Kεφάλαιο 7

1.9K 280 102
                                    

Η Ευτυχία, στα έντεκα πλέον, έπαιζε με τον συνομήλικο Οδυσσέα τη νύχτα πριν τα πρώτα γενέθλια του αδερφού τους.

Αφού πέρασαν αρκετή ώρα παίζοντας κρυφτό μέσα στη γεμάτη αστέρια νύχτα, με τον Οδυσσέα να ψάχνει την Ευτυχία που είχε κρυφτεί κάτω από τις Πικροδάφνες, τους ίδιους θανατηφόρους θάμνους που τα ζώα δεν πλησίαζαν για τροφή και μέσω αυτών, η μητέρα του Οδυσσέα προσπαθούσε να βγάλει από τη μέση της μητέρα της μικρής, και αποφάσισαν να μπουν στον Πύργο.

Με σιγανά γελιά, αστειεύονταν που ο μικρός είχε καθυστερήσει να βρει την κοκκινομάλλα και έτρεχε πανικόβλητος πάνω-κάτω στην αυλή ενώ πήγαιναν στο δωμάτιο του κοριτσιού, περπατώντας στις μύτες των ποδιών, για να συνεχίσουν την κουβέντα τους.

Μετά, ο μικρός θα κατέβαινε, όσο πιο αθόρυβα μπορούσε  τη σκάλα για να πάει να κοιμηθεί στο ψάθινο κρεβάτι του που τον περίμενε στην κουζίνα, όπως έκανε ένα χρόνο τώρα.

Και εκεί που τα παιδιά ανέβαιναν την σκάλα, είδαν τον Άρχοντα να βγαίνει από τον δεύτερο ξενώνα.

Στον οποίο πλέον κοιμόταν η Μαρία, της οποίας η υγεία ήταν, μετά από μια περίοδο ευρωστίας, πάλι σε κακά χάλια.

Αμέσως τα πιτσιρίκια κατέβασαν το βλέμμα τους, γιατί ο ένας ήταν Κοινός και η άλλη κόρη. «Μόνο ένας άντρας αρχοντικής γενιάς μπορεί να κοιτά τον ουρανό» έλεγαν.Και οι κότες  όταν πίνουν νερό, θα προσέθετα για να τονίσω τη γελοιότητα του ρητού.

«Τι κάνετε τέτοια ώρα όρθιοι; Και που πας εσύ, μικρέ;»

«Η...ήθελα να πάω την Ευτυχία στο δωμάτιο της.»

«Την Αρχόντισσα... την Αρχόντισσα θα λες.»

Και έτσι όπως ο Αλέξανδρος στεκόταν απέναντι στα παιδιά, πέρασε ανάμεσα τους, κατευθυνόμενος προς το υπνοδωμάτιο του.

«Πηγαίνετε στα κρεβάτια σας και, μικρέ, το καλό που σου θέλω, να μην σε ξαναβρώ στον πάνω όροφο του Πύργου χωρίς άδεια.»

Η πόρτα της κρεβατοκάμαρας άνοιξε και ο Αλέξανδρος χάθηκε πίσω της.Τα παιδιά ξεφύσηξαν ανακουφισμένα, περίμεναν κανένα χαστούκι στη χειρότερη και καμία κατσάδα στην καλύτερη.

Λογικά, ο Άρχοντας πήγε να ελέγξει την κατάσταση της Πρώτης Συζύγου η οποία είχε δεχθεί την επίσκεψη του γιατρού μια εβδομάδα πριν, χωρίς αποτέλεσμα. Και απ'ότι φαινόταν, θα ξαναχρειαζόταν γιατρό.

Η Δεύτερη Σύζυγος Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα