4.

1.5K 65 6
                                    

Ik voel met mijn hand over mijn hoofd. Het is best raar nu mijn haar helemaal weg is. Door die rotmedicijnen valt mijn haar uit. Mijn ouders komen vanavond voor het bezoekuur. Ze zullen vast heel erg schrikken. 'Nu heb je ook een bowlingbal net als ik Lou' lacht Harry. Ik lach ook even. Harry weet een baalmoment altijd weer iets dragelijker te maken. 'En nu moeten jullie weer terug in bed liggen, rust is belangrijk' zegt Maureen die de kappersspullen weer opbergt. Harry en ik lopen zoals gezegd weer terug met onze infusen. 'Je kam wel een beanie of pet van mij lenen, ik heb er toch zat' zegt Harry. 'Ja, dankje' zeg ik. Als we terug zijn in de kamer pakt Harry een doos die naast het bed staat en zet die op bed. Er liggen allemaal beanies en petten in, in allerlei kleuren. 'Je mag elke uitkiezen die je wilt behalve deze, dit is mijn lievelingsbeanie' zegt hij terwijl hij een grijze tevoorschijn haalt. Die had hij op de eerste keer dat ik hem zag. 'Mag zelfs je vriendje die niet op?' Pruil ik. 'Nope.. Niemand mag daaraan komen' zegt hij waarna hij zijn pet afdoet en de beanie ervoor vervangt. Ik kijk even de doos rond en haal er een lichtblauwe pet uit.

Harry trekt me op bed en pakt mijn boek erbij. 'Ik heb al in geen tijden geen boek meer gelezen' zegt hij. 'Houd jij niet van lezen dan?'. 'Ja op zich wel maar ik luister liever muziek.. Muziek is mijn leven' zegt hij. 'Ik verslind bijna alle boeken, ik ga jou ook van lezen laten houden' zeg ik. 'We zullen zien of het je lukt' zegt hij grijnzend. Ik als het boek open en ik kijk even opzij. Zijn ogen vliegen over de regels. We zijn er zo in verdiept dat we niet door hebben dat onze ouders en Gemma zijn binnengekomen. 'Spannend jongens?' Vraagt mijn vader. Daardoor schieten Harry en ik allebei een halve meter de lucht in. 'Harry die een boek leest, dat is nieuw' lacht Gemma. 'Louis heeft het aanbevolen' zegt hij. De ouders van Harry begroeten mij en richten zich dan op Harry. 'Hoe ging je ruggenprik vandaag schat?'. 'Vreselijk zoals gewoonlijk' antwoord hij. Zijn moeder streelt zijn wang en hij glimlacht kort.

'Gaat alles goed Louis?' Vraagt mijn moeder nu. 'Ja hetzelfde als altijd, geen klachten ofzo' zeg ik. Dan komt dokter Boonstra binnengelopen. Harry noemt hem altijd dokter oetker. 'Zo jongens hoe gaat het vandaag?' Vraagt hij. 'Fantastisch, kan haast niet beter' zegt Harry sarcastisch. 'Tja Harry jij bent net begonnen aan een nieuwe kuur, dan hoort dat er gewoon bij' zegt hij. Harry knikt begrijpend en laat zich zakken in de kussens. 'En met jou Louis?'. 'Niks verandert' antwoord ik. 'Jou eerste chemokuur is bijna voorbij, dat betekend dat als deze voorbij is je voor halve dagen naar school mag' zegt hij. 'Echt?'. 'Ja maar je moet s'middags veel gaan slapen en je medicijnen blijven slikken, bij twijfel wel altijd terug komen' zegt hij. Ik voel hoe mijn lippen een glimlach vormen. 'En Harry dan?' Vraag ik. 'Aangezien hij net aan een nieuwe kuur is begonnen moet hij nog hier blijven' zegt hij. Ik maak een teleurgesteld geluidje. 'Als ik deze kuur heb afgerond kunnen we misschien wel naar jouw huis gaan Lou' zegt hij. 'Oh YASS!' Schreeuw ik. Iedereen schiet in de lach door mijn reactie. 'Dat lijkt me duidelijk' zegt Harry's vader. 'Maar Louis.. Je haar..' Zegt mijn moeder ineens. Ik kijk haar even vragend aan maar dan word ik eraan herinnert dat mijn haar is afgeknipt. Ik knik en kijk beduusd naar het bed. Voor een moment heerst er een ongemakkelijke stilte in de kamer. 'Nou het staat wel leuk' zegt Gemma uiteindelijk. 'Ja lijk je een beetje op mij, een hele verbetering' zegt Harry. 'Oh Hazz! Gemenerik!' Roep ik waarna ik een kussen naar zijn hoofd smijt. Hij loopt op me af en trekt me lachend aan mijn middel op bed. 'Grapje hoor lieverd je bent mooi zoals je bent' zegt hij waarna hij me een zoen op mijn neus geeft. Ik sluit lachend mijn ogen terwijl ik bij Harry lig. Veilig en warm.
------------------------------------------------------

Cancer| L.SWhere stories live. Discover now