26.

1K 49 39
                                    

Na die zin voel ik een steek in mijn onderbuik die zich uitbreid naar mijn gehele lichaam. Mijn handen beginnen te trillen en ademhalen is ineens een moeilijke opgave. Alleen dit keer in de foute zin. 'Wat is er?' vraag ik bijna onhoorbaar. Harry gaat rechtop zitten en pakt mijn handen vast. 'Louis na mijn zwaardere kuur zouden mijn resultaten beter moeten zijn maar ik ben opgebeld om langs te komen. Dokter oetker zei dat ze uitzaaiingen in mijn lichaam hadden gevonden.. Ik moest in het ziekenhuis blijven en niet lang daarna werd ik bestraalt. Dat had moeten werken maar nu blijkt dat de uitzaaiingen ook in mijn hoofd zitten en dat is een speciale vorm van leukemie die bijna niet voorkomt.. dat is moeilijker weg te halen maar ze gaan binnenkort nog een keer met bestralingen werken'. Terwijl hij dit zegt voel ik mijn benen slapper worden en hoor ik hoe Harry de nachtmerrie uitlegt die ik zo veel heb gehad de afgelopen tijd. 'Maar.. als die bestralingen werken word je gewoon weer beter toch?' vraag ik. Harry zegt niks. 'Toch?' vraag ik nu weer terwijl de eerste tranen over mijn wangen stromen. Harry schud zijn hoofd. Ze kunnen het verminderen Lou maar ik word niet meer beter.. nooit meer'. Ik sla mijn handen voor mijn gezicht en schud driftig mijn hoofd. Mijn hoofd tolt en binnenin schreeuwt elke zenuw van paniek. Ik moet mijn best doen om het in te houden maar het kost me veel moeite. 'Zeg dat het niet waar is Harry alsjeblieft' snik ik. 'Ik wou dat ik dat kon Lou maar dat kan ik niet..'. 'Hoe lang weet je dit al?'. 'Sinds.. vlak voordat we naar Parijs gingen' zegt hij schuldig. 'WAT!! Al die tijd dat we daar samen liepen.. wist je dat je uitzaaiingen in je hoofd had zitten!? en je zei mij niks!?' schreeuw ik boos. 'Het spijt me Lou, dat had ik inderdaad moeten doen maar dan zou je niet zo genoten hebben als je nu deed.. ik verzweeg het enkel voor je omdat ik van je houd'. Ik laat me opnieuw op bed vallen en krijs mijn frustratie eruit in een kussen. Ik kan het niet meer binnenhouden. Mijn nachtmerrie komt uit. Mijn lichaam heeft zichzelf niet meer onder controle.

Harry komt naast me zitten en streelt over mijn rug. 'Sshh.. het komt goed Louis'. 'Hoe weet je dat nou?! Harry je word niet meer beter! Terwijl je het beloofd hebt!' roep ik. Ik krijg het met moeite uit mijn strot en ik verslik me bijna in het laatste woord. Nu stromen er ook een aantal tranen over zijn gezicht en hij trekt me stevig tegen zich aan. Mijn schouders schokken en ik kan niet stoppen met huilen. De tranen blijven opkomen. Net als een fontein. 'Je mag me niet verlaten Harry.. echt niet.. ik kan niet zonder je.. ik houd zoveel van je'. Hij houd mijn hoofd in zijn handen en kust mijn tranen weg. 'Louis William Tomlinson.. ik wil dat je dit onthoud.. ik zal je nooit en nimmer verlaten.. Ik zal altijd bij je blijven. Ik zal je s'nachts in slaap zingen en met je samen zijn in je dromen. Ik zal voort leven in je hart. Je leven lang voor altijd. Ik zal er alles aan doen om jou gelukkig te maken'. 'Ik kan niet gelukkig zijn zonder jou'. Hij knikt. 'Louis dat kan je wel, jij word wel beter en je word zo gelukkig later.. je word opnieuw verliefd.. je start een gezinnetje.. je krijgt de baan van je leven en doet waar je altijd al van gedroomd hebt.. jij gaat werkelijk.. leven'. Ik schud mijn hoofd. 'Nee Harry.. als jij het niet haalt dan ik ook niet'. 'Louis alsjeblieft.. wil je me alsjeblieft 1 ding beloven?'. Ik knik langzaam. 'Word gelukkig en leef het leven wat aan jou toebehoord.. blijf lachen want ik houd van je lach.. nooit me stoppen Lou.. laat je hart gevuld worden met liefde en je hoofd met herinneringen.. mooie en trouwe herinneringen die je altijd met je meedraagt.. nieuwe avonturen'. 'Harry als ik avonturen wil beleven dan wil ik dat met jou.. jij moet ook avonturen mee maken en.. leven' snik ik. Harry schud glimlachend zijn hoofd en duwt mijn kin omhoog. 'Ik heb mijn grootste avontuur allang meegemaakt Lou.. mijn grootste avontuur was jij'. Ik laat me dan snikkend in zijn warme armen vallen. 'Ik houd van je' fluister ik zacht. 'Ik ook van jou Lou.. meer dan van wat dan ook in de wereld'.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cancer| L.SWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu