Κεφάλαιο 45

911 146 47
                                    

Η πρώτη που μίλησε μετά τη ρίψη της βόμβας από την Ειρήνη, ήταν η Πηνελόπη, που γύρισε προς τον άντρα της.

«Σπύρο μου... Σπυράκο μου συγνώμη. Σε παρακαλώ, συγχώρεσε με.»

Την αντιστρόφως ανάλογη σχέση που έχουν η συγνώμη και το φιλότιμο, φαντάζομαι ότι την ξέρετε όλοι λόγω της γνωστής παροιμίας.

Κόμπιαζε από τα νεύρα. «Τι συγνώμη ρε Πηνελόπη; Τι συγνώμη γαμώ την ώρα και τη στιγμή που σε γνώρισα; Τι συγνώμη γαμώ τ... γαμώ...»

«Το κέρατο σου;» Σκέφτηκα και ευτυχώς που δεν μίλησα.

«Σπύρο μου, αλήθεια σου λέω, ήταν στην αρχή και για λίγο, μετά την γέννηση της Ειρήνης δεν ξαναέγινε τίποτα, στο ορκίζομαι! Ναι, και εγώ και ο Ιάσονας ξέραμε ποιανού είναι η Ειρήνη, αλλά μετά δεν ξαναέκανα τίποτα με αυτόν ή με άλλον. Σου χάρισα τρεις κόρες, όχι τέσσερις αλλά τρεις. Στο ορκίζομαι ότι και οι τρεις τους είναι δίκες σου! Στο ορκίζομαι!»

«Πες το μου ντε να ησυχάσω! Έκανες τέσσερα παιδιά όσο είσαι μαζί μου και το ένα «έτυχε» να είναι αλλουνού. Και ποιου αλλουνού; Του αδερφού μου! Σοβαρά τώρα τι θες να κάνω; Τι πρέπει να κάνω ο μαύρος, να σε πνίξω ή να κρεμαστώ;!» Όσο φώναζε, ο Σπύρος κινούνταν προς την Πηνελόπη μέχρι να μπει ανάμεσα τους ο Αλέξης.

«Σπύρο, ηρέμησε Σπύρο, τα παιδιά σου σκέψου και μην κάνεις καμιά βλακεία» ο πατέρας μου τού μιλούσε όσο πιο καθησυχαστικά γινόταν ενώ τον έπιανε από τα μπράτσα.

«Ποια παιδιά; Τα δικά μου ή όλα όσα μεγάλωσα;» Η ειρωνεία έσταζε από τα χείλη του Σπύρου ενώ ο ίδιος έμοιαζε με άτομο έτοιμο να χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

Και όσο αυτή η «χαρωπή» κατάσταση συνεχιζόταν, πάνω στην ώρα κατάλαβα ότι ο Νεκτάριος ήταν επίσης έτοιμος να ξεσπάσει.

«Πουτάνα θα σε σκοτώσω!» Φώναξε στην έντρομη Ειρήνη η οποία σηκώθηκε και έτρεξε στο δωμάτιο της με τον, μέχρι πρότινος, γνωστό και ως ξάδερφο της να την παίρνει στο κατόπι. Τελευταία στιγμή τον έπιασε ο Σπύρος και η κοπέλα πρόλαβε να μπει και να κλειδώσει την πόρτα.

«Άσε με Σπύρο, άσε με!!!» φώναζε ο Νεκτάριος.

«Τι σου έκανε αυτή; Ο Ιάσονας τα φταίει, αυτός τα κανόνισε!!»

«Τι δεν φταίει; Πως δεν φταίει;! Τσάκισε την οικογένεια μου! Ο πατέρας μου μπήκε φυλακή, η μητέρα μου κατέρρευσε, πήγε να αυτοκτονήσει... άσε με, θα την σκοτώσω άσε με!!»

Η Δεύτερη Σύζυγος Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα