Κεφάλαιο 10

2K 272 83
                                    

Ο Αλέξανδρος έφυγε από τον Πύργο του Παύλου πονεμένος από το ξύλο που απλόχερα του χάρισε ο πεθερός του, αναστατωμένος για το τι θα ακολουθήσει και μέσα στα νεύρα που η κατάσταση πήρε τέτοια τροπή. «Μα τι σκεφτόμουν ο κερατάς, γαμώτο μου;»

Φτάνοντας στον Πύργο του, που προς το παρόν, παρέμενε δικός του, βρήκε ξύπνιες τη Σοφία και την Ελένη, ενώ τα παιδιά κοιμούνταν. Ο Οδυσσέας, που δεν είχε πάψει να ρωτάει για την Ευτυχία και τη μαμά της, στην κουζίνα και ο Ιάσονας στην κούνια του. Τέλεια, τώρα και οι δύο θα ρωτούσαν τι έγινε.

«Άρχοντα μου, τι συμβαίνει;» ρώτησαν και οι δύο τους με μία φωνή. Ο Άρχοντας αναστέναξε και ετοιμάστηκε, με μια βαθιά αναπνοή, για τον λόγο του.

«Λοιπόν, για να τα πάμε καλά, δεν θα πείτε πουθενά αυτό που θα μάθετε. Αν και δεν θα μείνει κρυφό για πολύ ακόμα. Ο γιατρός ανακάλυψε ότι η Αρχόντισσα περιμένει παιδί.»

Για λίγο επικράτησε ησυχία με την Ελένη να δαγκώνει τα χείλη της μέχρι να ματώσουν για να μην ουρλιάξει και τη Σοφία να ζητάει ακόμα περισσότερες πληροφορίες.

«Μα πως Άρχοντα μου;!»

«Σοβαρά Σοφία; Δεν ξέρεις πως γίνονται αυτά τα πράγματα;»

«Μα εννοώ...από ποιόν; Μα εσείς οι δύο,δεν μπορείτε, δηλαδή...» Η Σοφία ντράπηκε να συνεχίσει και το έδειξε,κλείνοντας το στόμα της και κατεβάζοντας λίγο το κεφάλι.

«Δικό μου είναι το παιδί. Μην ρωτάτε τι και πως έγινε, απλά έγινε. Θα κοιμηθώ στον ξενώνα σήμερα, ετοιμάστε το δωμάτιο και μη μου μιλήσει καμιά σας για το υπόλοιπο της βραδιάς. Θα είμαι στο γραφείο, ειδοποιήστε με όταν όλα θα είναι έτοιμα για να κοιμηθώ.» και με αυτά τα λόγια, τις άφησε σύξυλες και κατευθύνθηκε προς το πάνω πάτωμα του Πύργου. Σίγουρα δεν είχε όρεξη για «γλύκες» σήμερα και σίγουρα δεν είχε όρεξη να κοιμηθεί δίπλα σε μία που απ'ότι προβλεπόταν, θα στριφογυρνούσε απόψε στα σεντόνια από την αϋπνία.

Η Σοφία έκανε να φύγει όταν ένιωσε το χέρι της Δεύτερης Συζύγου να την πιάνει σφιχτά από τον καρπό. «Εσύ! Εσύ ήξερες ότι κάτι γινόταν, μη μου κάνεις την αγία!! Πόσο καιρό γίνεται αυτό; Στα είχε πει η κάργια ε;» Η Ελένη συγκρατιόταν για να μην τσιρίξει και την ακούσει ο Αλέξανδρος, φαντάζομαι ότι το ξύπνημα των παιδιών δεν ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τη συγκεκριμένη στιγμή.

«Άσε με, Ελένη! Δεν ξέρω τίποτα! Δεν το πιστέυω ότι η Αρχόντισσα έκανε τέτοιο πράγμα, θα την σκοτώσουν, άσε με!» Η Σοφία τράβηξε απότομα το χέρι της και ελευθέρωσε τον καρπό της. «Μετρέσα» ψιθύρισε και ανέβηκε στο πάνω όροφο για να ετοιμάσει τον ξενώνα.

Η Δεύτερη Σύζυγος Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα