberi olmadığından onlara söylediğimde büyük ihtimalle bana kızacaklardı. Bu yüzden onlara bir an önce söylemem gerekiyordu.

***

"Jess, keşke önce bize söyleseydin." sitemle konuşan Ally'e masum bakışlarımdan birini attım. "Olaylar birdenbire gelişti, bir daha olmayacak söz." dediğimde ikiside bana baktı.

"Hadi ama kızlar. Normalde de hep takılmıyor muyuz, bu sefer yanımızda sadece Lucy de olacak o kadar. " diye ekleme yaptığımda Kate konuştu.

"Tamam, benim için çok sorun olmaz. Değişiklik olur, birazda eğlenmiş oluruz." dediğinde gülümseyip ona sarıldım. Ally'e baktığımda o da "Pekala,öyle olsun bakalım." dedi ve bende gülümseyerek ona baktım. Dylan'ın diyeceklerinin altında kalmak istemediğim için ağzımdan böyle bir şey çıkmıştı ama canım arkadaşlarım beni yine durumdan kurtarmıştı.

Bu arada zil çaldı. "O zaman akşam görüşürüz bebekler. " deyip derse girmek üzere sınıfa doğru yol aldım.

***

Evin içinde öylece ne yapmam gerektiğini düşünüp dolanıyordum. Bunu neden düşündüğümü de bilmiyordum. Sadece nedenini bilmediğim bir şekilde kendimi tuhaf hissediyordum.

Kafa dağıtmak için evi toplamaya başladım ama zaten evin toplu olduğunu farkettim. Normalde zaten dağınık bir insan değildim ve evimde de dağılacak kadar fazla eşya bulunmuyordu.

Dikkatimi dağıtan şey çalan telefonumun sesi oldu. Kate arıyordu.

"Efendim? "

"Bebek, sana doğru geliyoruz. Haber verelim dedik. "

"Lucy yanınızda mı? "

"Hayır, onun ayrı geleceğini söylediğini hatırlıyorum. "

"Ah, doğru ya. Unutmuşum. "

SÜRTÜKWo Geschichten leben. Entdecke jetzt