Capitolul 9

4.1K 232 29
                                    

*Multumesc cristinasava737 pentru superba imagine de la media, multumesc mult! <3 Imi pare rau pentru intarziere dar am inceput scoala si am intrat deja in forta, sper sa compenseze acest capitol, am incercat sa il fac lung. Va astept parerile mai jos si va rog sa imi scuzati greselile, daca sunt! Lectura placuta!*

Deschise portiera alba a masinii si isi cauta cheile in buzunare. Le scoase cu doua degete si mai arunca o privire spre institutie inainte sa intre in masina. In ochi ii sari Wendy care tocmai intra pe usa laterala, ranjndu-i. Se incrunta usor si privirea lui se axa pe "cutia" din piatra din spatele institutiei. Nu intelegea de ce Wendy arata spre locul acela in timp ce ii zicea ca Losture ascunde multe. Insa locul ala pare si mai primitiv, inchis si deprimant, turnurile inalte din piatra il duceau cu gandul la turnurile din cartile cu printese. Doar ca acolo nu vedeai umbre care se misca. Facand o examinare mai rapida observa ca nu exista vreo poarta sau usa prin care sa intri. Putea vedea doar fata si o laterala si nu exista vreo usa sau ceva. Sprancenele i se incruntara si intra in masina. Avea destule griji pe cap acum, cum ar fi Ann' si scoaterea ei din institutie. Harry nu stia cum o sa actioneze, chiar daca Ann' a dat niste semne, nu credea inca faptul ca are incredere absoluta in el, trebuia sa ii castige increderea, trebuia sa se miste usor, fara miscari bruste. O puteai asemana pe Ann' cu o caprioara. Mica si friava, speriata, mai ales daca faci miscari bruste, insa daca te misti usor pot ajunge langa ea, poti pune mana pe ea si daca vei continua asta mai multe zile va prinde incredere in tine si te va lasa sa faci ce vrei in jurul ei. Asa era si Ann', daca Harry vrea sa ii castige increderea trebuia sa se miste usor, si sa puna mana pe ea.

In masina nici muzica nu se auzea, Harry dorise sa se scufunde in ganduri, fara a fi deranjat de ceva. Desi cu mintea era plecat, ochii lui erau atenti la drum si vigilenti. Era un sofer bun si avea incredere in capacitatea lui.

Mintea lui era incurcata si inima inca ii batea cu putere. Modul in care Ann' tipa dupa el si intindea bratele il bucura si il intrista in acelasi timp. Il bucura pentru ca totusi il observase, il stransese de mana si il lasase sa ii stearga lacrimile, insa il intrista pentru ca isi daduse a doua oara seama, dureros, cat de singura si speriata e. Cat de terifiata e de locul ala, vocea ei era atat de ragusita de parca tipase toata viata si nu mai avea voce. Si ii stransese mana atat de incet, Harry nu putea sa isi dea seama daca aia era toata forta ei sau nu, insa nu ar fi o mirare. E mult prea slaba pentru a avea forta. Si mai era si femeia batrana si nebuna. Cine era ea? Avea multa incredere in ea si Harry stia ca nu e o simpla asistenta, dar de ce nu o mai vazuse pana acum? Nu stia inca cine era femeia aia dar stia sigur ca nu ii e frica de ea, si mai stia ca e un obstacol in calea lui de a o scoate pe Ann' de acolo, dar cumva o reuseasca el...trebuia sa reuseasca.

*

In casa era liniste. Harry inchise usa de la intrare si intra in sufragerie, unde se astepta sa il vada pe Roger citind ziarul, bolborosind nervos ca Miranda nu il lasa sa fumeze in casa, insa nu era nimeni. Televizorul era stins si pe masuta din fata canapelei se afla doar ziarul impreuna cu o cana goala. Examina rapid si gradina, scotand capul pe usa din sticla din sufragerie insa din nou, nu era nimeni. Se indrepta apoi spre bucatarie, unde se astepta sa o vada pe Miranda gatind, purtand vesnicul ei sort alb si fredonand o melodie energica, insa era goala si ea. Ridica din umeri si isi aduse aminte ca avea gura uscata, asa ca se indrepta spre frigider, scotand o sticla rece cu apa. Cand inchise usa frigiderului o foaie impreuna cu un magnet cazura jos si Harry puse repede dopul sticlei, fara sa apuce sa bea din ea. Se apleca si lua foaia si magnetul, pe care il puse din nou pe frigiderul alb. Foaia era colorata de un scris frumos, caligrafic si albastru:

"Dragule, noi suntem plecati pana in centru pentru niste cumparaturi. Daca iti e foame ti-am lasat mancarea in frigider si daca ti se pare prea rece, incalzeste-o la cuptorul cu microunde. Incercam sa nu stam multi! Mama si tata. P.S Sa fi cuminte!"

Annorexia [F.F - H.S]Where stories live. Discover now